Gazete Vatan Logo

9 kişinin katili Yusuf Taş’ı özel ekip arıyor ve çember daraldı

9 kişinin katili Yusuf Taş’ı özel ekip arıyor ve çember daraldı

GAZİANTEP’te, kendisini terk edip barışma talebine olumsuz yanıt verip amcasının oğlu ile evlenmeye hazırlandığını öğrendiği eşi ile birlikte 8 yakınını öldürüp kaçan 25 yaşındaki Yusuf Taş’ı bulmak için polis ve jandarmadan özel ekip oluşturuldu. Yakalanmamak için Suriye’ye kaçma olasılığına karşı sınır birlikleri uyarılırken, etrafındaki çember giderek daralan Yusuf Taş’ı yakalanacağını anlayınca intihar edebileceği ihtimaline karşı da önlem alınıyor.

Yusuf Taş, 5 ay önce İstanbul’daki evini terk ederek kentteki teyzesi Şenel Çakmak’ın yanına yerleşen ve ayrılmak isteyen eşi Tuğba Taş’ın amcasının oğlu Turan Taş ile evlenmek istediğini öğrendi. Bunun üzerine Tuğba Taş ve diğer yakınlarını telefonla tehdit eden Yusuf Taş’a, herkes tepki gösterdi. İddiaya göre, yakınları çiftin boşanmaları ve Tuğba Taş’ın eşinin amcasının oğlu ile de evlenmesini destekledi. Buna öfkelenen Yusuf Taş, geçen perşembe günü Gaziantep’e geldi ve telefonla ulaştığı eşinin teyzesine Tuğba Taş ile görüşmek için evine geleceğini söyledi. Gece yarısı Düztepe Mahallesi’ndeki Şenel Çakmak’ın evine giden Yusuf Taş, burada eşi ve eşiyle evlenmek istediği öne sürülen amcasının oğlu Turan Taş ile eşinin teyzesi Şenel Çakmak ve onun oğlu Ahmet Can Çakmak’ı tüfekle ateş açarak öldürdü. 2 kişinin de yaralandığı saldırıda Yusuf Taş, evde bulunan 3 yaşındaki kızı Belinay’a ateş açmadı. Saldırının ardından kaçan Yusuf Taş, bu kez Sam Mahallesi’nde evini bastığı amcası Mustafa Taş, yengesi Gülay, amcasının çocukları Türkan, Gül ve Furkan Taş’ı tabancayla öldürerek kaçtı. Cinayetlerin ardından kayıplara karışan Yusuf Taş, telefonla aradığı babası ve diğer akrabalarını da ölümle tehdit etti.

Haberin Devamı

ÖZEL EKİP KURULDU

Kamuoyunda yankı uyandıran cinayetlerin ardından katil Yusuf Taş’a ulaşmak için güvenlik güçleri hummalı bir çalışma başlattı. ’Kökünüzü kurutacağım’ diyerek ölüm tehdidi ile telefon ettiği yakınlarını koruma altına alan güvenlik güçleri, Taş ailesine mensup kişilerin yaşadığı Sam ve Uğurtepe mahallelerinde yoğun önlem aldı.

Haberin Devamı

TELEFON VE KAMERALAR İNCELENİYOR

Şüpheliye ulaşmak için Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli polis ve jandarmalardan özel bir ekip çalışmalarını sürdürüyor. Özel ekip, yakınlarını tehdit etmesinin ardından telefon kullanmadığı belirlenen Yusuf Taş’ın, son birkaç ay içerisinde yaptığı görüşmeleri tek tek incelemeye başladı.

9 kişiyi öldüren şüphelinin yaptığı görüşmeleri mercek altına alan ekip, son dönemde konuştuğu kişilerin tek tek ifadesine başvurdu. Ancak, bu görüşmelerden bir sonuca ulaşılamadı.

Birçok noktada yapılan aramalarda ulaşılamayan şüphelinin cinayetleri işlediği Düztepe ve Sam mahalleleri başta olmak üzere gidebileceği yerler ile kentin giriş ve çıkış noktalarındaki mobese ve güvenlik kameraları da incelenmeye başladı. Yusuf Taş’ı tanıyanların da tek tek bilgisine başvuruyor. Bu görüşmelerde şüphelinin özel hayatı ve ilişkilerine ilişkin detaylara ulaşan özel ekip, bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceğini belirleyerek ulaşmayı planlıyor.

Haberin Devamı

HALEN ’ÇOK TEHLİKELİ’, SURİYE’YE KAÇABİLİR

En son kırmızı renkli bir motosikletiyle görüldüğü saptanan Yusuf Taş için güvenlik güçleri halen silahlı ve ’çok tehlikeli’ olduğu uyarısıyla arıyor. 9 kişiyi öldürdükten sonra kaçan Yusuf Taş’ın, yakalanmamak için Suriye’ye kaçma ihtimali üzerine sınır birliklerini de uyardı.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla etrafındaki çember daralan ve hareket alanı giderek kısıtlanan Yusuf Taş’ın yakalanacağı anda teslim olmamak için intihar etme olasılığına karşı da önlemler üzerinde de duruyor.