Gazete Vatan Logo

A sınıfı ofislerin yükselişi devam edecek

Uzmanlara göre gelecek dönemlerde ‘A sınıfı’ ofislerin yükselişi devam edecek!

Ülkemizde özellikle son 10 yılda sürekli büyüyen bir pazarı ifade eden ‘marka konut projeleri’ son yıllarda ‘marka ofis projeleri’ olarak da öne çıkmaya başladı. 2000’li yılların başından bu yana Türkiye’nin ofis konsepti anlayışının ciddi şekilde değiştiğini belirten uzmanlara göre gelecek dönemlerde ‘A sınıfı’ ofislerin yükselişi devam edecek!

Uzun yıllar sadece bazı şehirlerin belirli bölgelerini ifade eden ‘merkezi iş alanları’ her geçen gün büyüyen ve büyüdükçe daha da gelişen şehirlerle yeni bir kimlik kazandı. Yeni dönemde marka değerinin yüksek olduğuna inanan tüm kurumların A sınıfı ofislerde yer almak istediğini belirten BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, sadece İstanbul’da değil başta Ankara olmak üzere Anadolu’nun çeşitli yerlerinde bu tarz ofislerin her geçen gün daha çok tercih edileceği görüşünde.

“İş dünyasının standartlarını değiştiriyoruz”

Günümüzde ‘daha fazla maaş daha çok verim’ algısının gerçekliğini tamamen yitirdiğine değinen Bezci, “Yeni anlayışta kurumlar verdikleri maaş kadar çalışanlarına sağladıkları olanaklarla da büyük özen gösteriyor. Bir dönem araç, telefon, tablet, yemek fişleri gibi seçenekler herkese cazip geliyordu. Ofislerde daha sık yer bulmaya başlayan Z kuşağı çalışanlar için bu tip imkanlar pek bir anlam ifade etmiyor. Onlar, molalarda en sevdikleri kahve zincirine ulaşabilecekleri, öğlen arasını damak tatlarına en uygun restoranlarda geçirmeyi, iş çıkışında rahatlıkla gidebilecekleri spor alanlarını tercih ediyor” dedi.

Haberin Devamı

“Besa Kule’de her şey bir adım uzağınızda”

A sınıfı ofislerin modern kurgularının yanı sıra sundukları sosyal ve kültürel yaşam alanlarıyla da öne çıktığını anlatan Efe Bezci, şöyle devam etti:

“Başkentte değişen iş anlayışı, çalışma alanlarında da yeni bir anlayışı beraberinde getirdi. Ankara’nın ‘Altın Üçgeni’ olarak bilinen ve çok sayıda iş merkezinin yanı sıra eğlence ve yaşam alanına da ev sahipliği yapan Çukurambar’da hayata geçirdiğimiz Besa Kule, tamamen yeni nesil ofis anlayışının tüm isteklerine cevap verebilmek adına inşa edildi. Besa Kule, modern mimariye sahip ofisleri, kule içinde doğallığı yaşatacak bahçesi ve hemen altında yer alan yaşam merkeziyle Ankara iş dünyasının başkenti olacak.”

Haberin Devamı