Gazete Vatan Logo

9. sınıflara tablet

9. sınıflara tablet

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ATO Congresium’da düzenlenen Eğitimde FATİH Projesi kapsamında 9. sınıf öğrencisine ve okullarındaki öğretmenlere 700 bin tablet dağıtım törenindeki konuşmasında, 81 ilde düzenlenen törenlerle tablet dağıtımının yapıldığını anlattı. Bakan Avcı, Fatih Projesi’nin yoluna devam ettiğini belirterek, “Bu proje, kalbi selimle, aklıselimle düşünebilen, bakabilen her vatandaşımızın gurur duyacağı milli bir projedir. Yeni Türkiye idealinin en somut göstergelerindendir” diye konuştu.

700 bin dağıtılacak

Dağıtım törenine, Ankara’daki okullardan 3 bin öğrenci ve öğretmen katıldı. Aynı saatlerde 81 ilde de bakanların, öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla dağıtım törenleri yapıldı. Tabletler, fiber altyapısı tamamlanmış ve etkileşimli tahtaları takılmış binlerce lisede eğitim gören 700 bin 9. sınıf öğrencisine ve okullarındaki öğretmenlere ücretsiz olarak verilecek.

Yüzde 100 yerli tasarım üretim

Dağıtılacak tabletler yüzde 100 yerli tasarımla üretildi. 8 çekirdekli işlemciye ve 2 gigabyte RAM’e sahip tabletlerde, 2 megapiksel ön, 5 megapiksel arka kamera bulunuyor. 1920X1200 çözünürlük kalitesi, 32 gigabyte dahili bellek ve 10,1 inç ekran boyutuyla kullanıma sunulan bilgisayarların, aktif EMR kalem özelliği bulunuyor. Son nesil kırılmaya dayanıklı Gorilla Glass camla üretilen tabletler, öğrencilere bilgisayar üzerinden yazı yazma ve not alma imkanı da sağlayacak. Tabletler, 70 santimetreden düşmeye dayanıklı, 9 milimetreden daha ince, 600 gramdan daha hafif şekilde üretildi.

Haberin Devamı