Gazete Vatan Logo

900 bin aşkına

Otomobil pazarı baharda yeni modellerle daha da hareketlenecek. Autoshow Fuarı doping olacak. Satışlar 900 bin adedi zorlayacak

Türkiye’de binek oto ve hafif ticari araç satışları yılın ilk çeyreğinde beklentilerin üzerine çıktı. İlk 2 ayda toplam satışlar yüzde 32.88 artışla 89 bin 946 adet olarak gerçekleşti. Kamyon dahil pazar 95 bin 9 adet olurken, rekor yıl 2011’den sonraki en iyi Ocak-Şubat dönemi geçildi.

Mart’ta da showroom trafiği yoğun seyrederken, Nisan ve Mayıs’ta yollara çıkacak yeni modeller pazarın daha da hareketleneceğini gösteriyor. Markalar 2015 yılı hedeflerini de yeniden gözden geçirmeye başladı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) yılbaşında toplam pazarın 775 bin ile 825 bin arasında gerçekleşmesini bekliyordu.

ODD, yaptığı son revizyonla satış hedefini 875 bin adede yükseltti. Otomotiv satışlarının yollara çıkacak yeni modeller ve Mayıs’ta kapılarını açacak Uluslararası İstanbul Autoshow Fuarı’yla yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde performansa ulaşması bekleniyor. Otomotiv sektörü yetkilileri bu temponun 7 Haziran seçimleri sonrasında da devam etmesi halinde 900 binlik satışın zorlanabileceğini öngörüyor.

Haberin Devamı

İşte sizlere baharda yollara çıkarak en yeni modeller...

Milyonluk siparişler

Mercedes, ilk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen S-Serisi Maybach’ın siparişlerine başladı. Süper lüks makam otomobili Nisan’da Türkiye’ye gelecek. Mercedes, AMG-GT için de talep topluyor. 510 beygir güç üreten motora sahip araç, 100 km/s hıza 3.8 saniyede ulaşıyor.

AMG GT’nin fiyatı 913 bin 600 TL’den, Maybach’ın 1 milyon 35 bin TL’den başlıyor.

Dizel otomatik Mokka

OPEL ikinci çeyrekte yeni 1.6 CDTI dizel motorunu otomatik şanzımanla birleştirip, farklı modellerde kullanacak. 136 beygir güç ve 320 Nm tork üreten 1.6 CDTI motor otomatik vitesle birlikte ilk olarak Mokka’da yer alacak. Aynı motor Astra’ya konulacak.

ÖTV avantajlı Sorento

Kia’nın 2004-2008 yılları arasında SUV segmentinde en çok satan modeli olan Sorento, Mayıs ayı başında satışta olacak. Yeni Sorento’da 185 beygir gücünde 2.0 litre hacimli dizel motor yer alacak. Kia, 2.2 litre motora sahip eski jenerasyon Sorento’dan sonra Türkiye’ye özel üretilen motorla vergi avantajı yakalamış olacak.

Haberin Devamı

i20’nin coupe’si Autoshow’a geliyor

Satışa sunulduğundan itibaren segmentinin lideri olan İzmitli i20’nin coupe versiyonu İstanbul Autoshow Fuarı’yla birlikte satışa sunulacak. Dinamik tasarımıyla öne çıkan otomobilin özellikle gençlere hitap etmesi bekleniyor. Markanın karakteristik altıgen ızgrası, sportif hatlar ve turuncu iç mekan, i20 Coupe’ye farkli hava katıyor. Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretilen i20 Coupe, Avrupa’ya ihraç edilecek.

Yeni Focus’a süper üçlü

2015’İ ‘Otomobil Yılı’ ilan eden Ford, 1.5 TDCi PowerShift otomatik şanzımana sahip yeni Focus’u Mayıs’ta pazara sunacak. Citroen ikinci çeyrekte C4 ile DS5’in makyajlı yüzlerini showroomlarda sergilemeye başlayacak. Seat ilk all-road modeli X-PERIENCE’ı siparişle getirmeye başladı. Dacia, ürün gamını Lodgy Stepway ile genişletiyor. Fiat, 500’ün crossover’ı 500X modelini haftaya satışa sunuyor.

Yakıt cimrisi Fabia Nisan’da yollarda

Skoda, B sınıfındaki temsilcisi Fabia’yı Nisan’dan itibaren müşterilerin beğenisine sunacak. Daha sportif çizgiler ve keskin hatlarla dikkati çeken yeni Fabia, eski jenerasyondan 90 mm daha geniş ve 31 mm daha alçak tasarlandı. Otomobilde dört benzinli ve üç farklı dizel motor seçeneği bulunurken, yüzde 17’a varan oranda yakıt tasarrufu sağlandı.

Haberin Devamı

Otomatik Renegade

Jeep’in satış rekorlarını kırmasını sağlayan mini SUV’u Renegade’in otomatik versiyonu Mayıs’ta satışa çıkıyor. 170 beygir güç üreten 1.4 litre motorla donatılan araçta, 9 ileri otomatik şanzıman var.

CX-3 Mayıs’ta

Mazda’nın mini SUV modeli CX-3, Mayıs’ta yollara çıkacak. Araç ilk olarak Autoshow Fuarı’nda sergilenecek. CX-3, SKYACTIVE 1.5 litre dizel motor, otomatik şanzıman ve 4x4 özellikleriyle dikkati çekiyor. CX-3’ün Mazda Türkiye’nin satışlarına önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.