Gazete Vatan Logo

AB: Katili bulunsun

Bulgaristan’ın Rusçuk kentindeki özel televizyon kanalı TVN’de “Dedektör” isimli yeni bir programa başlayan ve son olarak bir yolsuzluk dosyasını ele alan gazeteci Viktoria Marinova tecavüze uğradıktan sonra öldürülmüştü.

AB: Katili bulunsun

Yerel medya kaynakları Marinova’nın 30 Eylül’deki programında Avrupa Birliği fonlarının ünlü işadamları ve siyasetçileri tarafından haksız yere kullanıldığını ileri süren bir yolsuzluk dosyasını konu aldığını hatırlattı. AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Marinova’nın korkunç cinayetinden dolayı şaşkınlığa uğradım. Yine hakikat yanlısı ve yolsuzluğa karşı mücadele veren cesur bir gazeteci hayatını kaybetti. Bulgar yetkililer en kısa sürede sorumluları yargılamalı” ifadelerine yer verdi. Öte yandan, AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas da, “AB Komisyonu hızlı bir soruşturma bekliyor. Sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bir şüpheli gözaltında

Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren Bulgar polisi, Marinova’nın cesedinin bulunduğu bölgenin yakınlarında oturan şüpheli bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Şüphelinin Ukrayna asıllı olduğu ve Romanya pasaportu taşıdğı belirtildi.