Gazete Vatan Logo

9 bin büyük işletme KOBİ oldu

KOBİ’lerin tanımının değiştirilerek, bilanço üst limitinin 40 milyon liradan 125 milyon liraya yükseltilmesiyle, 8 bin 846 büyük işletme KOBİ kapsamına girdi. Yeni KOBİ’ler destek ve teşviklerden yararlanabilecek

9 bin büyük işletme KOBİ oldu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, KOBİ tanımında yapılan değişikliğin ardından, 8 bin 846 büyük işletmenin daha bu kapsama alındığını ve KOBİ sayısının 3 milyon 470 bin 491’e yükseldiğini belirterek, “Böylece daha fazla firmaya, KOBİ’lere sağlanan destek, teşvik ve muafiyetten yararlanma imkanı verildi” dedi.

Uzkurt, KOBİ tanımında yapılan değişikliğin bu işletmelere sağlayacağı katkılara ilişkin bilgi verdi. Cevahir Uzkurt, şöyle devam etti:

“Mali kriterler için belirlenen eşik değerlerin güncellenmesi ihtiyacı hasıl oldu ve bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan 2016 yılı beyanname bilgileri detaylı olarak incelendi. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik ile birlikte, KOBİ tanımı kriterlerinden ‘yıllık net satış hasılatı’ ve ‘mali bilanço’ üst limiti 40 milyon liradan 125 milyon liraya yükseltildi.”

Uzkurt, 8 bin 846 KOBİ’nin sektörel faaliyet alanları incelendiğinde, bu işletmelerin 2 bin 855’inin sanayi (2 bin 393’ü imalat), 2 bin 655’inin ticaret, 1.527’sinin hizmet, 1.536’sının inşaat ve 273’ünün diğer sektörlerde faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Haberin Devamı