Gazete Vatan Logo

960'ıncı denemede geçti

Ehliyetini 960'ıncı denemede almaya hak kazanan kadının hikayesi ülkede gündem konusu oldu yolları...

Güney Kore'de yaşayan Cha Sa-soon adlı bir kadın, yüzlerce kez girdiği ehliyet sınavını bir türlü geçemedi. Ehliyetini 960'ıncı denemede almaya hak kazanan 69 yaşındaki kadının hikayesi ülkede gündem konusu oldu.

2005 yılında ehliyet sınavına girmeye başlayan Cha Sa-soon, kazanamadığı sınava haftada beş gün girdi. Sınavı bir türlü geçemeyen Koreli kadın, belli bir süre sonra yorgunluktan haftada iki kez sınava girmeye başladı ama hiç bir zaman vazgeçmedi.




Sınavı 960'ncı denemede geçen Cha-Sa-soon, sürücü kursundaki hocaları tarafından da tebrik edildi. Kendisine artık sınava girmemesi yönünde telkinlerde bulunma cesaretini bile gösteremediklerini anlatan Jeonbuk Sürücü Kursu yetkilisi Park Su-yeon, çünkü Sa-soon'un azimli ve hep kararlı göründüğünü söyledi.

Yüzlerce kez ehliyet sınavından kalan bir kişinin ehliyet aldıktan sonra bile araba sürmesinin güvenli olmayacağını ve diğer sürücüleri tehlikeye atabileceği yönünde bazı endişelerin soru işareti oluşturduğu vurgulandı. Ancak sürücü kursu yetkilileri bu durumu çokta endişe verici olarak görmediklerini belirttiler. Söz konusu kadının bir türlü geçemediği sınavın pratik değil yazılı sınav olduğunu dile getirdiler.

HYUNDAİ ÜRETİCİSİ OTOMOBİL HEDİYE ETTİ

Yıllarca verdiği uğraş sonunda sürücü ehliyetini alan Cha Sa-soon, ülke gündemini de uzun süre meşgul etti. Koreli kadının hikayesini sıradışı bulunan Kore medyası, 'nine' lakaplı Sa-soon'u geçtiğimiz yıldan itibaren takibe aldı. 960'ıncı deneme sonucunda ehliyet sahibi olan Koreliye, otomobil üretisici Hyundai tarafından da 16 bin 800 dolarlık bir araba hediye edildi.

Kendi serüveni hakkında düşüncelerini paylaşan Cha Sa-soon, bu işin bu kadar uzun sürmesinin kendisini rahatsız etmediğini söyledi. Koreli kadın hergün girdiği yazılı sınavı ise "Benim için hergün okula gitmek gibi bir şeydi." şeklinde tarif etti.

36 yaşındaki oğlu Park Seong ise annesinin kararlılığına işaret etti: "Annem zor bir hayat yaşadı. Kapı kapı dolaşarak sebze sattı. Bu onu inatçı yapmış olabilir. Bir şeye karar verdiyse kimse onu o kararından geri çeviremez."

Haberin Devamı