Gazete Vatan Logo

9 tutuklama talebi daha

9 tutuklama talebi daha

Dink soruşturmasında önceki gün gözaltına alınan 5 şüpheli ile daha önce tutuklanan eski İstihbarat Daire Başkanı Akyürek’in de aralarında bulunduğu 4 şüpheli mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; önceki gün EGM İstihbarat Daire Başkanlığı Eski Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar, İstanbul Eski İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler, Trabzon İstihbarat Eski Şube Müdürü Faruk Sarı, Polis Memuru Mehmet Ayhan, İstihbarat Daire Başkanlığı Eski C Şube Müdür Yardımcıları Bülent Demirel ve Osman Gülbel, Eski C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, EGM İstihbarat Dairesi Eski Teknik Şube Müdürü Yunus Yazar ve Polis Memuru Onur Karakaya hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu isimlerden eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcısı Osman Gülbel ve polis memurları Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

‘Öldürmeye yardım’

Gözaltına alınan beş polis amiri ve polis, “Tasarlayarak adam öldürmeye yardım” ve “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek “ suçlarından tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında tutuklu olan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, polisler Muhittin Zenit, Ercan Demir ve Özkan Mumcu da soruşturma savcısı tarafından ifadeleri alınmadan dosya üzerinden “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan tekrar tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edildi.

İlhan Güler serbest

Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ise savcılığa gelerek kendisi teslim oldu. Güler savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Gözaltı kararı çıkan üç kişi ise halen aranıyor.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni bilgi ve belgelere ulaşması üzerine gözaltı kararı çıkarmıştı.