Gazete Vatan Logo

AB'den Yemen çağrısı!

AB Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Stylianides, "Yemen'e uygulanan abluka, ülkede acil durumlara müdahaleye engelliyor ve en temel ihtiyaçların erişimi kısıtlıyor" açıklamasında bulundu.

AB'den Yemen çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun tüm hava ve deniz limanlarını kapatarak Yemen'e uyguladığı ablukanın ülkede acil durumlara müdahaleyi engellediğini ve en temel ihtiyaçlara erişimi kısıtladığını açıkladı.

AB Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, yaptığı yazılı açıklamada, "Yemen, dünyadaki en kötü insani krizle karşı karşıya. Nüfusunun üçte ikisi insani yardıma muhtaç durumda. AB, Yemen'in kıtlıkla karşı karşıya kalmaması için acilen ülkeye kısıtlama olmadan, tam erişimin tekrar temin edilmesi çağrısında bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Yemen'e uygulanan ablukanın, ülkede acil durumlara müdahaleyi engellediğine ve en temel ihtiyaçların erişimini kısıtladığına işaret eden Stylianides, mevcut durumun sürdürülebilir bir siyasi anlaşma sağlanmasını engellediğini, AB'nin Suudi yetkililerle iletişim içinde olduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, acilen Birleşmiş Milletlerin (BM) bölgede uçuş ve faaliyetlerine devam etmesini sağlaması gerektiğini vurgulayan Stylianides, çatışan tüm taraflara Yemen halkının ihtiyaçlarının sağlanması için kolaylaştırıcı rol oynama çağrısında bulundu.

Haberin Devamı