Gazete Vatan Logo

Abartılı sahnelerden keyif alıyorum

Bu hafta vizyona giren korku filmi Karantina XII’nin başrolü Anıl Can Yılar, “Korku filminde oynamanın psikolojik olarak olumsuz yönde bir etkisi olmuyor. Aksine korku filmlerinde kullanılan plastik makyajlar ve abartı sahnelerden oldukça keyif alıyorum” diyor.

Abartılı sahnelerden keyif alıyorum

Bize biraz “Karantina XII” ‘dan bahseder misiniz? Film izleyicide nasıl bir etkibırakacak sizce?

Karantina XII; 5 üniversiteli gencin araştırma yapıp, ödevlerini tamamlamaları için geçmişinde paranormal olaylar yaşanmış Karantina adasına gidişlerini konu ediniyor. Seyircinin Karantina XII’yi kendi kulvarında yarıştığı filmlerden farklı bir koltuğa oturtacağına eminim. Çünkü Karantina XII’nin alışılmışın dışında çarpıcı hikayesi, farklı çekim teknikleri, her sahnenin dokusuna uygun özenle seçilmiş mekanları ve güzel oyunculuklarıyla seyirciden güzel geri dönüşler alacağını düşünüyorum. Karantina XII estetik kaygısı yüksek etkileyici bir iş oldu. Bu da başta yönetmenimiz Can Varol olmak üzere emeği geçen herkesin ortak başarısı.

Nasıl bir rolünüz var bu filmde?

Filmde başrol karakterlerden biri olan Anıl’ı canlandırıyorum. Anıl, entelektüel yönü güçlü, duyarlı, sevecen, korumacı ve soğukkanlı bir karakter. Sevgilisi Mina ile beraber şehir hayatının kargaşasından kaçmış, doğa ile iç içe sakin bir hayat süren bir kütüphane işletmecisi.

Haberin Devamı

Neden korku filmlerini tercih ettiniz?
İlk filmim olan 11’e küçük bir rolle girmiştim. Filmin prova sürecinde bir hafta arayla önce ikinci erkek karakterini sonra başrol erkeği oynamam uygun görüldü. Sonrasında aynı yapım şirketi Carat Film’den serinin ikinci filmi olan Karantina XII için teklif geldi. Yani aslında tercih edeceğim bir durum yoktu. 11’in türü psikolojik-gerilimdi. Karantina XII ise gizem-korku türünde.
Bir korku filminde oynamanın psikolojik etkisi oluyor mu sizde?
Olumsuz yönde bir etkisi olmuyor. Aksine korku filmlerinde kullanılan plastik makyajlar ve abartı sahnelerden keyif alıyorum.
En zor yanları neler peki korku filminde oynamanın?
Açıkçası beni zorlayan bir yönü olmadı. Dediğim gibi aksine keyif alıyorum. Fakat korku filmlerinin çekim aşaması diğer türdeki filmlere göre daha sancılı ve uzun geçebiliyor. Ağır makyajlar ve hareketli sahnelerden ziyade korku öğelerini doğru yerlerde kullanmak için normalinden çok daha titiz ve dikkatli çalışılması gerekiyor. Çünkü yapılan çoğu korku filminde aynı korku öğeleri kullanılıyor.
Sizce herkes korku filminde oynayabilir mi?
Oyunculuk yetenek ve eğitim gerektiren ciddi bir iş. Normal olarak herkesin yapabileceği bir iş değil. Fakat yetkin bir oyuncu her türde filmde her rolü oynayabilmeli.
Sanat filminde oynayacağım
Bundan sonra nasıl bir rol istiyorsunuz?
Bir dahaki projem dram türünde bir sanat filmi olacak. Oynamaktan çok keyif alacağımı düşünüyorum. Umarım seyircide sever. Derinliği olan her türlü karakter beni cezbediyor. Ama özel olarak biyografik bir filmde, tarihe damga vurmuş bir starı veya bir seri katili oynama hayalim hep oldu.
Oyunculuk dışında nelerle ilgileniyorsunuz?
Amatör olarak müzikle uğraşıyorum. Vokal yapıp, gitar çalıyorum. Performans sanatlarına ve edebiyata büyük ilgim var.
Ölümsüz şeyler yapmak istiyorum
6 sene kadar tiyatro oyunculuğu yaptım. O zamanlar hedefim hep sinema oyuncusu olabilmekti. Çünkü filmler ölümsüzdür. Ve ben de sanat adına ölümsüz bir şeyler yapmayı istedim her zaman. Şu an ufukta bu sene oynayacağım iki sinema filmim daha var. Hedeflerimin başarabildiğim kısmı bu. Tabii daha büyük hedeflerim de var. Almak istediğim ve almadan vazgeçmeyeceğim ödüller gibi.

Haberin Devamı