Gazete Vatan Logo

AA'dan çözüm sürecine destek

Anadolu Ajansı dün Kürtçe yayına başladı

Çözüm sürecini yürüten Başbakan Yardımcısı Atalay, yayının sürece katkı sağlayacağını söyledi

Anadolu Ajansı dün ilk kez Kürtçe yayına başladı. Anadolu Ajansı, 100. Yıl Vizyonu çevrçevesinde, 11 dilde yayın yapmayı hedefliyor. Dün Kürtçe yayına başlayan ajans, Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BSH (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça) ve Rusça yayın da yapıyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Anadolu Ajansının Kürtçe yayına başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada

Zamanında TRT’nin de Kürtçe dilinde yayın yapıp yapmamasının çok tartışıldığını anımsattı. Atalay, şöyle devam etti:

Korkmamak lazım

“Ama TRT Kürtçe yayına başladığında çevre ülkelerde bile bu dilde konuşan insanlar artık Türkiye’nin devlet televizyonundan kendi dillerinden doğru haberleri, doğru bilgileri aldı. Dolayısıyla bu konulardan korkmamak lazım. Cesaretli olmak lazım. Şimdi biz tabii her vesilesiyle şunu da ifade etmek istiyoruz, biz bir imparatorluk varisiyiz. Coğrafyamız bizim komşularımızla, akrabalarımızla dolu. Bütün çevremizde bunu görüyoruz. Onun için de buralarla iletişimde bizim çok rahat hareket etmemiz gerekiyor. İşte Anadolu Ajansının Kürtçe’nin bazı diyalektlerinde yeni haber servisine başlaması Erbil’de ofis açmış olması, ben şahsen bunlardan çok memnun oldum. Ben hükümet içinde bu konularda çalışan, demokratikleşme adımları, özellikle çözüm süreci gibi konularda koordinasyon yürüten konumdayım. Dolayısıyla özellikle benim açımdan bu çalışmaların, bu gelişmelerin bizim çalışmalarımıza katkı olduğunu, destek olacağını düşünüyorum. Anadolu Aansına teşekkür ediyorum.”

NE DEDİLER?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir: “Anadolu Ajansı’nın Kürtçe yayına başlayacak olmasından mutluyum. Kürtçe yayın yaşamında Anadolu Ajansı’na başarılar diliyorum.”

Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu: “Ajansın bu yönde başlattığı çalışmadan dolayı ajans yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyor, üstün başarılar temenni ediyorum.

Muş Belediye Başkanı Dede: “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Kürtçe yayın veriliyor. AA’nın attığı adım oldukça önemli bir adımdır.”

Haberin Devamı