Gazete Vatan Logo

8K çözünürlüğü destekleyecek

Çin’de düzenlenen bir konferans sırasında yeni işletim sistemi Windows 10’u tanıtan Microsoft, işletim sisteminin 8K çözünürlüğü destekleyeceğini duyurdu

Amerikalı teknoloji devi Microsoft tarafından geçtiğimiz senenin nihai aylarında duyurulan ve geçtiğimiz aylarda detaylı olarak tanıtılan Windows 10, yenilikçi tasarımıyla zevk toplamayı başardı. Windows 10’un bu yenilikçi yapısının temelinde ise bütün platformları bir çatı altında toplayan birleştirici yapısı yer alıyordu. Ancak kullanıcıların beğenisini toplayan bu birleştiri bina, birçok zorluğu da beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Windows 10’un yapım aşamasında aşılması gereken bu zorluklardan biri de çözünürlük çeşitliliği olacak gibi görünüyor. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi farklı boyutlarda muhtelif cihazlarda kullanılacak olan yeni işletim sisteminin bütün bu farklı boyutlara müsait olabilmek için eski işletim sistemlerine kıyasla çok daha fazla çözünürlük seçeneğini desteklemesi gerekiyor.

Üstelik Çin’de düzenlenen WinHEC konferansı sırasında Microsoft tarafından gösterilen yeni slayta bakılacak olursa, Microsoft henüz piyasada bulunmayan cihazları da göz önüne almış gibi görünüyor. Henüz 4K çözünürlükte ekranlar bile pek yaygın olmadığı halde, yaz aylarında kullanıcılarla buluşacak olan Windows 10 8K çözünürlük desteği sunacak.

Haberin Devamı