Gazete Vatan Logo

8 günde üçüncü uçak kazası

Malezya ve Tayvan uçaklarının bu kez Air Algerie tarafından kiralanan Swiftair Hava Yolları’na ait yolcu uçağı 110 yolcusu ve 6 kişilik mürettebat ile düştü.

Dün sabah Kuzey Afrika ülkesi Burkino Faso’dan Cezayir’in başkenti Cezayir’e doğru yola çıkan Air Algerie Havayolları tarafından kiralanan Swiftair Hava Yolları’na ait MD83 model yolcu uçağı kalkıştan 50 dakika sonra 110 yolcusu ve 6 kişilik kabin ekibiyle düştü. Yerel bir radyoya açıklama yapan Cezayir Başbakanı Abdülmelik Sellal, “Uçak, Cezayir sınırına 500 kilometre uzaklıkta bulunan Gao’da(Mali’de bir kent) kayboldu” dedi. Uçağın Sahra Çölü’nün ortasında ve herhangi bir kara yolunun olmadığı bir noktaya düştüğü iddia ediliyor. Burkina Faso Ulaştırma Bakanlığı, fırtına nedeniyle uçağın pilotundan rotasını değiştirmesinin istendiğini açıkladı. Bir yetkili, “Uçağın düştüğünü doğrulayabilirim” dedi.

Castro’nun kızı da uçaktaydı

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’nun havalimanının resmi Facebook sayfası, kayıp uçakta bulunan yolculardan birisinin Küba’nın Devlet Başkanı Raul Castro’nun kızı olan Mariela Castro olduğunu öne sürdü. Aynı zamanda Küba’nın eski Devlet Başkanı Fidel Castro’nun yeğeni olan 52 yaşındaki siyasetçi, amcasının gay hakları konusunda ters düştüğü biliniyordu.

Haberin Devamı

İçinde 15 ülkeden yolcu ve mürettebat vardı

ABD’li Swiftair şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre uçakta 110 yolcu, 2 pilot ve 4 hostes bulunuyordu. Yolculardan 51’inin Fransız, 27’sinin Burkina Fasolu, 8’inin Lübnan, 6’sının Cezayirli, 5’inin Kanadalı, 4’ünün Alman, 2’sinin Lüksemburglu olduğu ve 1 İsviçreli, 1 Belçikalı, 1 Nijeryalı, 1 Malili, 1 Kamerunlu, 1 Ukraynalı, 1 Mısırlı olduğu belirtildi. Kabin ekibinin tamamının ise İspanyol olduğu kaydedildi.

Real Madrid’in uçağıydı

1996 mode uçağının, 2006’dan bu yana Swiftair’de uçtuğu ve 2 Temmuz’da kiralandığı belirtiliyor. Uçağın 2007-2009 yıllarında Real Madrid’e ait olduğu öğrenildi.