Gazete Vatan Logo

95 metreden çakıldı 4 yıl sonra yine denedi!

Milli kayakçı Samet Karta 2010’da Erzurum’da atlayışta 95 metrelik pistten düşerek yere çakıldı. Herkes öldü sandı ama o pes etmedi. Şimdi ABD’de Dünya elemelerinde.

95 metreden çakıldı 4 yıl sonra yine denedi!

Samet Karta, 2010 yılında Erzurum’da düzenlenen 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi gerçekleştirilen VIP Continental Cup Yarışları’nda 95 metre yükseklikten yere çakılarak ağır yaralandı. Türkiye Kayakla Atlama Milli Takımı üyesi Karta’nın geçirdiği kaza sonrası pist kenarında bekleyen ailesinin çığlıkları o dönem hafızalara kazınmıştı. Sporcunun vücudunun her yerinde kırıklar oluşmuştu. Ailesi kaza sonrası bir daha kayak ile uğraşmasını istemedi.

Kimseyi dinlemedi

Ancak Samet Karta kimseyi dinlemeyerek inat etti ve yeniden kayağa başladı. 1993 doğumlu Erzurumlu milli kayakçı, 15 Şubat’ta ABD’nin Vermont Eyaleti’nde bulunan Brattleboro’da Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Kayakla Atlama FIS Cup’ta birinci olarak Türkiye’ye bu alanda madalya kazandıran ilk sporcu oldu. Babası Zeki Karta, “Biz ne dediysek oğlum dinlemedi. Ben başaracağım dedi. Uzun zamandır çalışıyor. Biz Erzurum’da ondan derece haberleri geldikçe mutlu oluyoruz. Samet bütün aileyi gururlandırıyor. O yarışırken yüreğimiz ağzımıza geliyor ama inşallah Dünya Kupası’na katılacak” dedi.

Haberin Devamı

Tarihe geçebilir

Milli kayakçımız bugün ABD’nin Vermont Eyaleti’nde yapılan elemelerin ilk turunda 55 kişi içerisinden 38. oldu. Akşam saatlerinde yapılacak ikinci turda ilk 30’a girmeyi başarırsa alacağı puanlarla Kayakla Atlama Dünya Kupası yarışmalarına girme hakkı kazanacak. Karta eğer ilk 30’a girerse Kayakla Atlama Dünya Kupası’nda yarışan ilk Türk olarak adını kayak tarihine yazdıracak.