Gazete Vatan Logo

AB'den Türkiye'ye G-20'de büyük ayıp

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G-20 örgütünün Çin'de süren toplantısında, Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye'nin sonuç bildirgesiyle ilgili bir talebini reddetti

AB'den Türkiye'ye G-20'de büyük ayıp

G-20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, dünya ekonomisine yönelik riskleri ve İngiltere’nin AB’den ayrılma kararını Çin’in Çengdu şehrinde değerlendiriyor.

Türk hükümeti, G-20 toplantısının sonuç bildirgesine, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir paragrafın eklenmesini talep etti.

Bu paragrafta şöyle denilecekti: “Sürdürülebilir büyüme için hukuk devletini güçlendirmek önemlidir ve biz, ekonomik istikrar ve refahı geliştirme yolunda Türkiye’nin meşru hükümetini destekliyoruz.” Reuters’ın haberine göre Avrupa Birliği ülkeleri bu paragrafın eklenmesine karşı çıktı. Bir G-20 yetkilisi, “Türkiye bildiride yok” ifadesini kullandı.

Bir başka yetkili ise görüşmelerin sürdüğünü ve sonuç bildirgesine, "G-20 ülkelerinin istikrarlı bir Türkiye istediğine" dair bir cümlenin eklenebileceğini belirtti.