Gazete Vatan Logo

ABD Afrin’de YPG’yi korur!

Video konferans yöntemi ile ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) bağlanan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Afrin’de YPG’yi korur!

Rakka’da daha önce DEAŞ’a karşı savaşan bazı PKK/PYD unsurlarının Afrin’e geçtiğini hatırlatan bir gazetecinin, Türkiye’nin yapacağı olası bir operasyonda YPG’yi koruyup korumayacağı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

Kirli ittifakı savundu

DEAŞ ile mücadele eden ortaklarımızı destekleyeceğiz. Daha önce bir kere El Tanif bölgesinde birlikte çalıştığımız, DEAŞ ile savaşmak istemeyip başka çabalar içinde olan bir unsura bunu gösterdik. Onlarla ilişkilerimizi kestik. Takip etmek istedikleri şey bu olduğu için artık koalisyonun desteğini almadılar. Dolayısıyla senin soruna dolaylı bir cevap olarak, eğer DEAŞ ile savaşmıyorsanız ve bizimle aynı amaca yönelik çalışmıyorsanız koalisyonun desteğini alamazsınız. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, terör örgütü PKK/PYD’nin Rakka’yı terk etmeleri için DEAŞ ile gizli anlaşma yaptığı haberlerine ilişkin de anlaşmanın parçası olmadıkları ancak buna saygı duydukları söylemiş ve “Bu bir sır değil. Koalisyon 10 ve 14 Ekim’de basın açıklamaları yaptı, BBC Radyo dahil birçok haber kuruluşu ile konuştu. Bu yerel bir soruna yerel bir çözümdü. Koalisyon tamamen katılmasa da ortaklarımızın kararına saygı duyduk” demişti. Anlaşma gereği 3500 sivil ve 300 kadar potansiyel DEAŞ’lı teröristin tahliye edildiğini açıklayan Dillon, şu an Suriye ve Irak’taki ABD güçlerinin elinde hiçbir DEAŞ’lının olmadığını belirten Dillon, ‘Eğer tutuklu ve sorgulanan DEAŞ’lı varsa Irak hükümeti ya da SDG’nin elindedir’ ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı