Gazete Vatan Logo

895 kaçak yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, kara ve deniz hudutlarından yasa dışı yollarla yurda girmek isteyen 895 kişinin yakalandığını açıkladı.

895 kaçak yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 536, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 3 olmak üzere toplam 539 kişinin yakalandığı bildirildi. Suriye hudut hattında bir araç bin 991 adet muhtelif ilaç, üç adet büyükbaş hayvan, 350 karton sigara, ile 3 kilogram çay ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 107, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan çıkmaya çalışan 11, Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 2 kişinin yakalandığı belirtildi.


Kara hudutlarından yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 659, deniz hudutlarından geçiş teşebbüsünde bulunan 236 kişinin yakalandığı bildirildi. Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 655 kişinin de yakalandığı kaydedildi.

F-16'LAR KUŞ UÇURTMUYOR

Genelkurmay Başkanlığı, altı F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden Kara, Hava, Deniz ve Sahil Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Karadeniz Uyumu Harekatında görevli TCG İnönü ve TCG Yıldıray, Batı Karadeniz'de, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatına iştirak eden TCG Bozcaada Lübnan açıklarında, Akdeniz Kalkanı Harekatında görevli TCG Burakreis de Doğu Akdeniz'de karakol görevi yürüttü.
NATO Daimi Görev Grubu-2'de görevli TCG Yavuz ile FGS Hamburg'un (Almanya), Yunanistan Deniz Kuvvetleri unsurları ile Güney Ege'de geçiş eğitimleri icra ettiği belirtildi. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG Sokullu Mehmet Paşa ile TCG Akçakoca, Yunanistan ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de yapılan Ariadne-15 Tatbikatına katıldı. Birleşik Görev Kuvveti-151 Deniz Haydutluğu ile Mücadele görevine iştirak eden TCG Gemlik, Arap denizinde karakol görevi icra etti. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 20 geminin seyir yaptığı bildirildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği açıklandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 2 arama kurtarma gemisi ile Ege ve Akdeniz'de keşif gözetleme görevi yürüttü. 4 bot ve 1 mobil radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının 30 Kasım-04 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek "Türkiye-İngiltere Bilgisayar Destekli K/Y Tatbikatına katılacağı duyuruldu.

Haberin Devamı