Gazete Vatan Logo

81 ilde "Son Sürat" uygulaması!

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Daire Başkanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerince, kural ihlali yapan motosiklet sürücülerine yönelik "Son Sürat" uygulaması gerçekleştiriliyor.

81 ilde "Son Sürat" uygulaması!

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığının koordinesinde, 81 il emniyet müdürlükleri ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri tarafından genel asayiş, trafik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla motosiklet sürücülerine yönelik Türkiye genelinde "Son Sürat" adı verilen uygulama yapılıyor.

Uygulama ile çalıntı ve aranan motosikletler, aranan şahıslar, motosikletlerin trafiğe uygunluğu ve sürücülerin kural ihlali yapıp yapmadığı denetleniyor.

Polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde oluşturulan 4 bin 315 noktada, 6 bin 873 ekipteki 25 bin 247 personelin katılımıyla yapılan uygulamada, motosikletlerin plaka, sigorta, ruhsat, şasi numaraları ile gizli bölmeleri kontrol edilirken, sürücülerinin ise kimlik bilgileri sorgulanıyor.

Çalıntı ve herhangi bir eksiği bulunan motosikletler trafikten men edilirken, kask takmayan ve eksik evrakları bulunan çok sayıda sürücüye de para cezası kesiliyor.

Haberin Devamı