Gazete Vatan Logo

9 şehit verilen tepeye 9 Türk bayrağı dikildi

‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 41’inci günü olan 1 Mart 2018 tarihinde, Hatay’ın Hassa ilçesi karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde, PYD/PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

9 şehit verilen tepeye 9 Türk bayrağı dikildi

Onlarca teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmalarda 9 asker şehit oldu. Teröristlerden arındırılan Keltepe’nin adı ‘Şehitler Tepesi’ olarak değiştirildi. Hatay’ın Hassa Belediyesi tepeye, verilen her şehit için bir Türk bayrağı dikti.

‘Gerekirse bizi vurun’ demişlerdi

Zeytin Dalı Harekatı’nın 41’inci günü (1 Mart 2018) Keltepe’ye sızmaya çalışan terörist grupla çıkan şiddetli çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Rıdvan Çevik (26), Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel (24), Jandarma Astsubay Çavuş Uğur Palancı (28), Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin (24), Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç (23), Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol (24), Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek (22), Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe (25) ve Uzman Onbaşı Fuat Demir (24) şehit olmuştu. Teröristlerle kıyasıya çatışan 9 şehidimiz, kahramanlık destanı yazarak 1083 rakımlı tepeyi düşürmemişti. Hatta, Konyalı şehit Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un arkadaşlarının da onayıyla telsizden,”Komutanım jetlerimiz tepenin yamacını vursun, biz zaten emniyetimizi aldık. Gerekirse biz burada şehit olalım, bu hainler de burada gebersin” dediği ortaya çıkmıştı. Çatışmanın şiddetinin azalmasıyla Keltepe’deki Mehmetçikler yaralanan ve şehit arkadaşlarının çatışma alanından helikopterler ile tahliyesini sağladı. Hava kararmaya başladığında ise sızmayı gerçekleştiren yaklaşık 100 teröristin 73’ü etkisiz hale getirildi. Keltepe’nin adı bir kaç gün sonra ‘Şehitler Tepesi’ olarak değiştirildi. Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı ekipler tepeye şehit askerlerin adının yazdığı bir tabela dikti. n Kadir ÇELİK DHA

Haberin Devamı