Gazete Vatan Logo

8 kat, 300 dükkan hepsi takı satıyor

Eminönü, Bahçekapı, Tahtakale'yi İstanbul'un ucuzluk bölgesi olarak biliriz. Peki Bahçekapı'da özellikle takı meraklısı kadınların bildiği Marpuççular Han'dan haberiniz var mı?

Boncuk, pul, sim, zincir, kopça, deri gibi takı ve akse-suvar malzemelerine meraklı olanlar Bahçekapı'daki Marpuççular Han'da birkaç saat dolaşırsa, alışveriş adresini değiştirebilir. Çünkü bu han, birçok bijuteri mağazasının toptan takı ve aksesuvar aldığı, ama aynı zamanda perakende satış da yapan 300'e yakın dükkandan oluşuyor. Yani fiyatlar piyasanın çok altında ve çeşit konusunda da çok zengin.

Marpuççular Han'daki takılar imitasyon. Burada gümüş gibi değerli malzemelerden yapılmış takılar bulmanız mümkün değil. Ama metal, deri, fildişi, kemik, plastik, kristal gibi pek çok malzemeyle yapılan zevkli yüzük, bilezik, kolye ve daha birçok çeşit bir arada. Eminönü'ndeki sekiz katlı Marpuççular Han 2000'e kadar elektronikçiler çarşısıydı. Şimdi ise boncukçular çarşısı olarak biliniyor. Sabah saat 08.30 ile akşam 18.30 saatleri arasında açık olan Marpuççular Han, bütün gün dolup taşıyor.

Han'da bulunan bütün dükkanlarda fiyatlar birbirine çok yakın. Ortalama bilezik fiyatları 3 ile 8 milyon, kolyeler 1 milyon ile 3 milyon, küpeler 500 bin ile 2 milyon, tokalar 500 bin ile 1 milyon, postişler 2 ile 15 milyon, şallar 1-5 milyon, yüzükler 1-10 milyon, güneş gözlükleri 20-50 milyon lira arasında değişiyor.

Hamallar, taş işlemeli şahmaranlar, saç bantları, Çin, Endonezya, Hindistan, Pakistan'dan gelen hediyelik eşyalar, abanoz ağacından heykeller Marpuççular Han'da kolaylıkla bulunabilecek şeyler. Han'da ayrıca, kendi takısını kendi yaratmak isteyenler için boncukların 50 gramı 1 milyondan başlayıp, 10 milyon liraya kadar çıkıyor. Gece elbiselerine dikilen taşların 10 metresi 40 milyon, pulların 100 metresi 15 milyon, içinde yüz şişe bulunan sim kutuları 5 milyon, tüy ve peluşların metresi 1 milyon 500 bin ile 7 milyon 500 bin arasında...

Haberin Devamı