Gazete Vatan Logo

8 Ocak Çarşamba (yarın) Mersin’de okullar tatil mi?

Mersin’de yaşanan olumsuz hava koşulları kenti etkisine aldı. Aşırı yağış ve rüzgâr nedeniyle eğitim öğretime bir günlük ara verildi. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, şimdi de "Mersin'de yarın (8 Ocak Çarşamba) okullar tatil mi?" sorusuna cevap aramaya başladı.

8 Ocak Çarşamba (yarın) Mersin’de okullar tatil mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Mersin için "Kırmızı kod" uyarısı yapmı, aşırı yağış vatandaşı zor durumda bırakmıştı. Sağanak yağış ve yüksek kesimlerdeki kar yağışı nedeniyle de Mersin’de bazı ilçelerde eğitime ara verilmişti. Peki, "Mersin'de yarın (8 Ocak Çarşamba) okullar tatil mi?"

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Mersin'de kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Mersin Valiliği'nden konuya ilişkin resmi bir açıklama yok.

Özellikle, Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir yaşayan halk yoğun bir şekilde Valilik ve Kaymakamlığın sitelerini, twitter adreslerini kontrol ediyor.

METEOROLOJİDEN MERSİN İÇİN KIRMIZI UYARI VERİLMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Mersin'de pazartesi sabah saatleri için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirilmişti. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, vatandaşlar kuvvetli meteorolojik hadiselere karşı uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" kapsamında Mersin için kırmızı kodlu uyarı yapılmıştı.

Haberin Devamı

MESKİ EKİPLERİ SU TAHLİYE ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kentte etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışın neden olduğu olumsuzlukları gidermek için su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

MESKİ’den yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Mersin için yaptığı ‘kırmızı kod’ uyarısı üzerine MESKİ ekipleri, şiddetli yağışlar öncesi ve sonrasında yaşanabilecek sorunlara anında müdahale edebilmek için 24 saat hazır bekledi. Ekipler, gece kuvvetli yağışın etkisini artırması ile birlikte sorunlu bölgelere hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. MESKİ ekipleri, dün akşamki yağmurun ardından başlayan su tahliye çalışmalarına bugün de devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’i etkisi altına alan yoğun yağışlara gerek şehir merkezinde gerekse ilçelerde müdahalede bulunmayı ve ilgili birimlere yardımcı olmayı sürdürüyor. Tüm ilçelerde dün geceden itibaren sahada olan MESKİ ekipleri, çok sayıda mahallede vatandaşlara yardımcı olurken, mahsur kalan hayvanların kurtarılmasına da destek sağladı. MESKİ ekipleri, Erdemli’de gerek heyelanların yaşandığı bölgede gerekse ilçe merkezi ve civarında sokak sokak çalışma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

MESKİ ekiplerinin 7/24 görev başında çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, "Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar çok geniş bir bölgeye yetişmeye çalışıyoruz. Ana arterler başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda çalışmalarımız devam ediyor. Mersin ili olarak dün 20 saat içerisinde metrekareye 165 kilogram yağış aldık. Bundan kaynaklı şehrimizde sıkıntılar yaşanmaması için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Ekiplerimiz, dünkü yağışlar öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayarak yağış anından itibaren sahada çalışmalarını sürdürdü ve yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer koordinesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Genel Müdürlüğümüzün ekipleri ile sabaha kadar sahadaydık. Vatandaşlarımızın mağdur olmadan sıkıntılarının giderilmesi için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ekipler, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşın 24 saat hazır beklerken, vatandaşların ALO 185 Çağrı Merkezi üzerinden MESKİ’ye ulaşabilecekleri bildirildi.