Gazete Vatan Logo

ABD basınından son dakika iddiası: Prens meğer...

ABD merkezli Washington Post gazetesi, Suudi Arabistan'da çok sayıda prens ve bakanın gözaltına alınmasının ardından, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın sık sık gözaltındakilerin kaldığı Ritz-Carlton oteline giderek prens ve bakanlarla birebir pazarlık yaptığını aktardı.

ABD basınından son dakika iddiası: Prens meğer...

Wall Street Journal gazetesi, Prens Muhammed bin Salman'ın prens ve bakanların kaldığı otelin 'düzenli bir ziyaretçisi' haline geldiğini söyledi.

Yolsuzluk iddialarına yönelik soruşturmayı da yöneten Muhammed bin Salman'ın prens ve bakanlarla mal varlıklarına ilişkin pazarlık yaptığı ifade ediliyor.

'OTELDE SAATLER HARCIYOR'

WSJ'ye konuşan bir Suudi kaynak, "Otelde saatler harcıyor" ifadesin kullandı. Suudi yetkililer, geçen iki hafta içinde Ritz Carlton'da kalan prenslerle 'özgürlüklerine' karşılık verecekleri paraya yönelik pazarlık yaptığını ifade edildi.

Prenslerin tutulduğu Ritz Carlton oteli

Oda fiyatlarının gecelik ortalama 500 dolar ve kral odasının 6 bin dolar olduğu otele şu anda ziyaretçi kabul edilmiyor.

Veliaht Prens bin Selman, aralarında dünyaca ünlü Prens El Velid bin Talal'ın da olduğu ülkenin yüzlerce elitini 100 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen bir yolsuzluk davası kapsamında gözaltına almıştı. Para aklama, rüşvet, haraç ve kamu görevini kötüye kullanma suçlamalarıyla karşı karşıya olan kişiler Suudi başkent Riyad'daki Ritz-Carlton otelinde tutuluyor.

Haberin Devamı

Habere göre, anlaşmaların amacı düşük seyreden petrol fiyatları sebebiyle zor bir dönem geçiren ve geçtiğimiz yıl 79 milyar dolar cari açık veren Suudi Arabistan ekonomisinin iyileşmesine yardımcı olmak.