Gazete Vatan Logo

800 milyon $ yatıracak 3 bin restorana ulaşacak!

Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby’s markalarını Türk tüketicisiyle buluşturan, Çin’de de restoranları olan TAB Gıda, 2019’a kadar 800 milyon dolar yatırım yapıp toplam restoran sayısını 3 bine çıkaracak.

Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby’s markalarını Türk tüketicisiyle buluşturan TAB Gıda, bu yıl 1.000 restorana ulaşmayı planlıyor. 2013 yılında Usta Dönerci markasını yaratan ve toplamda 15 bin kişiyi istihdam eden şirket, bu yıl 180 yeni restoran açmayı hedefliyor. Türkiye ve Çin’de 300 franchise’ı olan TAB Gıda, bu iki ülkede 2019’a kadar 800 milyon dolar yatırım yapıp restoran sayısını 3 bine çıkaracak.

Burger King’in dünyadaki en büyük franchise’ı olduklarını belirten Ata Holding’in Başkanı Erhan Kurdoğlu, bu yıl Türkiye’de 180 yeni restoran açmayı ve 1.200 kişiye daha istihdam sağlamayı planladıklarını anlattı. Kurdoğlu, “Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci ile toplam restoran sayımız 900’e yaklaştı. Önümüzdeki iki ay içinde 50 yeni restoran daha açacağız. 2015 yılının oldukça parlak geçeceğine inanıyoruz” dedi.

Burger King’te restoran sayısının 600’e yaklaştığını kaydeden Kurdoğlu, “Popeyes’ta 121 restorana, Sbarro’da 104 restoran sayısına ulaştık. Arbys’te 8 ile yola başlayıp, 48 adet restorana ulaştık. 2013 yılında restoran zincirimize kendi markamız olan Usta Dönerci’yi de ekledik ve Türkiye genelinde restoran sayısını 18’e çıkardık. Bu sayıları yıl sonuna kadar daha da yükselterek hızlı büyümemize devam etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

600 Burger King

Çin ve Türkiye’de 300’e yakın franchiseları olduğunu belirten Kurdoğlu, bundan sonra franchise ile büyümeyi ve franchise sayılarını da 1.200’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kurdoğlu, 2019 yılına kadar 800 milyon dolara yakın yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Çin ve Türkiye’deki toplam restoran sayımızı

3 bine çıkaracağız. İstihdam 40-45 bin kişiye ulaşacak. Büyümemize yurtiçinde ve yurt dışında hız kesmeden devam edeceğiz. TAB Gıda olarak 2012 yılında Çin pazarına girdik. Burger King sisteminde en güçlü operasyona sahip olduğu için seçilen TAB Gıda, Burger King Worldwide Holding ve Cartesian Capital ile birlikte yeni bir ortaklığa imza attı ve bu anlaşma ile 1.3 milyar nüfuslu Çin’de yer alan Burger King restoranlarını yönetmeye başladı. Daha doğrusu know-how’ı taşıyacak. Devralınan 65 Burger King restoranı kısa bir sürede 320’ye ulaştı. 10 bine yakın çalışanımızın olduğu Çin’de her sene 150 yeni restoran açarak pazarda etkin olmak istiyoruz. Hedefimiz 2019 yılında 1000 restorana ulaşmak.”

Haberin Devamı

Patatesten sonra entegre et üretim tesisi kuracak

Ata Holding ve Özgörkey Holding ortak yatırımı olarak hayata geçirilen Atakey patates üretim tesisi hakkında da bilgiler veren Erhan Kurdoğlu, “50 milyon dolara Afyon’da kurduğumuz fabrika Türkiye’nin en büyük patates işleme tesisi olarak faaliyetlerine başladı” dedi. Entegre et üretim tesisi için de yatırıma başladıklarını anlatan Kurdoğlu, son teknolojinin kullanıldığı tesisin Mart 2016 sonunda faaliyete geçmesi için çalıştıklarını söyledi. Fabrikanın Amasya’da kurulacağını belirten Kurdoğlu, “Tesisin günde 400 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirilebilecek kapasitesi olacak. Yıllık ise 30 bin ton et üretimi yapılabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı