Gazete Vatan Logo

9 saat süren dehşet

Ordu’da bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kardeş bir kişiyi yaralayıp 3 kişiyi rehin aldı. 8 saat sonra iki rehineyi serbest bırakan kardeşler, 9 saat sonra teslim oldu..

9 saat süren dehşet

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Hasan Gül’e ait kuyumcuya saat 09.30 civarında kar maskeli 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki kardeşi G.S. ellerinde tabanca ile girerek altınları istedi. Soyguncular, müdahale etmek isteyen Hasan Gül’ün yeğeni Murat Gül’ü tabancayla vurup yaraladı. Kendini dışarı atan Murat Gül, çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kuyumcunun bulunduğu cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Anneleri ikna edemedi

İki soyguncu, Hasan Gül ile iki çalışanını içeride rehin aldı. Operasyon için bölgeye özel harekat şubesi ekipleri de sevk edildi. 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi’nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. İki kardeşin babaları Mustafa S.’nin Adana’da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Kuyumcunun yakınlarının cep telefonundan içerideki güvenlik kamerasına bağlanarak yaşananları adım adım takip edildi. Ömer S. ve G.S. kardeşler, 8 saat sonra ellerindeki rehinelerden Durmuş Güngör’ü serbest bırakıldı. Soyguncular 15 dakika sonra da Beytullah Gül’ü, bıraktı. Güngör ve Gül, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü. En son Arif Güneş’i rehin tutan iki soyguncu polisin yaklaşık 9 saat süren ikna çabaları sonucu teslim oldu. Ellerindeki son rehine Arif Güneş’i de serbest bırakıp polise teslim olan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilip emniyete götürüldü.