Gazete Vatan Logo

9 yıl sonra gelen ihbar dosyayı açtırdı

9 yıl önce öldürülen Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel cinayetiyle ilgili cezaevinden gelen 12’nci ihbar, dosyayı yeniden açtırdı. İhbarcı savcıya ifade verdi. Onlarca ünlünün cinayetle ilgili ifadeleri alınmıştı

9 yıl sonra gelen ihbar dosyayı açtırdı

İstanbul Harbiye’de gece hayatının bilinen mekanlarından olan Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel, 2008 yılı Aralık ayında Şişli’deki dairesinin önünde, başından ve göğsünden vurularak öldürülmüştü. Aradan geçen 9 yılda cinayetle ilgili fail ya da failler bulunmadığı için dosya tozlu raflara kaldırılırken geçtiğimiz günlerde cezaevinden bir ihbar geldi. Daha öncede ihbarda bulunduğu ancak verdiği bilgilerin yeterli olmaması sebebiyle cinayette ilerleme sağlanamadığı öğrenilen ihbarcının yeni ifadeleriyle Asayiş Şube Müdürlüğü bir kez daha harekete geçti.

Yankesicilik suçundan cezaevinde yatan bir tutuklu 2015 yılında savcılığa bir ihbar mektubu gönderdi. Temel cinayetiyle ilgili önemli ipuçları verdiği öğrenilen mektupta tutuklu ihbarcı, ifadesinin alınması halinde olayı detaylı anlatabileceğini belirterek cinayetle bağlantılı kişilerin baş harflerini yazdı. Savcılık olayla ilgili soruşturmasını derinleştirmek için harekete geçti ancak sonuca ulaşılamadı. Ardından Temel’in cinayet dosyası yeniden tozlu raflara kaldırıldı. İhbarın üzerinden 2 yıl sonra aynı ihbarcı yeniden ortaya çıkıp yeni bilgiler vereceğini belirtip savcı ile görüştü.

Haberin Devamı

Ünlüler ifade vermişti

Savcıya verdiği ifadede yeni iddialarda bulunan tutuklu ihbarcının ifadeleriyle de savcılık, emniyete iddiaları araştırması için bir kez daha talimat verdi. Emniyette dosyayı 12’nci kez raftan indirip incelemeye aldı.

Cinayetle ilgili aralarında manken Sevda Demirel, oyuncu Zeynep Tokuş, dansöz Didem, şarkıcılar Fatih Ürek ve Arto gibi sanatçıların yanı sıra işadamı, doktor ve modacılar ile Temel’in yakın çevresinden olmak üzere cinayetle ilgili 7 yılda toplam 780 kişinin bilgisine başvuruldu. Soruşturmada, Temel’in cep telefonunun rehberinde yer alan kişiler ve bunlar arasında çok sık görüştüğü isimler tespit edilmeye çalışıldı.

5 bin telefon kaydı

Temel’in öldürülmeden önce geçmişe yönelik bir yıllık telefon kayıtları da incelenmişti. Şişli civarındaki telefon sinyalleri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan alınan beş binin üzerindeki telefon kaydı tek tek elden geçirilmiş ama bir delile ulaşılamamıştı. Engin Temel’in yüzde 17 ortaklığı olan Andon Bar’daki hisselerini satması için öldürülene kadar sürekli tehdit edildiği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı