Gazete Vatan Logo

83’üncü yılda 82’yi kutladılar

Cumhuriyet tüm yurtta coşkuyla kutlanırken Kozan'daki Atatürkçü Derneği, şube binasına bir tane bile bayrak asmadı. Avanos'taki dernek ise pankartında 82'nci yılı kutladı

Nevşehir'in Avanos İlçesi'ndeki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), ilçe girişine Cumhuriyetin 82'nci kuruluş yıldönümünü kutlayan bir pankart asarak büyük gaf yaptı. Pankartı görenler Cumhuriyet'in 83'üncü yıldönümü kutlanırken Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bu hatayı nasıl yaptığına anlam veremedi.

ACELEYE GELİNCE KARIŞMIŞ...
Pankartı asan ADD'nin Başkanı emekli öğretmen Hatice Tümtürk, 'Asılan geçen yılın pankartıydı. Törenlerden önce acele olarak asması için belediyeye verdim. Belediye de pankartı, bakmadan asmış" dedi.

Adana'nın Kozan ilçesindeki ADD'nin şube binasına Türk bayrağı aşılmaması ise tepki topladı. Vatandaşlar, bayrak asılmasının unutulmuş olmasının bile kabullenilemeyeceğini, 30 Ağustos'ta da aynı olayla karşılaştıklarını söyledi. Dernek 2. Başkanı Hüseyin İnan ise daha önce dernek işleriyle ilgilenen bir çalışanın bayrak asılması gibi resmi tören hazırlıklarıyla ilgilendiğini ama bu kişinin dernekten ayrılmasıyla bazı işlerde aksama olduğunu belirtti.