Gazete Vatan Logo

90 pilot arasında tek kadın!

2005 yılında kurulan THY Uçuş Akademisi’nden mezun olan 90 pilot bugün göreve başladı

PİLOT ihtiyacını kendi kaynaklarından karşılamak amacıyla 2005 yılında kurulan THY Uçuş Akademisi’nden mezun olan 90 pilot bugün göreve başladı. Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda THY Genel Müdürü Temel Kotil’le birlikte bir hatıra fotoğraf çektiren pilotlar içinde tek kadın olan Ezgi Tosunoğlu ise, ilgi odağı oldu.

İTÜ Kimya ve Çevre Mühendisliği mezunu Ezgi Tosunoğlu (29), kendi grubunda 90 erkek arkadaşı arasında tek kadın olmakla birlikte, THY Uçuş Akademisi’nden mezun olan ilk kadın da olduğunu söyledi. Ezgi Tosunoğlu, "’Çok güzel bir eğitim süreci geçirdim. Ailemde havacılıkla ilgilenen kimse yok. Şimdi de tip intibak eğitimine başlayacağız. THY’nin bayan kaptanlarıyla iletişim içindeyiz. Bana her konuda destek veriyorlar" diye konuştu.

Fotoğraf çekiminden sonra bir açıklama yapan Genel Müdür Temel Kotil, THY’nin dünyanın en büyük havayolu şirketi olacağını belirterek, büyümeye devam edeceklerini kaydetti. Mezun genç pilotlara hayırlı olmasını dileyen, 4 yıllık üniversite mezunu yetenekli gençleri bugün mezun ettiklerini belirten Kotil, "Bayanları da pilotluk konusunda teşvik ediyoruz. Bayan sayısı çok az. Biz teşvik ediyoruz. Ancak pilot olmaya çok az bayan başvuruyor. Dünyanın en büyük havayolu şirketi olma hakkımız var, çünkü çok güzel bir kadromuz var" dedi.

Temel Kotil, THY’nin yalnız uçak ve ikramlarıyla değil her şeyiyle artık marka olduğunu ve eğitim merkezine yılda yaklaşık 200 öğrenci aldıklarını, aldıkları öğrenci sayısının 10 katı kadar da başvuru olduğunu belirterek, "Şu anda 400’e yakın yabancı uyruklu kaptanımız var. Bu yeni öğrencilerle kaptan ihitiyacımızı gidermiş olacağız" dedi.
THY uçuş akademisinden mezun olan 90 pilot, öğleden sonra da Akademi binasında törenle diplomalarını alacak.

Haberin Devamı