Gazete Vatan Logo

9 günlük tatilin bilançosu ağır

RAMAZAN Bayramı öncesi yapılan tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen, 9 günlük uzun tatilde trafik kazalarında bilanço yine ağır oldu. 9 günde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 168 kişi öldü, 752 kişi de yaralandı.

Duble yol ve otoyolların artması, tedbirlerin artırılmasına karşın 9 günlük uzun tatilde kazalar yine hız kesmedi. İstanbul kent merkezi dışında yurt genelinde bugün saat 17.00’ye kadar DHA muhabirlerinin bildirdiği kazalarda, toplam 168 kişi öldü, 752 kişi de yaralandı.

GÜN GÜN ACI BİLANÇO

DHA muhabirlerinin 9 günlük bayram tatili boyunca bildirdiği trafikte iç karartan günlük rakamlar şöyle:
* 9 günlük tatilin ilk günü olan geçen cumartesi günü meydana gelen kazalarda 32 kişi öldü, 146 kişi yaralandı.

* Pazar günkü kazalarda 15 kişi öldü, 68 kişi yaralandı.

* Arife günü olan pazartesi günkü kazalarda ise 23 kişi öldü, 57 kişi de yaralandı.

* Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramı’nın birlikte kutladığı geçen salı meydana gelen kazalarda 17 kişi öldü, 88 kişi yaralandı.

* Ramazan Bayramı’nın ikinci günü olan çarşamba günü meydana gelen kasalarda da 22 kişi öldü, 67 kişi yaralandı.

* Ramazan Bayramı’nın üçüncü ve son günü olan perşembe günkü kazalar yine canlar aldı. Kazalarda toplam 12 kişi öldü, 87 kişi de yaralandı.

* Cuma günü meydana gelen kazalar ise 11 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.

* Dönüşlerin hız kazandığı Cumartesi günü meydana gelen kazalarda ise ölenlerin sayısı yine artış gösterdi. Yurdun dört bir yanındaki kazalarda 21 kişi öldü, 137 kişi yaralandı.

* Bugün ise 9 günlük uzun tatil son gününde yine birçok aile dönüşü son güne bıraktığı için yollara düştü. Çoğunluğu aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu bugün saat 17.00’ye kadar meydana gelen kazalarda 15 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

Gün gün, sayı sayı kazalar

DOKUZ günlük tatil boyunca meydana gelen kazaların yerleri, ölü ve yaralı sayıları tüm ayrıntılarıyla şöyle:

*** Tatilin ilk günü Cumartesi (27.08.2011): 32 ölü, 146 yaralı

ÇANKIRI: 4 ölü, 4 yaralı

Otomobille, yolcu otobüsünün çarpıştığı kazada Özcan (12), Erol (25), Metin (8) ve Fidan Kul (3) öldü. Kazada 4 kişi de yaralandı.

KONYA: 15 yaralı

Kahramanmaraş’a mevsimlik işçi götüren minibüs devrildi, 15 kişi yaralandı. Tatköy Beldesi’nde ise iftara giden 6 kişilik aile otomobille şarampole yuvarlandı. Kazada, Mehmet (56) Rabia (52) ve Mehmet Talas (4) öldü, aynı aileden 3 kişi yaralandı. Kulu’da meydana gelen başka bir kazada, otomobille iş makinası çarpıştı. Nurettin Düzgün ile Nazmi ve Zeynep Sekmen öldü, 2 kişi yaralandı.

MANİSA: 48 yaralı

Saruhanlı yakınlarında kalp krizi geçiren İsmail Eriş’in (47) kullandığı otobüs, tarlaya uçtu. 10’u ağır 48 kişi yaralandı.

BURSA: 1 ölü

Halil İbrahim Taşdemir (48), Osmangazi’de bisikletiyle karşıya geçerken kamyonetin altında kalarak öldü.
G
AZİANTEP: 1 ölü (İslahiye)

GAZİANTEP: 1 ölü (Nizip)


İslahiye’de bir otomobile arkadan çarpan motosikletin sürücüsü İbrahim Boz (21) öldü. Nizip’teki kazada ise Arap Usluer (58) yaşamını yitirdi.

İZMİR: 1 ölü

Menderes İlçesi’nde, yol kenarından dolmuş beklediği sırada otomobilin çarptığı 65 yaşındaki Kemal Akçay, olay yerinde yaşamını yitirdi.

TOKAT: 1 ölü, 10 yaralı

Amasya-Turhal karayolunun Kuruçay mevkiinde lastiği patlayan midibüs devrildi. Ahmet Özdemir kaza yerinde öldü, 10 kişi yaralandı.

YOZGAT: 3 ölü, 3 yaralı

Direksiyon kontrolünü kaybeden sürücü, şarampole yuvarlandı. Yusuf Kartalcı ve oğlu Muhammed Kartalcı (13) ile Mustafa Şahin (12) öldü. 3 kişi yaralandı.

GÜMÜŞHANE: 1 ölü, 3 yaralı

Yeniyol Köyü’nde, Yücel Akyüz yönetimindeki minibüs ile karşı yönden gelen otomobil çarpıştı. Akyüz öldü, 3 kişi yaralandı.

TEKİRDAĞ: 1 ölü, 3 yaralı

Malkara-Tekirdağ yolunda 2 otomobil çarpıştı. Sürücü Zeki Şahin (52) öldü, 3 kişi yaralandı.

ŞANLIURFA:2 ölü, 14 yaralı (3 ayrı kaza)

Devrilen minibüsteki Saadettin Can (34) ve Cüneyt Poyraz (32) öldü, 4 kişi yaralandı. Bir başka minibüs kazasında ise 6 yolcu yaralandı. Diğer kazada da TIR’la çarpışan otomobildeki aynı aileden 4 kişi yaralandı.

EDİRNE: 1 ölü

7 yaşındaki Sude Lara Özkan’a, Ş.Ö.’nün kullandığı kamyonet çarptı. Ardından plakası belirlenemeyen bir otomobilin çarptığı küçük kız öldü.

İZMİR: 1 ölü

Torbalı’da motosikletiyle zeytin ağacına çarpan kasksız sürücü Ahmet Akcivan hayatını kaybetti.

TRABZON: 2 ölü, 3 yaralı

Deliklitaş mevkiinde hız yapan otomobil bir TIR’a arkadan çarptı. Polis memuru Servet Üçüncü ile Meryem Yılmaz öldü, 3 kişi aralandı.

ADIYAMAN: 1 ölü, 3 yaralı

Gölbaşı’nda bir minibüs şarampole yuvarlandı. İbrahim B. öldü, üç kişi yaralandı.

MERSİN: 2 ölü

Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp yolda kaydıktan sonra otomobile arkadan çarpan motosikletin sürücüsü 27 yaşındaki Kenan Gözübüyük ve arkasında oturan arkadaşı 20 yaşındaki Ayşe Yılmaz öldü.

ÇORUM: Osmancık İlçesi’nde otomobil şarampole yuvarlandı, Suat Oruç ve Zehra Oruç yaralandı, 1 kişi de yaralandı. Yine Osmancık’ta, 43 yaşındaki Yüksel Temel yönetimindeki otomobil, yoldan çıkıp takla atarak çeltik tarlasına uçtu. Kazada, sürücü Yüksel Temel ile eşi Azize Temel (40), kızı Sinem Temel (12) ve annesi Cemile Temel (64) yaralandı.

ESKİŞEHİR: 1 ölü

Mevsimlik işçilerin bulunduğu çadırların yanında minibüsüyle geri manevra yapan 39 yaşındaki Hüseyin Çiftçi, fark etmediği 1.5 yaşındaki İbrahim Önay’ı ezdi. Ağır yaralanan minik İbrahim, götürüldüğü hastanede kurtarılamadı.

**** Tatilin ikinci günü Pazar (28.08.2011): 15 ölü, 68 yaralı

MERSİN: Tarsus İlçesi’nde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobilin yön levhasına çarpması sonucu meydana gelen kazada, 54 yaşındaki Mahmut Kılıç ile çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayıp toprak zemine çarpan 4 yaşındaki Zeynep Çetiner öldü. Hacı Yusuf Çetiner, Gamze Çetiner, Özlem Çetiner, Ziyar Çetiner ve Zino Çetiner ise yaralandı.

ZONGULDAK: 1 ölü, 2 yaralı

Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan kamyonet, yaklaşık 10 metre yükseklikten dere yatağına uçtu. Kazada, sürücü 54 yaşındaki Hüsnü Algül öldü, yanındaki 17 yaşındaki Kazım Çiftçi ve 18 yaşındaki Emek Çiftçi ağır yaralandı.
MUĞLA: 1 yaralı (ABD büyükelçisini protesto eden kişi)
Bodrum İlçesi’nde, Bale Festivali’nde ABD Büyükelçisi Françis Ricciardone’yi protesto eden 50 yaşındaki Ayhan Karahan, motosikletiyle evine gittiği sırada, ehliyetsiz ve 1.0 promil alkollü 22 yaşındaki Emre Yumşak’ın kullandığı otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı.

İZMİR: 1 ölü

Urla İlçesi’nde başka bir motosikletle yarışan 15 yaşındaki Mehmet Ali Bestel’in kullandığı plakasız motosiklet, akaryakıt istasyonuna giren E.C. (20) yönetimindeki ciple çarpıştı. Bestel, hastaneye götürülürken yolda öldü.

KASTAMONU: 1 yaralı

Bozkurt İlçesi Odayboğazı Mevkii’nde freni boşalarak uçuruma yuvarlanan kamyon ağaçlara takılarak durabildi. Kazada, sürücü Erdoğan Seskaya yaralandı.

GAZİANTEP: 1 ölü, 5 yaralı

Nurdağı İlçesi yakınlarında, Muhammet Mustafa Bilgili yönetimindeki 46 KU 214 plakalı otomobil, lastiğinin patlaması sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.
Kazada, Abdulsamet Kızıl, (24) Hatice Kızıl (50), kızları Zeynep (16), Sibel (24) ve torunu Ali (1) ile sürücü Bilgili yaralandı. Abdulsamet Kızıl, hastaneye götürülürken öldü.

DÜZCE: 2 yaralı

Celalettin Can yönetimindeki 81 DZ 167 plakalı motosiklet, D-655 Düzce-Akçakoca karayolu Konuralp Kavşağı’nda, Yakup Yakupoğlu yönetimindeki 81 DR 733 plakalı otomobille çarpıştı. Yaralanan Can ile Yakupoğlu, hastaneye kaldırıldı.

ANTALYA: 1 yaralı

Akseki İlçesi’nde kamyonla çarpışan otomobilin sürücüsü Derviş Rüzgar yaralandı.

KARABÜK: 1 yaralı

Osman Yılmaz (32) yönetimindeki 34 RKM 35 plakalı otomobil 1 metre derinliğindeki su kanalına devrildi. Araçta sıkışarak yaralanan ve boğulma tehlikesi geçiren Yılmaz, araçtan çıkarılarak Karabük Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ELAZIĞ: 6 yaralı

Kovancılar İlçesi’nde hatalı sollama yapan otomobil yoldan çıkıp başka bir otomobile ve direğe çarptı. Kazada, refüjden geçmekte olan yaya Muhammed Bakır Özgen (19) ile Gülay (33), Ömer (11), Sema Nur (10), Eyyüp (8) ve Melek Uluç (3) yaralandı.

ÇANKIRI: 2 ölü, 6 yaralı

Ilgaz İlçesi Çörekçiler Köyü yakınlarında meydana gelen kazada İstanbul’dan Samsun yönüne giden Celal Erdoğan yönetimindeki 34 GH 6729 plakalı otomobil dikkatsizlik nedeniyle kontroldan çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada 36 yaşındaki Veli Erdoğan ve 13 yaşındaki Beyza Erdoğan öldü, aynı aileden Burcu, Berkay, İntizar, Duygu, Celal ve Sedat Erdoğan da yaralandı.

ÇANKIRI: 2 ölü, 9 yaralı

Ilgaz İlçesi yakınlarında, 2 otomobil ile bir yolcu otobüsünün çarpışmasıyla meydana gelen zincirleme kazada, 5 aylık Elizan Çavlı olay yerinde, 21 yaşındaki Zehra Çavlı ise kaldırıldığı Ilgaz Devlet Hastanesi’nde öldü. Kazada, Cafer Gökhar, Yusuf Tanrıverdi, İsmail Çavlı, Feyzanur Çavlı, Ayşe Demir, Sebahattin Demir, Aydın Bak, Gülfiye Güneş ve Atakan Oğuz Güneş ise yaralandı.

MUĞLA: 1 ölü

Fethiye İlçesi Yanıklar köyü Akmaz Sapağı Mevkiinde M.M.’nin kullandığı 07 SBK 86 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 68 yaşındaki Ganime Güneş’e çarptı. Güneş, olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

YOZGAT: 7 yaralı

Boğazlıyan İlçesi’nde, Muammer Koçyiğit (38) yönetimindeki 66 DN 424 plakalı kamyon, Terminal Kavşağı’nda, İsa Bolat (52) yönetimindeki 50 EY 635 plakalı otomobil ile Bünyamin Dener (41) yönetimindeki 38 UC 364 plakalı kamyonete çarptı. Kazada, sürücüler İsa Bolat, Bünyamin Dener ve Muammer Koçyiğit ile otomobilde bulunan Aset Poscu (41) Ahmet Poscu (24) Kafiye Bolat (52) ve Mercan Nur Bolat (12) yaralandı. Yaralılar tedavi altına alındı.

SİİRT: 3 yaralı

Baykan İlçesi Ziyaret Beldesi’nde Uğur Tektaş yönetimindeki 13 AN 631 plakalı kamyon, karşı yönden gelen Kenan Demirel’in kullandığı 33 BFC 79 plakalı TIR’la çarpıştı. Kazada sürücüler Tektaş ve Demirel ile araçta bulunan Hızır Çetin yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

ADIYAMAN: 1 yaralı

Merkeze bağlı Battalhöyük Köyü yakınlarında, Cevdet Kaya yönetimindeki 02 HA 4276 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 10 yaşındaki Abdullah Doğan’a çarptı. Ağır yaralanan Doğan, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

ISPARTA: 1 ölü

Afyonkarahisar istikametine giden 03 FE 771 plakalı otomobilin sürücüsü Faysal Aydoğmuş’a otomobilinden indiği sırada Mehmet Ali Erdoğan (27) yönetimindeki 32 DU 047 otomobil çarptı. Aydoğmuş, öldü.

ARDAHAN: 1 ölü, 1 yaralı

Posof İlçesi’nde Zakim Ergün yönetimindeki 75 AP 450 plakalı traktör, yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü Ergün olay yerinde hayatını kaybetti. Eşi Neriman Ergün yaralandı. Ergün’ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

MUŞ: 2 yaralı

Otomobilin devrilmesi sonucu oluşan kazada sürücü Kemal Muratoğlu ile eşi Gülseren Muratoğlu yaralandı.

KONYA: 5 yaralı

Ilgın İlçesi İstasyon Kavşağı’nda, 40 yaşındaki Ahmet Cemal Cihanbeylioğlu yönetimindeki 34 GB 1376 plakalı otomobil, kavşakta önüne aniden çıkan 50 yaşındaki Hasan Pınar’ın kullandığı 42 P 6830 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobili takla atan Ahmet Cemal Cihanbeylioğlu ile eşi Hatice (40), kızları Zeynep Beyza (7) ve Berra (9), annesi Zeynep Cihanbeylioğlu (71) yaralandı.

KONYA: 9 yaralı

Karapınar İlçesi’nde, içinde bayram tatiline giden iki ailenin bulunduğu hafif ticari araç, kontrolden çıkıp takla attı. Kazada, 4’ü çocuk 9 kişi yaralandı.

EDİRNE: 1 yaralı (Bld. Başkanı Sedefçi’nin babası çarptı)
Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’nin babası 87 yaşındaki İbrahim Sedefçi, kapalı garajdan cipini çıkartmak istediği sırada yolda yürüyen 40 yaşındaki Osman Hayta’ya çarptı. Yaralanan Hayta ambulansla hastaneye kaldırılırken, baba Sedefçi gözaltına alındı.

DENİZLİ: 2 ölü, 2 yaralı (sürücünün alkollü araç kullanmaktan ehliyeti alınmış)

Aktepe Mahallesi Şeyh Bedrettin Caddesi’nde 31 yaşındaki Metin Ulcay, yönetimindeki 20 U 7874 plakalı otomobille giderken, aşırı hız nedeniyle direksiyon kontrolünü kaybedip yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Sürücü Metin Ulcay ile 25 yaşındaki Hüseyin Kayırhan kaza yerinde öldü. Ağır yaralılar 26 yaşındaki Ahmet Duyan ve 27 yaşındaki Hasan Duyan, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ahmet Duyan, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Sürücü Ulcay’ın daha önce alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulduğu ve sürücü belgesi olmadan direksiyon başına geçtiği belirlendi.

**** Tatilin üçüncü günü Pazartesi (29.08.2011)- Arife Günü: 23 ölü, 57 yaralı

TRABZON: 4 ölü, 1 yaralı


Akçaabat İlçesi’nde Adem Koz yönetimindeki 06 GZ 663 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki istinat duvarına çarptı. Kazada, otomobilde bulunan 45 yaşındaki Eyüp Gürpınar, 43 yaşındaki Kazım Gürpınar ile 11 yaşındaki Muhammet Gürpınar olay yerinde, yaralanan 26 yaşındaki Ayşe Koz ise kaldırıldığı hastanede öldü. Ağır yaralanan sürücü Adem Koz’un tedavisi ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde sürdürülüyor.

ZONGULDAK: 2 yaralı

Ereğli İlçesi’nde 22 yaşındaki Rıdvan Ayyıldız yönetimindeki 14 BT 614 plakalı otomobil, ilçe merkezindeki kavşaktan dönerken Gülüç Beldesi’nde bir evde çıkan yangına müdahaleye giden Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ait 67 LH 110 plakalı itfaiye aracına yandan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsünün annesi 40 yaşındaki Filiz ve kardeşi 17 yaşındaki Deniz Ayyıldız yaralandı.

ADANA: 1 ölü, 1 yaralı

Merkez Çukurova İlçesi’nde 43 yaşındaki Eren Çolak yönetimindeki 01 JU 257 plakalı kamyonet, yaklaşık 10 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Çarpmanın etkisiyle kamyonetten fırlayan sürücü Eren Çolak, olay yerinde öldü. Kazada Çolak’ın yanındaki arkadaşı 28 yaşındaki Elif Koca yaralandı.

MALATYA: 2 ölü, 34 yaralı

İstanbul’dan Malatya’ya gelen yolcu otobüsünün, Akçadağ İlçesi yakınlarında lastiği patladı. Yan devrilen otobüs yaklaşık 100 metre sürüklenerek durabildi. Kazada hurdaya dönen otobüs içinde bulunan yolculardan Mikail Kantoyan ile üzerinde kimlik çıkmayan 1 yolcu öldü, yaralanan 34 kişi ambulanslarla Malatya’daki çeşitli hastanelere götürüldü.

ELAZIĞ: 7 yaralı

Nadir Solmaz yönetimindeki 23 AH 127 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak 26 yaşındaki Mustafa Murat Temizer yönetimindeki 06 BK 0260 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada, savrulan iki araçtaki 7 kişi yaralandı.

MUŞ: 5 ölü, 5 yaralı

Malazgirt İlçesi’ne bağlı Aslankaya Köyü’nden bayram alışverişi yapmak üzere yola çıkanların içinde bulunduğu Refik İnan yönetimindeki 34 FA 7145 plakalı otomobil, Fehmi Çelik yönetimindeki 76 AR 923 plakalı otomobili sollarken sürtününce iki araç da yoldan çıkarak takla attı. Kazada Serhat İnan (29), Kamuran Ramazan İnan (7), sürücü Refik İnan (41), İzzettin İnan (68) ile diğer otomobilde bulunan Hülya Çelik öldü (20). Kazada Bilal Çelik (13), Lenar Çelik (21), Cengiz İnan (23), Nazım Kesen (27) ile Fehmi Çelik (29) ise yaralandı.

DÜZCE: 5 yaralı

Murat Şanlı yönetimindeki 34 VA 8793 plakalı otomobil, kavşağa kontrolsüzce giren İsmail Mercan yönetimindeki 81 BS 654 plakalı minibüse arkadan çarptı. Kazada Murat Şanlı, babası İbrahim Şanlı, Saliha Şanlı, Dilek Şanlı ve Mustafa Şanlı yaralandı.

BURSA: 1 ölü

Orhaneli İlçesi’nde 62 yaşındaki Fatma Şahin, yolun karşısına geçerken asit yüklü TIR’ın altında kalarak can verdi.

HATAY: 1 ölü, 3 yaralı

Samandağ İlçesi’ne bağlı Tekebaşı Belde Belediye Başkanı AK Parti’li 35 yaşındaki İrfan Balıkçı, içinde bulunduğu otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada öldü. Aynı otomobildeki 2’si kadın 3 kişi de yaralandı.

KARABÜK: 4 ölü, 5 yaralı

Büyük Sanayi Sitesi mevkiinde Cemal Öz yönetimindeki 34 PU 9337 plakalı minibüs sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu bariyere çıktıktan sonra yola savrularak karşıdan gelen olan 45 yaşındaki Recep Göktaş yönetimindeki 20 PU 060 plakalı meyve yüklü kamyonetle çarpıştı. Kazada, minibüs sürücüsü Cemal Öz, Meryem Öz ve Kezban Öz ile kamyonet sürücüsü 45 yaşındaki Recep Göktaş öldü. Murat Öz, Recep Öz, Sabri Öz, Mehmet Öz ve Hikmet Öz yaralandı.

ESKİŞEHİR: 2 ölü, 14 yaralı (2 ayrı kaza)

Alpu İlçesi’nde Mehmet Öztürk yönetimindeki 06 DAN 52 plakalı kamyonet, Süleyman Ünsal idaresindeki 26 AS 418 plakalı otomobille çarpıştı. Yaralanan sürücüler ile Dilek Ünsal, Süleyman Ünsal, Gizem Ünsal, Bahriye Öztürk, Emine Öztürk ile Kübra Öztürk, hastanelere kaldırıldı.
Eskişehir’deki ikinci kazada, Abidin Hacıoğlu yönetimindeki 26 UT 721 plakalı hafif ticari araç Çankaya Mahallesi Mustafa Özel Caddesi’nde Turgay Çelik’in kullandığı 26 NL 105 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Nevzat Çelik (71) ve Meral Çelik (67) öldü, sürücüler Abidin Hacıoğlu, Turgay Çelik ile her iki araçta bulunan Recep Hacıoğlu (37), Yeter Çelik (37), Emir Çelik (11), Rabia Hazal Çelik (7), Turgut Çelik (34), Talha Baran Çelik (7) ambulanslarla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Yunus Emre Devlet ve Eskişehir Devlet hastanelerine kaldırıldı.

ANTALYA: 3 yaralı

Kumluca İlçesi’nde Cafer Ö. (57) yönetimindeki 06 BV 5227 plakalı otomobil, Kumluca- Antalya karayolundaki bir akaryakıt istasyonu girişinde, Mehmet A.’nın (30) kullandığı 07 VBP 52 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Mehmet A, kızı Beyza A. (11) ve yeğeni Kaan A. (4) yaralandı.

ÇORUM: 3 yaralı

Ortaköy İlçesi’ne bağlı Büyükkışla Köyü yakınında virajı alamayan Yusuf Uzuner’in kullandığı 05 LA 428 plakalı otomobil devrildi. Kazada, otomobil sürücüsü Uzuner’ın yanı sıra araçtaki Atilla Aykaç (37) ve Hasan Özbolat (19) yaralandı.

BALIKESİR: 5 yaralı

Cemal Singin’in (33) kullandığı 10 HN 875 plakalı otomobille, kabir ziyaretinden dönen Fatih İpek yönetimindeki 10 FH 959 plakalı otomobil, Kille Köprüsü üzerinde kafa kafaya çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı.

İZMİR: 2 ölü (2 ayrı kaza)

Bergama İlçesi’nde 2 ayrı kazada 2 sürücü yaşamını yitirdi. 27 yaşındaki Mehmet Gülşen yönetimindeki 35 VRS 75 plakalı otomobil kotrolden çıkarak yol kenarındaki ağaça çarptı. Kazada sürücü Gülşen yaşamını yitirdi.
İkinci kazada ise Celal Balkan yönetimindeki 35 DJ 9696 plakalı otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Balkan olay yerinde öldü.

ÇANAKKALE: 1 ölü, 1 yaralı (SURVİVOR Türkiye- Yunanistan’ adlı yarışması şampiyonu)

’SURVİVOR Türkiye- Yunanistan’ adlı yarışmada Türkiye birincisi olan 50 yaşındaki Derya Durmuşlar, Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde motosikletiyle yaptığı kazada yaşamını yitirdi. Durmuşlar’ın eşi 41 yaşındaki Öjeni Mazolta ise yaralandı.

**** Tatilin dördüncü günü Salı (30.08.2011)- Bayramın 1. Günü: 17 ölü, 88 yaralı

GAZİANTEP: 2 ölü


Nizip İlçesi’nde Mehmet Cemil Türkan yönetimindeki 27 L 4745 plakalı motosiklet, ilçeye bağlı Adaklı Köyü yolunda, Mehmet Ö. idaresindeki 27 NM 163 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Mehmet Cemil Türkan (22) ile yanında bulunan arkadaşı Serdar Bilgiç (22) kaza yerinde yaşamlarını yitirdi.

ANTALYA: 6 yaralı

Günay Öztürk yönetimindeki 32 LN 742 plakalı minibüs, Şarampol Alt Geçidi’ne girdiği sırada kontrolden çıktı. Alt geçidin duvarına çarpan araç devrildi. Minibüsten çıkarılan sürücü Öztürk ile babası Mustafa Öztürk, annesi Gamze Öztürk, kardeşleri Görkem (7), Yusuf (6) ve yakını Asiye Demir yaralandı.

MERSİN: 1 ölü, 5 yaralı

Tarsus İlçesi’nde, Duran Atakcı yönetimindeki 27 SN 623 plakalı otomobil, TEM yolu Akgedik Köyü Mevkii’nde yoldan çıkarak, şarampole yuvarlandı. Otomobilde bulunan Serpi Atakcı (33) kaza yerinde yaşamını yitirirken, Emire Atakcı (67), Elif İrem Atakcı (5), Samet Atakcı (6), Mehmet Kaan Atakcı (10) ve sürücü Duran Atakcı yaralandı.

TEKİRDAĞ: 2 ölü, 1 yaralı

Avusturya’da yaşayan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ömer Can Al, aynı yaştaki arkadaşı Serhat Akgün ve kardeşi 18 yaşındaki Onur Akgün ile birlikte iddiaya göre deniz kenarında alkol aldı. Ardından 3 genç, Ömer Can Al yönetimindeki W 4366 K Avusturya plakalı ailesinin yeni aldığı ciple gezintiye çıktı. Kent merkezindeki Sahil Caddesi üzerinde aşırı hız yaptığı öne sürülen sürücü Al, bir anda direksiyon kontrolünü yitirince refüjdeki beton elektrik direğine çarptı. Cip hurda yığınına dönerken, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetim Bölümü’nü yeni kazanan Onur Akgün’ün sağ bacağı diz altından koptu. Akgün, gelen sağlık ekipleri tarafından Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hurda yığınına dönen cipten vücutlarının bir bölümü dışarı sarkan ve geri kalan kısmı içeride sıkışan sürücü Ömer Can Al ile Van’da vatani görevini yapan ve bayram izni için memleketine gelen er Serhat Akgün’ün öldüğü belirlendi.

ANKARA: 1 ölü, 3 yaralı

Kaza, Etimesgut İlçesi’nin Elvankent Mahallesi’nde meydana geldi. Doğum sancısı çeken Elif Karslı’yı hastaneye götüren Şahin Yılmaz yönetimindeki, 06 AVZ 73 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle yoldan çıkarak orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarpıp takla attı. Kazada, otomobilde bulunan sürücü Şahin ve Sultan Yılmaz ile Elif, Mustafa, İlayda Karslı (6) yaralandı. Durumu ağır olan Sultan Yılmaz hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

KIRIKKALE: 1 ölü, 7 yaralı (2 ayrı kaza)

* Ankara’dan Samsun yönüne giden Şeref Özçam yönetimindeki 71 AT 439 plakalı otomobil, Kırıkkale’nin Etiler Mahallesi’nde bariyerlere çarptı. Kazada Nurten Basın hayatını kaybederken, araç sürücüsü Özçam ise yaralandı.

* Kırıkkale- Ankara karayolunun Yenişehir Mevkii’ndeki zincirleme trafik kazasında ise 2 otomobilde bulunan 6 kişi yaralandı.

KAHRAMANMARAŞ: 2 ölü, 4 yaralı

Kaza, Elbistan İlçesi yakınlarındaki Büyükyapalak Göleti Mevkii’nde meydana geldi. Recep Karateke yönetimindeki 46 E 0865 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Taklalar atan otomobilde 45 yaşındaki Recep Karateke ile oğlu 20 yaşındaki Emrah Karateke olay yerinde hayatlarını kaybetti. Otomobilde bulunan 16 yaşındaki Sefa Karateke, 18 yaşındaki Fatih Karateke, 36 yaşındaki Celal Güzel ve 39 yaşındaki Ali Gül yaralandı.

BURSA: 2 ölü

Karacabey’in Uluabat Köyü’nde oturan Erol Yörü (17) yönetimindeki 16 TY 832 plakalı motosiklet, Bursa-İzmir karayolundaki Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Karacabey Pansiyonu’nun önünde, yolun kenarında duran 16 TP 704 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kasksız olduğu bildirilen Erol Yörü ile arkadaşı Gürcan Bayraktar (17) kaza yerinde yaşamlarını yitirdi.

ŞANLIURFA: 1 yaralı

Mehmet Kaya idaresindeki 33 TT 160 plakalı TIR, Şanlıurfa - Viranşehir karayolunun İrice Köyü yakınlarında yoldan çıkarak devrildi. Kazada sürücü Kaya yaralandı.

YOZGAT: 1 ölü, 3 yaralı

Yozgat’ta bir otomobilin şarampole yuvarlanıp takla atması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza bugün saat 15.00 sıralarında Yozgat’ın Yerköy ilçesi yakınlarında meydana geldi. Ankara’dan Yozgat’a gelen Sadullah Öcal (40) yönetimindeki 06 AR 1953 plakalı otomobil, Yerköy İlçesi’ne yaklaştığı sırada kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlanarak takla attı. Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği öne sürülen kazada, otomobilde bulunan Mevlüt Susam (77) olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Sadullah Öcal ile otomobilde bulunan Esra Öcal (12) ve Gülçin Öcal (18) yaralandı. Yaralılar 112 acil servis ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ANKARA: 10 YARALI

Ankara’nın Bala ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 8’i aynı aileden 10 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Bala-Ankara karayolunun 17. kilometresinde, Ankara’dan Bala istikametine giden Veysel Yılmaz yönetimindeki 06 AV 0250 plakalı otomobil, karşı yola geçerek Mehmet Turgut’un kullandığı 06 ADK 97 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada 06 ADK 97 plakalı otomobilde bulunan sürücü Mehmet Turgut (32) ile aynı aileden Ahmet Turgut (75), Beyhan Turgut, Hacer Turgut, Sonbahar Eryıldırım, Emre Kasım Turgut (4), Özkan Eryıldırım (3) ve 4 aylık bebek Efe Eryıldırım ile 06 AV 0250 plakalı otomobilde bulunan Veysel Yılmaz ve oğlu Göksel Yılmaz yaralandı. Kazada ağır yaralanan Ahmet Turgut, 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından, Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Diğer yaralılar yoldan geçenlerin yardımı ile Gölbaşı Haseki Hastanesine kaldırıldı.

BİLECİK: 1 ölü, 1 yaralı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde İbrahim Cengiz’in (17) kullandığı iddia edilen 11 AE 133 plakalı traktör Büyükelmalı-Arapdede köyü arasındaki Kışla altı mevkisinde şarampole devrildi. Kazada, traktör altında kalan Mehmet Eğidoğan (16) olay yerinde hayatını kaybetti. Traktörde bulunan Emrah Kaya (17) yaralandı.

SAKARYA: 4 yaralı

Sakarya’nın Geyve ilçesi E-25 karayolu Şerefiye köyü yakınlarında, Mahmut Akyüz’ün (33) kullandığı 34 FT 2929 plakalı otomobil devrildi. Kazada yaralanan Mahmut Akyüz ile eşi Banu (30) ve çocukları Ayla (6) ile Hüseyin Talha Akyüz (4) sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

ESKİŞEHİR: 4 yaralı

Eskişehir-Bursa karayolunun 20. kilometresinde, Özcan Kaplan idaresindeki 10 NR 729 plakalı otomobil, Recep Yavuz’un kullandığı plakasız motosikletle çarpıştı. Kazada yaralanan Recep Yavuz, Özcan Kaplan ile otomobilde bulunan Erhan Kaplan ve Filiz Kaplan, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yunusemre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

BURSA: 2 yaralı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Aşkın Kaplan (19) yönetimindeki 16 KDJ 98 plakalı motosiklet, Bursa-Ankara karayolu OSB Kavşağı’nda devrildi. Motosikletten düşen ve yolda sürüklenen sürücü Kaplan ile arkadaşı Ramazan Çiftçi (18) ağır yaralandı. Ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Aşkın Kaplan, yapılan müdahalenin ardından, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, Ramazan Çiftçi ise Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

SAMSUN: 6 yaralı

Samsun’un Havza ilçesine bağlı Yenice köyünde, Mustafa Yalman (37) yönetimindeki 05 FF 927 plakalı otomobil, Tahsin Pehlivaner’in (18) kullandığı 55 H 5943 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada yaralanan Mustafa Yalman, Tahsin Pehlivaner ile otomobilde bulunan Havva (39), Kadir (14) ve Şerife Yalman (17) ile Mahizer Öztürk (14), 112 Acil Servis ekiplerince Havza Devlet ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı.

ÇANAKKALE: 5 yaralı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Osman Özyıldız’ın kullandığı 22 FT 244 plakalı otomobil, yoldan çıkarak takla attı. Sürücü Özyıldız (31) ile otomobilde bulunan eşi Fatma (30), çocukları Burak (8) ve Akif (3) Özyıldız, yaralandı. Lapseki Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar, daha sonra Çanakkale’ye sevk edildi.

UŞAK: 4 yaralı

Uşak’ın Eşme ilçesinde, Kayalı köyüne bayram ziyaretine gidenlerin bulunduğu Gökhan Diker (23) idaresindeki 03 FY 649 plakalı otomobil, Kayalı köyü pazar yolu mevkisindeki virajda takla attı. Kazada sürücü Gökhan Diker ile araçta bulunan Emine Diker (46), Hacim Yılmaz, Emin Kabadayı (12), Hasan Diker (21) yaralandı. Ambulansla Eşme Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan, Emine Diker, Hacım Yılmaz ve sürücü Gökhan Diker Uşak Devlet Hastanesine sevk edildi.

KÜTAHYA: 1 ölü

Hisarcık İlçesi’ne bağlı Hasanlar beldesinde karpuz yüklü kamyonun çarpıp kaçtığı 8 yaşındaki Taner Sarmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaza akşam saatlerinde Hasanlar beldesi Cumhuriyet Meydanı’nda meydana geldi. 52 yaşındaki İsmail Öztürk yönetimindeki 43 PC 980 plakalı karpuz yüklü kamyon, Mehmet Gezer’e ait 45 PF 793 plakalı otomobile çarptı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü ile tartışan kamyon şoförü İsmail Öztürk hızlı bir şekilde olay yerinden ayrıldığı sırada yolun karşısına geçmekte olan Taner Tarmaz’a çarpıp kaçtı.

ESKİŞEHİR: 1 ölü

Eskişehir’den ailesiyle birlikte bayram nedeniyle için Hasanlar beldesinde oturan yakınlarını ziyarete geldiği belirtilen Taner Sarmaz olay yerinde öldü. Belde çıkışında Erdal Kucak’a ait 06 GYN 45 plakalı otomobile de çarpan kamyon şoförü İsmail Öztürk Hisarcık-Karbasan karayolunda jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

MALATYA: 11 yaralı

Malatya’da bir yolcu minibüsünün koyun sürüsüne çarpması sonucu 11 kişi yaralandı. Kazada 43 koyun da telef oldu. Kaza saat 21.00 sıralarında Malatya-Kayseri karayolunun Karanlıkdere mevkiinde meydana geldi. Akçadağ ilçesinden Malatya’ya giden Murat Esen yönetimindeki 44 KL 313 plakalı yolcu minibüsü, yolda önüne çıkan koyun sürüsüne çarptı. Kaza sırasında yolcu minibüsünde bulunan 11 kişi yaralandı. 44 koyundan 43’ü de telef oldu. Yaralılar Gamze Avcı, Sevim Akın, Yusuf Güneş, İsmihan Avcı, Murat Avcı, Atilla Tüdün, Ahmet Tüdün, Murat Esen, L.T., M.T. ve K.T., ambulanslarla Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle karayolunda ulaşım bir süreliği sağlanamadı. Telef olan koyunların çekilmesiyle trafik akışı normale döndü.

MUĞLA: 1 ölü, 1 yaralı

Ramazan Bayramı tatilinde Giresun’dan memleketi Muğla’nın Milas İlçesi’ne gelen Denizci Teğmen Muhammet Çakar, dayısı Bülent Oral ile birlikte gezinti için gittikleri Yatağan İlçesi’nde motosiklet kazası geçirdi. Savrulan motosikletten yola fırlayan Teğmen Çakar yaralandı, dayısı Oral yaşamını yitirdi. Kazada yaşamını keybeden Bülent Ural’ın sosyal paylaşım sitesi facebooktaki hesabına "Sevdiklerinize zaman ayırın, yoksa zaman sizi sevdiklerinizden ayırır" yazdığı görüldü.

ÇORUM: 1 ölü, 10 yaralı

Çorum’un Osmancık ilçesinde minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. İstanbul’dan Samsun’a gitmekte olan Sadettin Kaplan yönetimindeki 34 UE 7655 plakalı minibüs ile Nafis Köse (45) idaresindeki KE AP 60 plakalı otomobil, ilçeye bağlı Karaköy mevkisinde çarpıştı. Kazada yabancı plakalı otomobilde bulunan İsmail Elmas (41) olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücüler Sadettin Kaplan (44) ve Nafis Köse, minibüste bulunan Onur Kaplan (20), Hilal Aygün (23), Bakiye Aygün (49, Ayşenur Aygün (21), Zeynep Aygün (15), Derya Aygün (13), Zehra Aygün (13) ve Rabia Meryem Aygün (4) yaralandı.

Yaralılar, Kargı, Dodurga ve Osmancık’tan gelen ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 8 kişi, Çorum Devlet Hastanesine sevk edildi.

**** Tatilin beşinci günü Çarşamba (31.08.2011)- Bayramın 2. Günü: 22 ölü, 67 yaralı

SAKARYA: 1 ölü, 5 yaralı (iki ayrı kaza)


Sakarya’nın Akyazı İlçesi Kuzuluk Yolu’nda meydana kazada 1’i ağır, 5 kişi yaralandı. Kaza, dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Kuzuluk Beldesi’nden Akyazı yönüne gelen Ercan Yazıcı yönetimindeki 54 ZP 594 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Mustafa Şeker yönetimindeki 41 N 3560 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada araçlarda bulunan Yaşar Öner, Mustafa Şeker, Mehmet Şeker, Selami Tetik ile Ercan Yazıcı yaralanarak Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

* Akyazı İlçesi Yörükyeri Köyü’nde babasına ait traktörü alarak üzerine bindirdiği 3 arkadaşıyla birlikte traktörü kendi ekseni etrafında çeviren 14 yaşındaki Oğuzhan Boğaz, devrilen aracın altında kalarak öldü. Kaza, Akyazı Yörükyeri Köyü’nde meydana geldi. 14 yaşındaki Oğuzhan Boğaz, ailesinden izinsiz olarak anahtarını aldığı traktöre 3 arkadaşı ile bindikten sonra kendi ekseni etrafında döndürmeye başladı. Hızla dönmeye başlayan traktörden savrularak düşen Oğuzhan Boğaz tekrar binerek aracı durdurmak istedi. Ancak traktörün devrilmesi sonucu altında kalan Boğaz öldü, arkadaşları ise, yara almadan kurtultu.

EDİRNE: 2 yaralı

Edirne’de, karşı yönden gelen otomobile çarpan plakasız motosikletteki 2 kişi yaralandı.

ADIYAMAN: 20 yaralı

Kahta İlçesi’nde, hatalı sollama nedeniyle meydana gelen ve 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 2’si ağır, 20 kişi yaralandı. Kaza, gece geç saatlerde Kahta-Diyarbakır karayolunun 15’inci kilometresinde meydana geldi. Kahta Çayı yakınlarında hatalı sollama yaptığı ileri sürülen Ziya Eken’in yönetimindeki 02 AE 836 plakalı otomobil, Mehmet Emin Kara yönetimindeki 06 JM 441 plakalı otomobile çarptı. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapanırken, Eken’in aracına da arkadan gelen 34 EM 2815 plakalı otomobil çarptı. Daha sonra 31 ZT 818 ve 34 UD 224 ile plakası öğrenilemeyen bir başka otomobil de kazaya karıştı. Kazada 20 kişi yaralandı, 6 otomobilde hasar oluştu. Zincirleme kazanın ihbar edilmesinin ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis jandarma sevk edildi.

TEKİRDAĞ: 1 ölü, 1 yaralı

Çorlu İlçesi’nde 22 yaşındaki Güray Urkun yönetimindeki otomobil, aşırı hız nedeniyle yol kenarındaki su kanalına düştü. Kazada sürücü Urkun ağır yaralanırken, yanındaki arkadaşı 18 yaşındaki Umut Bilgen ise hayatını kaybetti.

TRABZON: 1 ölü

Akçaabat İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 72 yaşındaki Hüseyin Sarı hayatını kaybetti.

KONYA: 1 ölü

Konya’da yangından dönen itfaiye aniden yola koşan 6 yaşındaki Eren Ceyran’a çarptı. Tekerin altında kalan Eren Ceyran öldü. Olay yerine gelerek itfaiyenin kontak anahtarını alıp kapı ve camlarını tekmeleyen çocuğun yakınlarını polis uzaklaştırdı.

MANİSA: 1 ölü, 2 yaralı

Turgutlu İlçesi’ne bağlı Sarıbey Köyü yakınlarında arka arkaya giderken kontrolden çıkan iki motosikletten biri tarlaya diğeri ağaçlık alana uçtu, 3 kişi yaralandı. Kaza sırasında kasksız oldukları öğrenilen yaralılardan 52 yaşındaki Emine Önder yaşamını yitirdi.

RİZE: 2 yaralı

Çayeli İlçesi’nde çıkan kavgada bıçakla yaralananları almaya giden ambulansın kaza yapması sonucu Filistin asıllı Dr. Osama Farajallah ile bir hemşire yaralandı.

ZONGULDAK: 1 ölü

Zonguldak’ta, kavşakta yayalar için kırmızı ışık yanarken yolun karşısına geçmek isteyen 80 yaşındaki Mustafa Kocatürk, siren çalarak gelen polis aracının çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

MANİSA: 1 ölü, 2 yaralı

Kırkağaç İlçesi’nde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil takla atıp mısır tarlasına uçtu. Kazada, 45 yaşındaki Ekrem Tufan yaşamını yitirirken, otomobili kullanan eşi 40 yaşındaki Hamiyet Tufan ile çocukları 17 yaşındaki Hüsamettin Tufan yaralandı.

BALIKESİR: 5 ölü, 9 yaralı (2 ayrı kaza)

Burhaniye İlçesi Pelitköy Beldesi Horata Yokuşu’nda, meydana gelen kazada, İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki yakınlarının yanına bayram ziyareti için ailesiyle birlikte gelen Mehmet Ali Özdemir, tatil bitmeden önce Tekirdağ’daki yakınlarının da bayramını kutlamak için yola çıktı. Özdemir, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle, yönetimindeki 59 YZ 243 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan otomobil takla atıp orta refuje çarpıktan sonra havalanıp karşı yönden gelen Nedim İmren yönetimindeki 16 BN 080 plakalı otomobilin üzerine düştü. 2 araçtaki yaralılar, otomobillerin içinden jandarma ve polisin yardımıyla çıkartıldı. Tekirdağ yönüne giden 59 YZ 243 plakalı otomobilin sürücüsü Mehmet Ali Özdemir hayatını kaybetti, ağır yaralanan yanındaki eşi Nazife Özdemir, oğulları Alihan Özdemir (15) ve kızları Aleyna Özdemir (10) Burhaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer otomobilde bulunan sürücü Nedim İmren, eşi Nermin İmren (53) ve Figen Kelekçi de olay yerinde ölürken, yaralanan Mert İmren, Erdal Kelekçi, Oktay Andaç, Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

* Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı. Bandırma-Balıkesir karayolunun 16. kilometresinde Oktay Çolayır (24) idaresindeki 16 L 8466 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin yitirilmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada sürücün annesi Huriye Çolayır (50) olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü ile kardeşleri Burak Işık (21) ve Barış Işık (26) ağır yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ambulansı ile Bandırma Devlet Hastanesine kaldırıldı.

MUĞLA: 2 ölü, 1 yaralı

Milas İlçesi’nde Rus turistleri taşıyan otobüsle karşı yönden gelen otomobilin çarpıştığı kazada otomobil sürücüsü Tolga Yılmaz (30) ve 4 yaşındaki kızı Nehir Yılmaz yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

MUĞLA: 1 ölü, 2 yaralı

Milas İlçesi’nde akrabalarına bayram ziyaretine giden Buran ailesinin içerisinde olduğu otomobil, eve dönüş yolunda iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayıp takla attı. Kazada otomobilde bulunan Erol Buran hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

AYDIN: 1 ölü, 3 yaralı

Aydın merkeze bağlı Gözpınar Köyü’nde meydana gelen trafik kazasında 4 yaşındaki Sevgi Şenyuva hayatını kaybetti. Traktörle evlerine giderken kaza geçiren Şenyuva ailesinin 3 ferdi de yaralandı.

ZONGULDAK: 1 ölü, 2 yaralı

Ereğli İlçesi’nde bayram ziyaretine giden ailenin içinde bulunduğu otomobilin kontrolden çıkıp yol kenarındaki dere yatağına uçması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

MUĞLA: 3 yaralı

Milas İlçesi’nde şehir mezarlığı kavşağında meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılardan Dursun Kara, kaza sonrasında büyük bir soğuk kanlılıkla yakınlarını telefonla arayıp kaza yaptığını söyledi.

EDİRNE: 1 yaralı

Bayram iznini geçirmek için görevli olduğu İstanbul’dan Edirne’ye gelen polis memuru 20 yaşındaki Mehmet Turan yönetimindeki otomobil kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, otomobilin ön kısmında sol bacağı sıkışan Turan, itfaiyenin 1 saatlik çalışması sonucu araçtan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

RİZE: 2 yaralı

Çayeli İlçesi’nde çıkan kavgada bıçakla yaralananları almaya giden ambulansın kaza yapması sonucu Filistin asıllı Dr. Osama Farajallah ile hemşire Ceylan Sel yaralandı.

ÇORUM: 2 ölü, 9 yaralı

Osmancık İlçesi Karakaköy mevkiinde dün akşam meydana gelen kazada, Giresun’dan İstanbul’a gitmekte olan Nafız Köse yönetimindeki KE AP 60 yabancı plakalı otomobil, yol yapım çalışmaları nedeniyle tek şeride düşen yolda hatalı sollama yapınca karşı yönden gelen Sadettin Kaplan’ın kullandığı 34 UE 7655 plakalı minibüs ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yabancı plakalı otomobil yoldan orta refüje düştü. Kazada minibüs sürücüsü Sadettin Kaplan (44) ile araçta bulunan Bakiye Aygün (44), Hilal Aygün (23), Ayşe Nur Aygün (20), Zeynep Aygün (15), Zehra Aygün (13), Derya Aygün (13), Rabia Meryem Aygün (4), Onur Kaplan (25) ile yabancı plakalı otomobilin sürücüsü Nafız Köse (45) yaralandı. Otomobilde bulunan öğretmen İsmail Elmas (41) olay yerinde, otomobil sürücüsü Nafız Köse ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 9 kişi ise tedavi altına alındı.

KİLİS: 2 ölü, 1 yaralı

Kilis’te, Cem Kayabaş yönetimindeki 79 AY 619 plakalı otomobil, iddiaya göre kavşağa kontrolsüz giren 22 yaşındaki Ömer Karadaş yönetimindeki 79 DD 932 plakalı motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Ömer Karadaş ile beraberindeki 26 yaşındaki Tuncay Aslan yaşamlarını yitirdi, otomobilde bulunan 31 yaşındaki Mehmet Taşdemir ise yaralandı.

BOLU: 1 ölü

Bolu’da, TEM yolunun kenarında hayvanları otlatan çoban 47 yaşındaki Ali Güler, yolun karşısına geçmeye çalışırken art arda 2 otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

**** Tatilin altıncı günü Perşembe (01.09.2011)- Bayramın 3. Günü: 12 ölü, 87 yaralı

KARABÜK: 2 yaralı


İstanbul’dan Karabük’teki yakınlarıyla bayramlaşmaya gelen 58 yaşındaki Kenan Virdil yönetimindeki 34 FGK 49 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Ters dönen otomobilde bulunan Kenan Virdil ve 56 yaşındaki Ömer Durmuşoğlu yaralandı.

ZONGULDAK: 2 yaralı

Zonguldak’ta, kontrolden çıkan otomibilin ağaca çarpması sonucu sürücü 73 yaşındaki Durdu Akbaba ile yanında bulunan eşi 71 yaşındaki Nahide Akbaba, yaralandı.

SAKARYA: 2 ölü, 7 yaralı

Bursa’dan yakınlarıyla bayramlaşmak için Sakarya’ya gelen içerisinde 9 kişinin bulunduğu hafif ticari araç, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada Emine Tozduman (42) ile kızı Hümeyra Tozduman (16) hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

ANTALYA: 1 ölü, 3 yaralı

Alanya İlçesi’nde 5 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında, Rus 33 yaşındaki Nesterov Pavel yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

KÜTAHYA: 5 yaralı

Kütahya’da, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, şarampole uçtu. Taklalar atan araçtaki Alim Gümüş (54), yakınları Hacer Gümüş (45), Kutluhan Baytaş (45), Hasan Baytaş (20) ve Ali Baytaş (17) yaralandı.

TEKİRDAĞ: 2 ölü, 6 yaralı

Marmara Ereğlisi İlçesi’nde meydana gelen 3 aracın çarpıştığı zincirleme trafik kazasında 26 yaşındaki Serdar Bucuga ile 36 yaşındaki Hakan Sormageç öldü, 6 kişi de yaralandı. Kaza yapan otomobillerden birinin hız göstergesi 191 kilometrede takılı kaldı.

BOLU: 3 YARALI

Bolu’da, kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptıktan sonra, savrularak önünde giden otomobile çarptı. Hurdaya dönen otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı.

KAHRAMANMARAŞ: 6 yaralı

Türkoğlu İlçesi Yeşildere Beldesi yakınlarında, Metin Irmak yönetimindeki 27 GB 840 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Murat Kavcı’nın kullandığı 80 BC 351 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Metin Irmak, Murat Kavcı, Ayşe Kangal, çocukları Gökhan ve Esme ile Mustafa Pınarbaşı yaralandı.

KARAMAN: 8 yaralı

Karaman’da, Baki Özyurt (40) yönetimindeki 70 DZ 442 plakalı traktör ve arkasında takılı bulunan saman balyası yüklü römork, merkeze bağlı Gülkaya köyü çıkışında devrildi. Kazada sürücü Baki Özyurt, eşi Bahriye (39), çocukları Fatma (11), Mahmut (19), Hayri (14) ve Feriha Özyurt ile Ahmet Dağdaş (15) ve İbrahim Ethem Özarslan (43) yaralandı.

ESKİŞEHİR: 13 yaralı (2 ayrı kaza)

Eskişehir’in Han- Yazılıkaya karayolunda, Murat Ayan yönetimindeki 06 LMH 59 plakalı otomobil, yol kenarında bulunan kayalıklara çarptı. Kazada yaralanan Murat Ayan, Azime Ayan, Neslihan Ayan, Fatma Ayan, Nazlı Kara, Sevda Nur Kara, Elmas Nur Kara ile Mehmet Elgün, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

* Eskişehir- Bursa karayolunun 18. kilometresinde kontrolden çıkan otomobil, refüje çarparak devrildi. Kazada sürücü Ali Hulusi Bayarı ile araçta bulunan HSYK’da görevli savcı Selim Diker, Muhammet Kayrak, Nafi Kayrak ve Salim Bayarı yaralandı.

AMASYA: 1 ölü, 5 yaralı

Gümüşhacıköy İlçesi’nde Coşkun Özen’in (44) kullandığı 34 JSR 27 plakalı kamyonet, Derbent Köprüsü’nün korkuluklarına çarptı. Kazada, sürücü Özen ile araçta bulunan Halide (35), Mustafa (37), Ediz Mert (1) Hacer (45) ve Merve Özen (20) yaralandı. Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralılardan Halide Özen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AYDIN: 1 ölü, 2 yaralı ( 2 ayrı kaza)

Çine ilçesinde ise İbrahim Uğur yönetimindeki 48 YP 155 plakalı otomobil, Evciler köyünde yolun karşısına geçmek isteyen Emine Gül’e (44) çarptı. Gül, olay yerinde öldü.
* Karpuzlu ilçesine bağlı Abak köyünde de Bayram Ali Tabak (70) yönetimindeki 09 LE 731 plakalı traktör, sürücünün direksiyon hakimiyetine kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada, Bayram Ali Tabak ile eşi Hafize Tabak (68) ağır yaralandı.

KOCAELİ: 1 ölü, 1 yaralı

Kandıra ilçesi Gebeli Köyü yakınlarında Fatih Okyar yönetimindeki 41 PC 185 plakalı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü Okyar, olay yerinde öldü, yanındaki Kenan Güneş yaralandı.

EDİRNE: 1 ölü, 1 yaralı

Keşan İlçesi’nde, Mustafa Yılmaz (18) yönetimindeki 34 TB 0875 plakalı otomobil, Yayla Sahilinde ilk önce yolun karşısına geçmek isteyen Ömer Gölemen’e daha sonra da yol kenarındaki duvara çarptı. Kazada ağır yaralanan Gölemen, Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Sürücü Mustafa Yılmaz yaralandı.

Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

ADANA: 1 ölü, 1 yaralı

Adana’nın Kozan ilçesi’nde bayram ziyaretinden dönen ve içinde iki kişinin bulunduğu otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

ŞANLIURFA: 8 yaralı

Şanlıurfa’da, köyden evlerine dönmek isteyenlerin içinde bulunduğu otomobil, sürücüsünün hız yapması nedeniyle kontrolden çıkıp takla attı. Otomobilin hurdaya döndüğü kazada, 5’i çocuk 8 kişi yaralandı.

BALIKESİR: 1 ölü, 1 yaralı

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu takla atan otomobilin sürücüsü İlyas Güngör Çokbaşaran (77) ağır yaralanırken eşi Türkan Çokbaşaran (76) hayatını kaybetti.

ANKARA: 1 ölü, 2 yaralı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinin Karaşar beldesinde bir otomobilin çarptığı, piknik yapan çocuklardan Emirhan Erol (6) hayatını kaybederken 2 kişi yaralandı.

YOZGAT: 5 yaralı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bayram tatili dönüşü Ankara’ya gitmekte olan Metin Aytemir (38) yönetimindeki 06 TZD 97 plakalı otomobil, Yerköy Sekili Beldesi yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandı. Kazada 5 kişi yaralandı.

GAZİANTEP: 3 yaralı

Gaziantep’te meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Aktoprak beldesi girişinde, Yasemin Karaca yönetimindeki 27 UA 689 plakalı otomobil ile Harun Koldar’ın kullandığı 27 RF 925 plakalı motosiklet çarpıştı. Kazada Harun Koldar (40) ile motosiklette bulunan Gülcan (30) ve Fatma Koldar (10) yaralandı.

MUĞLA: 2 yaralı

Ortaca İlçesi’nde girdiği virajı alamayıp karşı şeride geçen motosiklet otomobille çarpıştı. Kaskları takılı olan 43 yaşındaki Sıdıka Türkmen ile 55 yaşındaki Neşat Türkmen yaralandı.

***** Tatilin yedinci günü (02.09.2011)- Cuma: 11 ölü, 80 yaralı

SAMSUN: 1 yaralı


Hız limitini aşınca radara yakalanan 29 yaşındaki Muhtalip G. polisin dur ihtarına uymayıp kaçmaya başlayınca direksiyon kontrolünü yitirdi, orta refuje çıkıp ağaçlara çarptıktan sonra takla attı. Kazada ağır yaralanan Muhtalip G. hastanede tedavi altına alındı.

KOCAELİ: 1 ölü

Derince İlçesi’nde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçen otomobil, TIR’ın altına girdi. Kazada, ön camdan fırlayan otomobil sürücüsü 43 yaşındaki Mehmet Çeçen yaşamını yitirdi.

ÇANAKKALE: 3 yaralı

Sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir kahvenin bahçesine daldı. Kazada, bahçede kağıt oyunu oynayan 3 kişi yaralandı.

ZONGULDAK: 1 yaralı

Ereğli İlçesi’nde kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu sürücü 33 yaşındaki Abdullah Uzan yaralandı.

ŞANLIURFA: 12 yaralı (2 ayrı kaza)

Viranşehir İlçesi’nde, aşırı hız nedeniyle meydana gelen kazada Öden Ailesi’nden 5 kişi ağır yaralandı.

* Siverek İlçesi’nde, aşırı hız nedeniyle şarampole yuvarlanan otomobilde bulunan Semih Meşe (22), Esma Meşe (46), Necla Meşe (17), Servan Meşe (13), Şükran Yılmaz (23), Faruk Yıldız (24) ve Ayşegül Yılmaz (2) yaralandı.

DİYARBAKIR: 2 ölü, 6 yaralı

Silvan İlçesi yakınlarında, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp şarampole yuvarlanan otomobildeki 24 yaşındaki Muhammet Ertürk ile Fetullah Erpim yaşamlarını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.

ADANA: 9 yaralı

Kıyıboyu Caddesi Kanalköprü mevkiinde Osman Topbasan yönetimindeki otomobil ile Davut Yücekuş yönetimindeki kamyonet , kavşağa kontrolsüz ve aşırı hızlı girince çarpıştı. Kazada 9 kişi yaralandı.

KONYA: 1 ölü, 1 yaralı

Halil İbrahim G. idaresindeki 03 ED 385 otomobil, merkez Karatay ilçesi Aslanlıkışla Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan Nazar Keklikçi (8) ile anneannesi Nafiye Gitti’ye (43) çarptı. Nazara Keklikçi öldü, anneannesi Nafiye Gitti yaralandı.

ANTALYA: 1 ölü, 5 yaralı (2 ayrı kaza)

*Kerim Büyükateş’in (51) kullandığı 07 D 4514 plakalı otomobil, Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle karşı şeride geçerek, Ali İhsan Altın’ın kullandığı 07 EES 30 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, Kerim Büyükateş öldü.

* Manavgat 5 yaralı

Manavgat İlçesi’nde içerisinde 1.5 ton et bulunan panelvan tipi aracı çalan şüpheli, polisten kaçmaya çalışırken, ters yöne girerek önce bir otomobile, ardından da klor yüklü tankere çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Celalettin Demirci, eşi 30 yaşındaki Alime Demirci ve kızı 10 yaşındaki Azime Ceren Demirci ağır yaralanırken, tanker şoförü Hüseyin Ergin kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu. Çalıntı araçla kaçmaya çalışırken kazaya neden olan şüpheli de ağır yaralandı.

IĞDIR: 1 ölü

Halit Karakurt yönetimindeki 36 KC 970 plakalı kamyonet, Kazım Karabekir Caddesi’nde Garip Akay’ın (81) sürdüğü bisiklete çarptı. Kazada, Akay, olay yerinde öldü.

DÜZCE: 2 ölü, 8 yaralı (3 ayrı kaza)

*Gümüşova İlçesi’nde, kamyona arkadan çarpan TIR’ın sürücüsü Zülfikar İsaoğlu ve yanında bulunan eşi Zehra İsaoğlu öldü.

*Elektrikli bisikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 74 yaşındaki İsmail Acar, otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

*TEM Otoyolu Bolu Dağı Geçişi’nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin bariyerlere çarpıp takla atması sonucu 4’ü çocuk 7 kişi yaralandı.

GÜMÜŞHANE: 1 ölü, 4 yaralı

Gümüşhane’de otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, Köse İlçe Özel İdare Müdürü 46 yaşındaki Muzaffer Vural, hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı.

TEKİRDAĞ: 2 yaralı

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

MUĞLA: 8 yaralı

Milas-Söke karayolunda yolcu otobüsü ile minibüs çarpıştı. Kazada yaralanan 1’i ağır 8 kişi tedavi altına alındı.

ARTVİN: 1 ölü, 4 yaralı

Artvin’in Borçka ilçesindeki trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

SİVAS: 3 yaralı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde otomobilin sulama kanalına devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

AMASYA: 10 yaralı

Amasya’nın Taşova ilçesinde Şevket Ünsal (27) yönetimindeki 34 GU 653 plakalı otomobil, Yeşil Yenice Beldesi girişinde karşı yönden gelen Mehmet Metin’in (53) kullandığı 05 HF 446 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada 10 kişi yaralandı.

KAHRAMANMARAŞ: 1 ölü, 1 yaralı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yanan otomobilde sıkışan sürücü hayatını kaybetti.

Afşin-Elbistan karayolu Erçene yol ayrımında İrfan Çolak’ın kullandığı 46 LZ 752 plakalı otomobil, refüjde bulunan aydınlatma direğine çarparak şarampole devrildi. Alev alan otomobilde sıkışan İrfan Çolak, yanarak hayatını kaybetti. Aynı otomobilde bulunan arkadaşı Mehmet Alaf (40) ise 112 Acil Servis ekipleri tarafından Afşin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

YOZGAT: 5 yaralı

Yozgat’ta çarpışan iki otomobilin takla atıp şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

**** Tatilin sekizinci günü (03.09.2011)- Cumartesi: 21 ölü, 137 yaralı

KONYA: 2 ölü, 5 yaralı (2 ayrı kaza)

Servisten indikten sonra yere bıraktığı çantasından eldiven alırken sürücünün fark etmediği tarım işçisi 38 yaşındaki Alime Yılmaz, geri manevra yapan minibüsün altında kalarak can verdi.

* Merkez Karatay İlçesi’nde, içinde akrabalarının düğüne gitmekte olan ailenin bulunduğu otomobil, minibüsle çarpışması sonucu takla attı. Kazada, 49 yaşındaki Meryem Avcı öldü, otomobil sürücüsü eşi 52 yaşındaki Hüseyin Avcı, minibüste bulunan Mine Göroğlu, Halil Emre ve Sevgi Filikçi yaralandı.

KIRIKKALE: 1 ölü

Yahşihan İlçesi’ndeki Yeni Sanayi Sitesi’nde oto bakım ve tamirciliği yapan 61 yaşındaki Hacı Ali Olpak, krikonun kayması sonucu tamir ettiği kamyonetin altında kalarak can verdi.

GÜMÜŞHANE: 6 yaralı

Otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.

ERZURUM: 1 ölü, 5 yaralı

Pikniğe giden ailenin içinde bulunduğu otomobil takla atarak karşı şeride geçti. Kazada, 65 yaşındaki Naime Yılmaz öldü, 3’ü çocuk 5 kişi yaralandı.
MUŞ: 2 ölü, 13 yaralı (2 ayrı kaza)
Bingöl’den Muş’a gelirken freni boşalan minibüste bulunan 11 kişi yaralandı. Sürücü Hüseyin İmer’in direksiyonu önündeki tepeye doğru çevirmesi olası bir faciayı önledi.

* Diyarbakır’ın Kulp ilçesinden Muş istikametine giden Güven Şendur (24) yönetimindeki 04 P 3655 plakalı otomobil, Yörecik köyü mevkisinde virajı alamayarak, şarampole devrildi. Kazada sürücü Güven Şendur olay yerinde öldü, Orhan Taş ve Ergin Arslan yaralandı.

* Merkeze bağlı Üçevler köyünden kente gelen Ayhan Esen yönetimindeki 56 AN 227 plakalı hayvan yüklü kamyonun, Çavuştepe mevkisinde freni boşaldı. Kamyonda bulunan Mehmet Çakır (25) paniğe kapılarak, araçtan atladı. Sürücü Esen’in manevra yapması sonucu şarampole devrilen kamyonun altında kalarak ağır yaralanan Çakır, kaldırıldığı Muş Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ERZİNCAN: 2 ölü, 9 yaralı (2 ayrı kaza)

Erzurum 4’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevi Topçu Yarbay Reşit Serment Karakaya’nın (39) kullandığı otomobil takla attı. Kazada, Yarbay Raşit Serment Karakaya ile 13 yaşındaki oğlu yaralanırken, eşi Emel Safiye ile 4 yaşındaki kızı Melisa olay yerinde hayatını kaybetti.

* Erzincan’da kamyona çarpan minibüsteki aynı aileden 4’ü çocuk 7 kişi yaralandı.

BOLU: 10 yaralı

Kavşağa hatalı giren otomobilin minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada 10 kişi yaralandı.

İZMİT: 1 yaralı

Durağa yaklaşırken otobüsün açık kapısının önünde ayakta beklerken yola düşen 50 yaşındaki Meryem Özdemir’in başının üzerinden minibüsün tekerleği geçti. Özdemir ağır yaralandı.

MUĞLA: 2 ölü, 11 yaralı

Muğla- Marmaris Karayolu’nun Gülaağzı Köyü yol ayrımında, 22 yaşındaki Erçin Alacaoğlu yönetimindeki 48 GL 202 plakalı otomobil, Zafer Kalafat yönetimindeki 34 SP 734 plakalı otomobile arkadan çarpıştıktan sonra kontrolden çıkarak takla attı. Sürücü Alacaoğlu ve aynı araçta bulunan 22 yaşındaki Nazmiye Karahan, 19 yaşındaki Şeyda Durmaz, ile 24 yaşındaki Gizem Temel yaralanırken, 35 yaşındaki Murat Ekinci kaza yerinde öldü.

* Milas-Söke karayolunun 1. kilometresinde Behçet Sağıltıcı yönetimindeki 34 H 2058 plakalı yolcu otobüsü ile Bodrum’daki bir otelde çalışan işçileri taşıyan Muhammet Çemrek’in kullandığı 48 S 3582 plakalı minibüsün çarpıştı. Semra Nilüfer öldü, 7 kişi yaralandı.

BURSA: 1 ölü

Arkadaşlarını askere göndermek için konvoy oluşturan ve Şehirlerarası Otobüs Terminaline giderken isterken birbirleriyle yarışan grupta bulunan 25 yaşındaki Yalçın Geceli, direksiyon kontrolünü yitirirken yönetimindeki otomobiliyle bariyerlere çarptı. Hurda yığınına dönen araçtan fırlayan Yalçın Geceli öldü.

YOZGAT: 7 yaralı

Otomobille tavuk yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Devrilen kamyonun kasasındaki tavuklar yola saçıldı.

SİVAS: 2 ölü, 7 yaralı

Sivas- Ankara Karayolunun 25’inci kilometresinde Yıldız köprüsü mevkiinde Ziya Kuruçay’ın kullandığı 35 DKL 06 plakalı otomobil, akaryakıt istasyonundan yakıt aldıktan sonra ana yola çıkmak üzere hareket eden Sinan Hacıalibeyoğlu’nun kullandığı 58 NV 253 plakalı otomobile yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle sürücü Ziya Kuruçay (63) olay yerinde hayatını kaybederken eşi Şaziye Kuruçay (61) ise kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Kazada aynı araç içerisinde bulunan Hatice Balıca (57), Mehmet Balıca (60), Mustafa Eryıldız (78) ve diğer araç içerisindeki Sinan Hacıalibeyoğlu, İsmihan Hacalibeyoğlu(78), Necla Hacıalibeyoğlu(58) ve Nuriye Hacıalibeyoğlu(78) yaralandı.

OSMANİYE: 3 yaralı

Kontrolden çıkıp refüje çıkan otomobil takla attı. Kazada hurdaya dönen araçta sıkışan 3 yaralı, güçlükle kurtarıldı.

SAMSUN: 19 yaralı

Kars’tan İstanbul’a giden akrabaları taşıyan Muammer Topçu (31) yönetimindeki 34 UB 8761 plaklı minibüs Havza İlçesi Yenice köyünde refüje çarparak devrildi. Kazada, minibüsteki 5’i çocuk 19 kişi yaralandı.

TEKİRDAĞ: 4 yaralı

Çorlu İlçesi’nde otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Çorlu-Edirne yolu Sağlık Mahallesi mevkiinde yoldan çıkarak askeri bölgenin duvarına çarptı. Kazada, sürücü Hüseyin Balkan (41) ile araçtaki Selin Balkan (10), Şükrüye Balkan (64) ve Hülya Karasürer (39) yaralandı.

ANTALYA: 1 ölü, 3 yaralı (2 ayrı kaza)

Serik ilçesinde Hakan Çiftçi’nin kullandığı 15 NK 015 plakalı tur otobüsü, Ömer Uzun’un (18) kullandığı plakasız motosikletle çarpıştı. Kazada Ömer Uzun, olay yerinde öldü, motosiklette yolculuk yapan 17 yaşındaki arkadaşı Mert Kesiktaş yaralandı.

* 18 yaşındaki Berker Küçükçete yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkarak su kanalına uçtu. Kazada, sürücü Küçükçete ile arkadaşı 17 yaşındaki Yakup Erten ağır yaralandı.

ÇANKIRI: 2 ölü, 18 yaralı (2 ayrı kaza)

Çankırı’da kamyonla otomobilin çarpışması sonucu otomobilde bulunan Mustafa Güngör ve Mustafa Şirin olay yerinde öldü, Durali Gültekin ve Recep Tekin yaralandı.

* Kurşunlu ilçesinden Çerkeş’e giden E.E yönetimindeki 34 GH 0458 plakalı minibüs, Atkaracalar ilçesi yol kavşağında devrildi. Kazada ağır yaralanan B.E. ve A.Y, Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, diğer 15 kişi Atkaracalar Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildi.

ŞIRNAK: 7 yaralı

Cizre ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 7 kişi yaralandı.

AMASYA: 1 ölü, 4 yaralı

Taşova’dan Amasya yönüne giden Salim Durmuş (43) yönetimindeki 34 BS 2205 plakalı minibüs, kontrolden çıkıp yol kenarında bulunan çelik bariyerlere çarptı. Kazada, araçtaki Öner Akyazı (35) öldü, yaralanan sürücü ile Süleyman Durmuş (17), Okan Durmuş (25) ve Erol Akyazı (39) Devlet Hastanesine kaldırıldı.

MERSİN: 1 ölü

Mersin’in Tarsus ilçesinde, İbrahim Yener (53) yönetimindeki plakasız motosiklet, D-400 Karayolu Yenice beldesi yakınlarında Halil Özdağ’ın (29) kullandığı park halinde bulunan 63 YS 200 plakalı mısır yüklü kamyona arkadan çarptı. Motosiklet sürücüsü Yener, olay yerinde öldü.

DÜZCE: 3 yaralı

Hatice Kavak yönetimindeki DO 368 CY yabancı plakalı otomobil D-100 karayolu Altınpınar köyü kavşağına otomobile arkadan çarparak devrildi. Kaza sonrası yabancı plakalı otomobilde bulunan Hatice Kavak ile Neslihan Kavak ve Nihal Sarıoğlu yaralandı.

AFYONKARAHİSAR: 3 ölü, 4 yaralı

Tekin Mert idaresindeki 03 VA 439 plakalı otomobil, Afyonkarahisar-Kütahya karayolunun 21. kilometresinde İsmail Işık yönetimindeki 06 YNM 02 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada Cihade (82), Ömer (6) ve Abdullah Mert öldü. Yaralanan Tekin, Muhammed Fatih, Nazife ve Ayşe Mert hastanelerde tedavi altına alındı.

**** Tatilin dokuzuncu günü (04.09.2011)- Pazar: 15 ölü, 22 yaralı

KONYA: 5 ölü, 6 yaralı (3 ayrı kaza)

Kulu İlçesi’nde 42 yaşındaki Cafer Yıldırım yönetimindeki 06 LOR 33 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Cafer Yıldırım yaralanırken araç içinde sıkışan 45 yaşındaki Yıldız Yıldırım ve henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi yanarak can verdi. Ağır yaralanan sürücü Cafer Yıldırım, Ankara’ya sevk edildi.

* Ailesiyle birlikte bir yakınlarının düğününden İstanbul’a dönmek üzere olan yola çıkan 31 yaşındaki öğretmen Ali Ece’nin kullandığı otomobil, Cihanbeyli İlçesi yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanıp takla attı. Kazada Ece ve 2 yaşındaki kızı Ceran Nisa yaralandı, eşi 26 yaşındaki Meryem Ece ve 4 yaşındaki oğlu Mehmet Emirhan Ece öldü.

* Beyşehir ilçesinde yolcu otobüsü, Niyazi Ustaoğlu (57) yönetimindeki 42 HY 251 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücü Ustaoğlu öldü, araç içerisinde bulunan Fatma (20) ve Cennet Ustaoğlu (50) ile Fatma Çelik (31) yaralandı.

ANTALYA: 1 ölü

Serik İlçesi’nde, motosikletiyle tur otobüsüne çarpan 29 yaşındaki Sinan Güven yaşamını yitirdi.

GİRESUN: 1 ölü, 5 yaralı

Görele İlçesi’nde otomobil dereye uçtu, araçtaki 15 yaşındaki Bülent Kır öldü, çevredekilerin yardımıyla yaralı kurtulan 17 yaşındaki Onur Besli, 20 yaşındaki Mecit Kaya, 15 yaşındaki Erkan Karataş, 16 yaşındaki Ferhat Karataş ile araç sürücüsü 19 yaşındaki Mert Kaya yaralandı.

KARABÜK: 2 ölü

Eskipazar İlçesi’nde, otomobil ile çarpışan motosiklette bulunan 26 yaşındaki Mesut ile eşi 24 yaşındaki Zeynep Kara öldü.

OSMANİYE: 1 ölü, 5 yaralı (2 ayrı kaza)

Kontrolden çıkıp refüje çıkan otomobil takla attı. Kazada hurdaya dönen araçta sıkışan 3 yaralı, güçlükle kurtarıldı.

* Toprakkale İlçesi Kısık Mevkii’nde 25 yaşındaki Kenan Taşçı yönetimindeki 80 ED 606 plakalı otomobil, sol arka lastiğinin patlaması sonucu takla attı. Metrelerce sürüklenen otomobil hurda yığını haline geldi. Kazada, Özel Yeni Hayat Hastanesi’nde yönetici olarak görev yapan Kenan Taşçı öldü, yanındaki 27 yaşındaki Mustafa Soğancı ve 30 yaşındaki İbrahim Ethem Abasıkeleş yaralandı.

ÇORUM: 1 ölü

Osmancık İlçesi’nde otomobilin motorsiklete çarpması sonucu 60 yaşındaki Dursun Temizel öldü.

TEKİRDAĞ: 2 yaralı

Malkara İlçesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin kırmızı ışıkta bekleyen otomobillere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.

BURSA: 2 ölü (2 ayrı kaza)

Arkadaşlarını askere göndermek için konvoy oluşturan ve Şehirlerarası Otobüs Terminaline giderken isterken birbirleriyle yarışan grupta bulunan 25 yaşındaki Yalçın Geceli, direksiyon kontrolünü yitirirken yönetimindeki otomobiliyle bariyerlere çarptı. Hurda yığınına dönen araçtan fırlayan Yalçın Geceli öldü.

* Harmancık İlçesi’nde eşinin kullandığı traktörden eşarbını düzeltmek isterken düşen 73 yaşındaki Emine Gülşen, aracın lastiği altında kalarak öldü.

BİTLİS: 2 ölü, 4 yaralı

Adilcevaz ilçesinde, M. Nafiz Tekin yönetimindeki 56 AZ 832 plakalı otomobil, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı ve takla attı. Kazada, Abbas Tekin (59) ile Şevval Tekin (16) olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Sürücü M. Nafiz Tekin, Veysel Aktarlı, M. Resul Tekin ve Saliha Tekin yaralandı.

Haberin Devamı