Gazete Vatan Logo

8 yaşındaki Eylül'den acı haber!

Ankara Polatlı'da bir haftadır aranan 8 yaşındaki Eylül. Y.'nin cansız bedenine ulaşıldı. Ankara Valisi Ercan Topaca, Eylül Yağlıkara hakkında açıklama yaptı. Topaca, 'Biz onun (Eylül Yağlıkara) canlı şekilde bulunup, onun haberinin verilmesini çok arzu ederdik. Ama maalesef şu anki yapılan tespitler, bu yavrumuzun katledildiği yönündedir. Olayın ayrıntıları, nasıl oldu? Başka yardım eden var mı, yok mu? Onlar henüz tespit edilmiş değil. Teknik ve hukuki deliller, bizi kime götürüyorsa teknik anlamda kim bu olaya, bu kişiye, bu müessif olayı yaparken yardım etmişse destek olmuşsa onlar da açığa çıkacaktır.' dedi.

8 yaşındaki Eylül'den acı haber!

Ankara'nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde 7 gün önce kaybolan Eylül Yağlıkara'nın cesedi bulundu. Cesedin bulunduğu yerden çıkarma işlemlerinin devam ettiği ve Ankara Valisi Ercan Topaca'nın da olay yerinde incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Eylül Yağlıkara'nın acı haberinden bir saat önce Milliyet, baba İbrahim Yağlıkara'ya ulaşmıştı. Baba Yağlıkara, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince arazide yapılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, kendilerine olumlu ya da olumsuz hiçbir bilgi verilmediğini, kendilerinin de yapılan çalışmaların son aşamasından haberdar edileceğini söylemişti. Tek isteğinin kızına kavuşmak olduğunu belirten Yağlıkara, bir an önce olayın aydınlanmasını istediğini dile getirmişti.

ANKARA VALİSİ TOPACA:

Ankara Valisi Ercan Topaca, Eylül Yağlıkara hakkında açıklama yaptı.
İşte Ankara Valisi Topaca'nın açıklamaları:
"Biz onun (Eylül Yağlıkara) canlı şekilde bulunup, onun haberinin verilmesini çok arzu ederdik. Ama maalesef şu anki yapılan tespitler, bu yavrumuzun katledildiği yönündedir. Olayın ayrıntıları, nasıl oldu? Başka yardım eden var mı, yok mu? Onlar henüz tespit edilmiş değil. Teknik ve hukuki deliller, bizi kime götürüyorsa teknik anlamda kim bu olaya, bu kişiye, bu müessif olayı yaparken yardım etmişse destek olmuşsa onlar da açığa çıkacaktır. Teknik incelemeler henüz yapılmış değil, bunlar ön bilgiler. Çocuğumuzun üzerindeki elbisesi ve diğer şeyler çocuğumuzun olduğunu doğruluyor.
'ÇOCUĞUMUZUN KAYBOLDUĞU GÜN O KİŞİ ARABASIYLA...'
Şu an tutuklu bulunan o kişinin çocuğumuzun kaybolduğu gün aynı saatlerde bu olay yerinde arabasıyla birlikte görülmesi ve bir vatandaşımızın verdiği bilgiyle hareketle orada yoğunlaştık. Netice itibariyle köpeğimiz orada bir koku hissetti ve orası kazındı ve cesede ulaşıldı. Tabii olayın ayrıntıları, nasıl olduğu başka yardım eden var mı yok mu onlar henüz tespit edilmiş değil. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Bir tutuklu var bildiğiniz gibi. Bu kişinin bu olayı yaptığına dair bazı deliller de işaret ediyor. Onlar adli soruşturmanın selameti açısında detaya çok girmeyeceğiz. Bizim toplumumuzda olmaması gereken olay. Bu tür şeyleri aşmış olmamız lazım. Maalsef bununla karşılaştık. Umarım böyle acılar yaşamayız.
'KİM DESTEK OLMUŞSA ONLAR DA AÇIĞA ÇIKACAK'
Teknik anlamda bu olaya bu kişiye kim destek olmuşsa onlar da açığa çıkacaktır. Gerek başsavcımız gerek jandarmamız bütün ayrıntılarını soruşturma sürecinde ortaya çıkacaracağız. Daha çok yeni biliyorsunuz, bundan sonra bazı netlikler olabilir. Şu an kesin bir bilgimiz yok. Kişinin tekrar ifadesine başvuracağız. Bazı teknik delil dediğimiz DNA, kıyafetlerdeki şeylere bakacağız.
'DİREĞİ KENDİSİ DİKMİŞ'
Bu yavrumuzun gömüldüğü o alandaki direği kendisi dikmiş. İnsanların da şüphelenmeyeceğini düşünerek oraya götürdüğünü tahmin ediyoruz.

Haberin Devamı