Gazete Vatan Logo

8 şehidi uğurlarken 7 acı haber daha!

Türkiye her ilden şehitlerine ağlarken kara haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Önceki gün şehit olan 7 asker 1 polis toprağa verilirken, Sur’da 4, çöken bir binada ise 3 kişi hayatını kaybetti

8 şehidi uğurlarken 7 acı haber daha!

Diyarbakır-Lice karayolunda dün PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayını patlatması sonucu şehit düşen 6 askerin cenazesi memleketlerinde toprağa verildi. İdil’de başlayan operasyonlarda şehit olan 1 asker ve 1 polis defnedilirken, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nden iki kara haber daha geldi. Sabah saatlerinde Sur’da çıkan çatışmalarda özel harekat polisleri Mücahit Soydemir ve Ömer Sayıl, asker Sercan Yılmaz ve Osman Kaya çatışmalar sonucu şehit oldu.

Çöken binada 3 şehit

Diyarbakır’ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Sur’da dün PKK’lı teröristler Hasırlı Mahallesi’nde bir binadya tuzakladıkları bombayı patlattı. Patlama sonucu bina çöktü. Enkaz altında 7 asker kalırken, bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında, enkaz altında kalan Piyade Astsubal Doğukan Tüzegül, Astsubay Hüseyin Gümüşdağ ve Üstteğmen Enes Demir şehit oldu, 4 asker de yaralı olarak çıkarılarak Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

4 yıldır görevli

Sur’da çöken binanın enkazı altında kalarak şehit olan askerlerden Astsubay Doğukan Tazegül’ün Ankara’daki babaevine şehit haberi verildi. Anne ve babası yıkılan Şehit Tazegül’ün 4 yıldır görev yaptığı ve 1 kız kardeşinin olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Mersin’e şehit ateşi

Sur’da çöken binada şehit düşen Üsteğmen Enes Demir’in Mersin Anamur’lu olduğu öğrenildi. Şehit Demir’in Ankara Keçiören’deki babaevine acı haber ulaştı. Oğullarının şehit haberini alan Demir çifti sinir krizi geçirdi. Şehidin bugün Mersin’de defnedilecek.

Oğlunun tabutunu omuzladı

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi’nde, şehit olan Uzman Çavuş Burak Güneş için Pendik Dumankaya Camii’nde ikindi namazının ardından askeri tören düzenlendi. Şehidin cenazesi Dumankaya Camii’ne getirildiğinde binlerce kişi, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde slogan attı. Kalabalık arasından çıkan anne Neslihan Güneş oğlunun tabutunu omuzlayarak bir süre taşıdı. Şehidin dedesi Ahmet Güneş, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Uzun uzun tabutu öpen dedeyi yakınları uzaklaştırmak istedi. Ancak dede uzun süre torununun tabutu başından ayrılamadı. Tören alanına yakınlarıyla birlikte gelen Selvi Güneş, iki ay önce nikah kıydıkları ancak düğün yapamadan kaybettiği Burak Güneş’in cenaze töreninde fenalaştı.

Haberin Devamı

Babası namazını kıldırdı ikizi ağladı

21 yaşındaki jandarma er Mustafa Bilgili’nin Kazancı Köyü’nde imam olarak görev yapan babası 51 yaşındaki Recep Bilgili cübbesini giyip oğlunun cenaze namazını kıldı. Şehidin bir yıl önce evlendiği için askere gitmediği belirtilen ikizi Ramazan Bilgili gözyaşlarına boğulurken, yakınları helallik alınmak istenmesi sırasında fenalık geçirdi.

Gölbaşı’nın 10 günde 2’nci kaybı

Sur’da çöken binanın altında kalarak şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş’ün Ankara Gölbaşı’ndaki evine ateş düştü. Şehidin eşi Kıymet Gezginci Gümüş’ün hemşire olduğu ve 1 erkek çocuklarının olduğu öğrenildi. Aslen Ordulu olan Gümüş’ün 5-6 aydır doğuda görevde olduğu öğrenilirken Şehidin Ordu’daki baba ocağına da acı haber verildi. Şehidin 10 Şubat’ta çatışmada şehit olan yüzbaşı Fatih Yaşar’la aynı mahallede oturduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Bana dua edin’

17 Şubat gecesi yine arkadaşlarıyla Anafartalar grubundan mesajlaşana Veysi Kakı, o sırada sabah operasyon olacağı bilgisini aldı ve mesajlaşma grubundan operasyon olacağını paylaştı. Arkadaşlarından dua isteyen Kakı, konuşma grubuna, “Size hayırlı geceler, uyumam gerek. Yarın çok büyük bir operasyon içerisinde olacağım. Bana dua edin” diyerek arkadaşlarından destek istedi.

‘Yiğidim, evladım nereye gidiyorsun?’

Şehit er Recep Bodur’un babası Halil ve annesi Güldane Bodur, oğullarının tabutu başında gözyaşı döküp ağıt yaktı. Güçlükle ayakta duran aileyi askeri görevliler teskin etmeye çalıştı. Anne Güldane Bodur, “Yiğidim, evladım, nereye gidiyorsun. Seni böyle mi karşılayacaktık” diye ağıt yaktı.

‘Canlarım, kuzularım, aslanlarım...’

Lice ilçesinde şehit düşen 6 askerden jandarma erler Fatih Yeniay ile Kadir Görgülü’nün cenazeleri Adana’da son kez baba evlerine götürüldü. Jandarma er Fatih Yeniay’ın annesi Fatma Yeniay ise Arapça “Canlarım, kuzularım, aslanlarım” diyerek ağıt yaktı, hem gözyaşı döktü hem oğlunun ardından dua etti. Kadir Görgülü’nün babası Süleyman Görgülü törenin ardından fenalaşırken iki şehit Asri Mezarlık’taki şehitliğe defnedildi.

Haberin Devamı

‘Halit Başçavuşum yapılır mı bu?’

Top arabasının hemen yanında yürüyen şehit Halit Zilani Çelik’in annesi Cennet Çelik, “Komutanım, komutanım. Halit Başçavuşum yapılır mı bu? Yaktın beni. Buna can dayanır mı?” diye ağıt yaktı. Şehit askerin tabutu geçtiği sırada, annesi Cennet Çelik, “Verin selamınızı” diyerek, gelini Suna Çelik ve torunları ile birlikte asker selamına durdu.

‘Bu saatten sonra nasıl yaşayacağız?’

Sur’da şehit düşen Jandarma Er Mustafa Nerkis’in cenazesi, memleketi Kütahya’nın Simav ilçesinde defnedildi. Anne Ayşe Nerkis, “Yaktın bizi kavurdun bizi. Mustafam neredesin? Ben bu saatten sonra nasıl yaşayacağım” diyerek feryat etti.