Gazete Vatan Logo
Magazin 80 liraya çiçek satan bir kızdım

80 liraya çiçek satan bir kızdım

80 liraya çiçek satan bir kızdım

Elele Dergisi’ne konuşan Demet Akalın, Demet Akalın, hem kızı Hira doğduktan sonra yaşadıklarını hem de ilk yıllarını anlattı. Akalın, 90’lı yıllarda 80 liraya çiçek satan ürkek bir kız olduğunu itiraf etti .

Neler oldu hayatına Hira girdikten sonra?

Dünyanın en garip duygusu, yani acayip bir sorumluluk. Korku, panik de var ama sevginin en büyüğü de var. ‘Kucağına alınca anlayacaksın’ cümlesini gerçekten anladım. ‘Dünyan değişecek’ diyenlere, ‘Ben kendi dünyamda mutluyum dünyamın değişmesini istemiyorum’ derdim hep. Gerçekten hem dünyan hem önceliklerin değişiyormuş.

Peki, doğumdan sonra formuna hemen kavuştun. Neler yaptın, diyete devam mı?

Verdiğim kiloları tamamen Şeyda Coşkun’a borçluyum. Bir ayı hediye olmak üzere üç ay büyük bir disiplinle çalıştım onunla. Yağmur, çamur, misafir, karın ağrısı var-yok demeden her gün bir saate yakın yürüdüm. 32 kilo verdim. 3-4 kilo kaldı geriye. Onu da sıksam 10 günde veririm ama bu aralar duramıyorum.

Yaşantınızla ilgili geliyor en çok eleştiri öyle değil mi?

Haberin Devamı

Evet, işte hepsi kıskançlık. Ne çok geziyorsun, ne çok para harcıyorsun, sen bu parayı nasıl kazanıyorsun, çok görgüsüzsün... Ay inşallah onlar da kazanıyor bu kadar para ne diyeyim. Ben çok küçük bir yerden geldim ve evet zamanında büyük görgüsüzlükler yaptım. Ama bir anda kim o kadar güzel para kazanmaya başlasa, yapardı. Eleştirilecek değil, örnek alınacak bir hayatım var. Cansel Özzengin’le gecesi 80 lira’ya çiçek satan iki kızdık biz. Sene 1990 olmalı. Oradan buraya gelen bir yaşantı... Gittiğim gecelerden birinde, daha yeni mankenliğe başladığım zaman Deniz Pulaş “Sen çok iyi yerlere geleceksin” demişti bana. Bunu bir de Erol Atar söylemişti... Bakma şimdi böyle yırtık durduğuma, o zaman pısırığın tekiydim. Ne öyle gazları alabilecek bir özgüvenim vardı ne de öyle bir karakterim. Sonra bir anda kırdım ama hâlâ içimde biraz taşıyorum onu. Mesela yalnız başıma sinemaya, alışverişe gidemem. Bu nerede kırıldı bilmiyorum. Mesela Okan, “Senin gibi ürkek biri nasıl oluyor da 10 binlerin önünde şarkı söyleyebiliyor?” diye soruyor bazen. Herhalde mankenlik hayatıma iç çamaşırı mankenlidiğle başladıktan sonra oldu. Hiç benim yapmayacağım, hayal etmeyeceğim ve görmeyeceğim bir tabloydu.

Haberin Devamı