Gazete Vatan Logo

9’la gelen rekor 10’la da gelir mi?

Çarpıcı tasarımı ve yüksek performansıyla dikkat çeken 4 kameralı akıllı telefon Honor 9 Lite Türkiye’de satış rekorları kırarken kullanıcılardan da tam not aldı. Peki Çinli marka Türkiye’de aynı başarıyı Honor 10 modelinde de yakalayabilecek mi?

9’la gelen rekor 10’la da gelir mi?

Kısa süre önce Türkiye’ye gelen Honor, özellikle 9 Lite satışları ile cep telefonu pazarına yeni bir hareket getirdi. Bizim de 2 haftalık uzun kullanım testi ile mercek altına aldığımız telefon gerçekten fiyat performans olarak rakiplerin önünde. Özellikle arkada ve önde bulunan 2’şer kamera bu fiyat segmentinde rakiplerine göre çok iyi performans sergiliyor. Zira cihazın ön ve arka kısmında 13 megapiksel + 2 megapiksel çözünürlükte, 1080p video kaydı gerçekleştirebilen çift kamera kombinasyonu yer alıyor.

3 bin mAh kapasiteli bataryadan beslenen akıllı telefon, hızlı şarj teknolojisine de sahip. Tam şarj ile bir gün rahat rahat geçirebiliyorsunuz.

İşlemci performansına gelince orada da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Cihazda Huawei Kirin 659 ile oldukça yüksek performans sergiliyor. Aynı anda çok sayıda uygulamayı sorunsuz çalıştırabiliyor. 1.300 liralık satış etiketine sahip telefonun en kötü yanı sanırım aşırı parmak izi bırakması.

7.6 milimetre kalınlıkta 149 gram ağırlığa sahip cihazın diğer özellikleri de şöyle: 0.25 saniye hızında çalışan parmak izi okuyucusu. 3 Gb Ram, 32 Gb dahili hafıza. 5.65 inçlik HD ekran. Android 8.0 Oreo işletim sistemi.

Haberin Devamı

Honor 10 geliyor

Honor’un yeni modeli Honor 10 da tıpkı 9 Lite modelinde olduğu gibi tüm dünyada satış rekorları kırarak piyasaya giriş yaptı. Kirin 970 işlemciye sahip, 24 megapiksellik yapay zekalı ön kamera ve 24 + 16 megapiksellik arka kameraya sahip Honor 10’un 64 GB’lık modeli için Avrupa’da 400 euro fiyat belirlenmişti. Bakalım bu model de Honor 9 Lite’da olduğu gibi Türkiye’de bir satış rüzgarı estirebilecek mi?