Gazete Vatan Logo

900 milyar $’lık pazarın kapısını Singapur açacak

Singapur’da 2 yılda bir yapılan ve dünyanın en önemli gıda fuarları arasında yer alan ve Food& Hotel Asia 2016 fuarı 74 ülkeden 3 bin 400 firmanın katılımıyla kapılarını açtı. İstanbul İhracatçılar Birliği ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu öncülüğünde 34 Türk firması fuara katıldı.

900 milyar $’lık pazarın kapısını Singapur açacak

Uzakdoğu, Orta ve Güney Amerika pazarlarına odaklandıklarını vurgulayan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Singapur, nüfusu 5.5 milyon ancak ASEAN diye tabir ettiğimiz Güneydoğu Asya uluslararası birliğine bağlı. Filipinler, Malezya, Tayland, Endonezya da bu birliğin içinde bu pazara buraya girmek demek 500 milyon nüfusa etki etmek demek. Singapur’da yıllık 900 milyar dolarlık dış ticaret hacmnin yaratıldığı bölgede. Tanıtım grubu olarak biz bu fırsatı değerlendirmek istedik. Uzakdoğu pazarı nüfuslarının çoğunun Müslüman ülke olmaları nedeniyle önemsiyoruz. Konseptimiz Turkish Delight’i ön planda tutarak diğer tüm ürünlerimizi de tanıtmayı istiyoruz.”

ABD pazarı % 65 arttı

Hedef pazarlara düzenledikleri fuar, ticari ve alım heyetlerinden geri dönüşler almaya başladıklarını belirten Kadiroğlu, şöyle devam etti: “Amerika’ya ihracatımızda yüzde 65 artış var. Bu artışın sebebi olarak katıldığımız fuarları görüyoruz. Bu ihracat artışını diğer potansiyel pazarlarda da gerçekleştireceğiz. ”

Haberin Devamı