Gazete Vatan Logo

A400M’yi çalışan hatası düşürmüş

Uçak üreticisi Airbus firması, 9 Mayıs’ta İspanya’nın Sevilla kenti yakınlarda test uçuşu sırasında düşen A400M tipi kargo uçağının kara kutusundan elde edilen bilgileri kamuoyuyla paylaştı. 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya uçağın bilgisayar sistemine yüklenen yanlış bir yazılımın neden olduğu açıklandı. Alman basınına konuşan Airbus yetkililerinden Marwan Lahoud, düşen uçağın Toulouse kentinde monte edildiğini, bu sırada bir çalışanın bilgisayar sistemine yanlış bir yazılım yüklendiğini belirtti. Uçağın motorunun hatalı yazılım nedeniyle durduğu ve kazaya bu hatanın yol açtığı belirtiliyor.

Lahoud, A400M’lerde kesinlikle yapısal bir sorun bulunmadığını, buna karşın üretim hattında ciddi problemler olduğunu ifade etti.

Halen Fransa’nın 6, Türkiye’nin iki, İngiltere ve Malezya’da da birer A400M tipi uçak bulunuyor. 4 ülke de kazanın ardından ellerindeki A400’lerin uçuşlarını durdurduklarını açıklamıştı.

Türkiye’nin, 20 milyar Euro’luk proje kapsamında üretilecek 194 A400M tipi nakliye uçağından 10 tanesini alması planlanıyor.

Haberin Devamı