Gazete Vatan Logo

81 ilde dev operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Emniyet teşkilatındaki FETÖ yapılanmasına ilişkin 81 ilde operasyon başlatıldı. İlk bilgilere göre 803 kişi gözaltına alınmıştı. Bakan Soylu yaptığı son açıklamada 72 ilde bin dokuz mahrem imamın gözaltına alındığını belirtti. Şu anda 1120 şüpheli gözaltında. Toplamda 4 bin 900 kişi hakkında gözaltı kararı var.

81 ilde dev operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 54 ilde 803 kişi gözaltına alındı. Şu anda 1120 gözaltı var.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Türkiye genelinde 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, şu ana kadar 1120 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

4 BİN 900 ŞÜPHELİ
İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, FETÖ'nün Emniyet'teki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişiyi tespit ettiği öğrenildi. Başsavcılık 4 bin 900 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Bu şüphelilerden yaklaşık bin 500'ünün cezaevinde bulunduğu, bir kısmının ise yurt dışına kaçtığı belirtildi. Türkiye'de bulunduğu belirlenen FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içindeki elemanlarına yönelik ise sabah erken saatlerde operasyon yapıldıği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.

"ÇEK BABAM ÇEK"


Gözaltına alınanlardan öğretmenlikten ihraç edilen bir şüphelinin, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çek babam, çek iyi çek, net çıksın" demesi dikkat çekti. Gözaltına alınan 20 şüpheli Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Operasyonun devam ettiği ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

Haberin Devamı