Gazete Vatan Logo

8 Nisan Cuma günlük burç yorumları!

Burç yorumları sayesinde gününüz hatta ayınıza ait durum değerlendirmelerini yorumlayabilirsiniz. Burç yorumları günlük ve aylık olarak yapılabiliyor. Burç yorumlarına ilişkin merak ettiğiniz daha bir çok bilgi yazımızda yer almaktadır.

8 Nisan Cuma günlük burç yorumları!

Burçlar her insanın doğduğu ay ve güne göre değişen, daha öncelerden saptanmış olan durumdur. 21 Mart – 20 Nisan Koç, 21 Nisan – 20 Mayıs Boğa, 21 Mayıs - 21 Haziran İkizler, 22 Haziran - 22 Temmuz Yengeç, 23 Temmuz - 22 Ağustos Aslan, 23 Ağustos - 22 Eylül Başak, 23 Eylül - 23 Ekim Terazi, 24 Ekim - 22 Kasım Akrep, 23 Kasım - 21 Aralık Yay, 22 Aralık – 20 Ocak Oğlak, 21 Ocak – 18 Şubat Kova, 19 Şubat – 20 Mart Balıktır. Bu burçların tamamı astrologlar tarafından saptanmıştır. Ve astrologların her burç için yapmış olduğu yorumlar birbirinden farklı olmaktadır. Mesela ikizler için dedikoducu ve çift karakterli olduğu söylenmektedir, koçlar için egoist olduğu söylenmekte, teraziler için dengeli ve sağlam adım atan bireyler olduğu söylenmektedir. Balıklar duygusallıklarıyla, aslan kendini beğenmişliği, akrep zekâsı ile tanınmaktadır. Bu burçlar hakkında yorumlar elbette genel yorumlardır. Bu yorumların tamamlayıcısı ise burçların yükselenleridir. Hangi saatte doğduğunuza göre de yükselen burcunuz hesaplanmaktadır ve kendi burcunuzun ana esas olarak ele alınıp, yükselen olan burç hesaba katıldığında asıl karakter analizi ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Peki, astrologlar burç yorumları nasıl ve neye dayanarak yapmaktadırlar?

Astroloji bir gök bilimidir. Gökte oluşan hareketler izlenerek de yorumlar yapılmaktadır. Ancak astroloji bir bilim olarak ele alınamamaktadır. Çünkü astrolojide esas olan gök sürekli olarak değişkenlik göstermektedir. Yani üzerinde gözlem yapılması söz konusu iken deney yapılması söz konusu değildir. Gökyüzü bir şekle büründükten sonra aynı şekli bir daha alması milyon yıllar almaktadır. Günün her saati, her dakikası ve her saniyesi gökyüzü farklı bir görüntü ile kendini bize göstermektedir. Bu nedenle de her doğan çocuğun doğası ve karakteri birbirinden farklı olmaktadır. Yani doğan çocuklar hep farklı bir gökyüzü mevcutken dünyaya gelecektir, bu durum da onların karakterlerinde büyük önem sahibi olacaktır. Bu nedenle aslında iki koç burcu arasında bile dağlar kadar fark bulunmaktadır. Bir salise ile çok şey değişebileceğinden, karakterlerinde de değişkenlik söz konusu olabilmektedir. Ancak gökyüzü aynı aylarda birbirine benzeyen haller aldığından gökyüzüne belli zaman dilimleri için yorum getirilmiş ve bu yorumlar eşliğinde burç yorumları ortaya konulmuştur. Ayrıca burç yorumlaması yapılırken dikkat alınan tek husus gökyüzünün şekli de değildir. Bilindiği üzere dünya yuvarlaktır ve dünya üzerinde birçok görünmez çizgi olarak adlandırdığımız paralel ve meridyenler bulunmaktadır. Paralel ve meridyenler aslında insanların oluşturmuş olduğu hayali çizgilerdir ama esasen konum belirtmektedir. Tabi bu paralel ve meridyenlerin de burçlar üzerinde büyük etkisi mevcuttur. Paralel ve meridyenler sayesinde doğru bir yorum yapılabilir. Ve burç yorumu olarak sunulabilir. Burç yorumu yapabilmek ise uzmanlık istemektedir. Gökyüzünü herkes izleyebilir ama herkes burç yorumu yapamaz. Astrologluk ise bir sanattır.

Haberin Devamı