Gazete Vatan Logo

AB’den 5 milyon euro kaynak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) Projesi’ne ilişkin, “AB, oda ve borsalarımıza 5 milyon euro hibe kaynak daha sağlamış olacak. Bu proje, aynı zamanda, son yıllarda soğumaya yüz tutmuş AB-Türkiye ilişkisini yeniden canlandırmaya yönelik bir girişimdir” dedi.

AB’den 5 milyon euro kaynak

Türkiye’de oda ve borsaları, işletmeler için hizmet merkezi haline getirdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu süreçte AB’nin oda ve borsalara yaklaşık 11.5 milyon euro hibe destek sağladığını, EUROCHAMBRES’ın da kendi bilgi ve deneyimi yanında, AB üyesi ülkelerin önde gelen oda sistemlerinin deneyiminin ülkemize taşınmasına yardım ettiğini hatırlattı.

Hisarcıklıoğlu, TOBB ve EUROCHAMBRES’ın ortak girişimi sonucu geliştirilen TEBD Projesi ile AB’nin, Türk oda ve borsalarına hibe kaynak sağlayacağını belirterek, bu projeyle AB’nin oda ve borsalarımıza 5 milyon euro hibe kaynak daha sağlayacağını kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “2001’de Oda Geliştirme Projeleri’yle bu sürece başlamıştık. Daha sonra Türkiye-AB Oda Forumu, şimdi de Türkiye-AB İş Diyaloğu adıyla uyguladığımız projelerle oda ve borsalarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Bu projelerle, oda ve borsalarımızın hizmet kapasitelerine destek sağlamak yanında, Türkiye’nin AB üyelik sürecine de katkı veriyoruz. İş dünyasının birbirini daha yakından tanımasını sağlıyoruz.”

Haberin Devamı

100’ün üzerinde etkinlik

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TEBD Projesi kapsamında Türkiye ve AB üyesi ülkelerden 20 oda ve borsanın eşleştirileceğini, birlikte proje üreteceğini anlattı. Hisarcıklıoğlu, “Kadın ve genç girişimciliğini geliştirme, çevre, ürün geliştirme, Gümrük Birliği gibi bir dizi iş birliği alanı söz konusu. Bu kapsamda, 100’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirmeyi planladık” dedi.

Önemli olan işleri düzeltmek

EUROCHAMBRES Başkanı Christoph Leitl de Türk oda, borsalarına ve Türk ekonomisine güvendiklerini belirterek, “Ekonomide zorlu dönemler görülebilir ama önemli olan işleri düzeltmek için çalışmak... Bu noktada Türk hükümetine inanıyoruz” dedi. Leitl, toplam 20 bin Avrupalı şirketin Türkiye’deki iş ortamına güvenerek burada yatırım yaptığını ifade ederek, kurumsal iş birlikleri yaparak bu zorlu dönemleri aşmanın mümkün olduğunu söyledi.