Gazete Vatan Logo

9 ay sonra yakalandı

Ataşehir’de kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldürdükten sonra kayıplara karışan Erhan Timuroğlu, 9 ay sonra yakalandı. Polis, Timuroğlu’nu Cumhuriyet’e bombalı saldırının izini sürerek ele geçirdi

9 ay sonra  yakalandı

Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombası attığı davada Osman Yıldırım’la birlikte yargılanan ve çok sayıda sabıka kaydı bulunan Erhan Timuroğlu, geçtiğimiz Şubat ayında kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu başından vurarak öldürdükten sonra kayıplara karışmıştı. Polisin peşine düştüğü Timuroğlu bu süre içinde Kadıköy ve Ataşehir’deki işyerlerinden haraç istemiş, kendisine haraç vermeyen bir işyerini kurşunlamıştı. Timuroğlu yine Ataşehir’de eski ortağının işyerini basarak çatışmaya girmişti.

Bağlantıları ele verdi

Polisten uzun süre kaçmayı başaran Timuroğlu’nu yakalamak için izini bir süredir Silivri’de süren ekipler Sancaktepe’den gelen bir haberle çalışmalarını bu yöne kaydırdı. Yaklaşık bir ay önce Sancaktepe Çekmeköy geçiş yolu üzerinden gece uygulama yapan ilçe ekipleri durdurdukları bir otomobilde üzerinde çelik yelek olan silahlı bir kişiyi yakaladı. B.Ş. isimli bu kişi MİT için çalıştığını ve can güvenliği için çelik yelek giydiğini anlattı. B.Ş.’nin sabıkaları arasında Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılması olması üzerine konu, Terör ve İstihbarat birimlerine aktarıldı. Timuroğlu’yla birlikte yargılanan B.Ş.’nin tüm bağlantıları polis tarafından incelemeye alındı. Timuroğlu’nun Sancaktepe’de olduğu belirlendi. Tam adresin tespitiyle birlikte operasyon için düğmeye basıldı. Eve yapılan baskında Erhan Timuroğlu ile C.A. isimli adamı gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda iki adet Kalaşnikof ile bir tabanca ele geçirildi. Tabancanın Timuroğlu’nun kardeşini öldürdüğü silah olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı