Gazete Vatan Logo
Magazin 90’ları hatırlatan şarkıların sesi

90’ları hatırlatan şarkıların sesi

Cansu Ak’ın ilk albümü “Tam Zamanı”nda müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Albüm, 90’lar tınılarında günümüz dokunuşlarını hissedeceğiniz modern ve dokunaklı şarkılara sahip. Usta sanatçı Sezen Aksu’nun; “Çağlayan sesiyle müzik sektöründe fark yaratacak” diye nitelendirdiği Ak, müziğini anlattı.

90’ları hatırlatan şarkıların sesi

Geçtiğimiz aylarda “Tam Zamanı” adını vermiş olduğun albümünü tüm müzikseverlerle buluşturdun. Albümü ne kadar sürede tamamladın?

Çok keyifli ve yoğun bir süreçti. Stüdyo kayıtlarının yapılması, düzenlemelerin bitirilmesi, canlı enstrüman kayıtlarının tamamlanması yaklaşık olarak 1 buçuk sene sürdü. Şarkıların benden çıktığı en ham halinden şimdiki haline geliş sürecine tanıklık etmek muhteşem bir duyguydu. Bu büyülü sürecin her anında var olmak istedim. Bu yüzden vaktimin büyük bir kısmını stüdyoda geçirdim diyebilirim.

Albüm yayınlanmadan önce usta sanatçı Sezen Aksu’da albümü dinlemiş. Sezen Aksu’yla yollarınız nasıl kesişti?

Sezen Aksu ile buluşmam şan dersi hocam Süheyla Yengi aracılığıyla oldu. Bir gün beni arayıp “Yarın Sezen Aksu sesini ve şarkılarını dinleyecek” dedi. Bunu duyduğum an heyecandan elim ayağım birbirine girdi. “Yok hocam, mümkün değil, benim sesim çıkmaz. Nasıl söyleyeceğim ben” dedim. Sabahı sabah ettim. Ertesi gün Sezen Aksu’nun stüdyosu “Stüdyo Lonca”ya gittim. Ama heyecanım onu görünceye kadardı. Çünkü o kadar candan, sıcak ve samimiydi ki… Ona “El Gibi” şarkısını ardından kendi şarkılarımdan üç tane söyledim. Sesimi ve şarkılarımı çok beğendi ve “Yürü”

Haberin Devamı

dedi. Sezen Aksu gibi bir isimden böyle güzel yorumlar almak beni çok cesaretlendirdi.

Sezen Aksu’nun albümdeki favori parçası hangisi oldu?

Favorisi “Dayanmam Gerek” oldu. Buna rağmen “Yallah”ın çıkış için daha uygun bir şarkı olduğunu söyledi. Bu da bizi çok uğraştıran “Hangi şarkıyla çıkalım?” sorusunda etkili bir cevap oldu.

Yaşayamadıklarım bana ilham oluyor

Albümde bir bütünlük söz konusu ve 90’lar tınılarını duyuyoruz. Nasıl yorumlar aldın?

Sektörde sizin de bildiğiniz gibi yeni çıkan isimler genellikle single parça ile çıkış yapıyorlar. Öncelikle bu projenin single değil de, albüm olması bile çok dikkat çekti. Albümde dinleyen herkesin farklı favorileri olduğunu görüyorum, dinleyenlerden en çok duyduğum şeylerden biri “Albümde boş yok” diğeri ise “Özlenen 90’lar tınılarını hatırlatıyor.” Tüm bunları duymak beni çok mutlu ediyor.

Haberin Devamı

“Köprünün Son Çıkışı” ve “Zaaf” şarkılarının lirik videoları yayınlandı. Bundan sonraki video klip parçan hangisi olur?

Hızlı parçaların ardından sonbaharın da gelişiyle biraz yavaşlamak hepimize iyi gelir diye düşünüyorum. Albümün en damar parçası “Dayanmam Gerek”e video klip gelebilir.

Şarkılarını kendin yazıyorsun, müziklerini sen yapıyorsun. Bunları yaparken nelerden ilham alıyorsun?

Yaşadıklarımdan, yaşayamadıklarımdan, başkalarının yaşayıp dile dökemediklerinden... Okuduğum kitaptaki bir cümleden, duyduğum bir kelimeden, bir reklam müziğinin tınısından... Kısacası hayatın içindeki her şeyden ilham alıyorum.

Uzun süre akılda kalmak istiyorum

Şarkılardan birini başkasının seslendirmesini ister miydin?
Kendi ürettiğim şarkıları başkasının yorumuyla duyma fikri bile beni heyecanlandırıyor, tabii ki çok isterim.
Önümüzdeki zamanda müziğine nasıl yön vermeyi planlıyorsun?
Daha yolun başındayım. Dinleyenlerin yüreklerine dokunacak, kendilerinden bir şeyler bulabilecekleri ve kalıcı olan besteler yapmak istiyorum. Günümüzdeki şarkıların ömürleri çok kısa oluyor, çıkıyor ve çok kısa bir sürede tüketiliyor. Amacım çok daha uzun süreler akıllarda yer edecek şarkılara imza atmak ve her yaptığım şarkının üzerine bir şeyler katarak farklı şeyler üretmek, yeni soundlar denemek...
Genç müzisyenlere sen ne gibi tavsiyelerde bulunursun?
Hayallerinizden vazgeçmeyin, karar verdiğiniz an, gerçekten inandığınız zaman tüm evren bunun için çalışmaya başlıyor. Hiç durmadan üretmek daha iyisini yapmak için çok çalışmak gerek. Üretimin gücüne inanıyorum.

Haberin Devamı