Gazete Vatan Logo

80 milyon TL yatırımla ‘elektrik’ yer altına iniyor

TORUNLAR GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle, İstanbul TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent konut projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları yer altına alınıyor. Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. (TEİAŞ) ile yapılan işbirliği kapsamında 55 bin metrekarelik yüksek gerilim hattının bir kısmı yer değiştirecek bir kısmı da yer altına alınacak.

80 milyon TL yatırımla ‘elektrik’ yer altına iniyor

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “İstanbul’un en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz” dedi. 80 milyon lira yatırım yapılacak dönüşüm, proje 6 ayda tamamlanacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Aziz Torun, şunları söyledi: “5. Levent proje alanında TEİAŞ’a ait 34.5 kilovat, iki tane 154 kilovat ve 380 kilovat olmak üzere 4 farklı yüksek gerilim hattı bulunuyor. Bugün itibariyle 34.5 kilovat hatların yer altına alınma işlemi tamamlandı. Alibeyköy ana trafo merkezinden çıkan ve 154 kilovat güce sahip olan Alibeyköy-Küçükköy ve Alibeyköy-İkitelli Enerji Hatları olmak üzere iki ayrı hat ile ilgili çalışmaları da sürdürüyoruz. 380 kilovatlık enerji hattının yerlerinin değiştirilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” Torun, proje ile birçok mahalledeki imar sorununun çözüleceğini de belirtti.

905 daire satıldı

5. LEVENT projesinin ilk etabındaki 1.148 konuttan 905’inin satıldığını söyleyen Aziz Torun, “İlk etabın lansmanında metrekare fiyatları 4 bin 800-5 bin lira civarındaydı. Şu anda 5 bin 800 lira seviyesinde. Bugüne kadar yüzde 15’lik bir fiyat artışı oldu” dedi.

Haberin Devamı