Gazete Vatan Logo

9 Ocak 2020 Evde bakım maaşı henüz yatmadı, ne zaman yatar? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım parası yatan iller, ocak ayının ilk haftanın geride kalmasıyla yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, bakıma muhtaç ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylerin ailelerine destek olmak için verilen evde bakım maaşı, merak ediliyor. Peki, 9 Ocak 2020 evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? İşte evde bakım parası yatan iller...

9 Ocak 2020 Evde bakım maaşı henüz yatmadı, ne zaman yatar? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? Sorusuna evde bakım maaşı alan vatandaşlar tarafından cevap aranıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan maaşlar, günün en çok merak edilenleri arasına girdi. Asgari ücret zammı evde bakım maaşına da yansıdığından vatandaşların sabırsız beklentisi daha da arttı. Peki, Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır? 2020 zammıyla evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşı hakkında merak edilenler….

E- DEVLET ÜZERİNDEN EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA 2020

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilir, evde bakım maaşı yatan illeri sorgulayabilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA 2020

Haberin Devamı

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir.

Evde bakım maaşı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler.

Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER 9 OCAK

Evde bakım maaşları, Bakanlık tarafından il il yatırılıyor. 9 Ocak 2020 itibariyle henüz hiçbir ilde evde bakım parası yatırılmadı. Normalde her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI 2020 YILINDA NE KADAR OLDU?

2020 yılında evde bakım maaşlarına zam geldi. 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.457 lira oldu.