Gazete Vatan Logo

AB yetkilisinden flaş açıklama

Üst düzey bir AB yetkilisi, mültecilerin durumunun görüşüleceği AB - Türkiye zirvesinin 29 Kasım Pazar günü yapılacağını söyledi

AB yetkilisinden flaş açıklama

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB-Türkiye Zirvesi'nin bu pazar yapılması için çağrıda bulundu.
Tusk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''29 Kasım pazar günü saat 16.00'da AB-Türkiye Zirvesi yapılması için çağrıda bulunuyorum. Amaç, ilişkilerimizi yeniden canlandırmak ve sığınmacı akışını durdurmak'' ifadelerini kullandı.

AB Konseyi Başkanı, kararı AB Komisyonu'nun olumlu tavsiyesi ve akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesini takiben aldığını bildirdi.

ZİRVEYİ MERKEL İSTEDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile bir AB zirvesi düzenleneceğini duyurdu. Zirvenin tarihi ise üst düzey bir AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre 29 Kasım Pazar günü olarak tespit edildi. Merkel, "Türkiye ile çok hızlı biçimde sığınmacıların dağıtımı, AB'ye girişlerde kanuna uygunluk ve gerektiğinde Türkiye'den getirilecek belli sayıdaki sığınmacının alınması ve maalesef şu anda yapılamayan Avrupa'ya adil olarak dağıtımları konularında mutabık kalabilmek için AB-Türkiye zirvesinin yapılması için çalışıyoruz." dedi.

Haberin Devamı