Gazete Vatan Logo

8 dalda aday

"Şahane Misafir", İtalya’nın Oscar’ı olarak bilinen David Di Donatello’ya 8 dalda aday gösterildi

İtalya’da gösterime girdiği ilk 3 günde 1 milyon 215 bin Euro gişe hasılatı yapan ve bu nedenle haftanın ilk 3 filmi arasına girmeyi başaran Şahane Misafir, ülkenin en prestijli sinema ödüllerinde boy gösterecek.

Şahane Misafir, İtalyan Sinema Akademisi’nin 57 yıldır verdiği David Di Donatello Sinema Ödülleri’nde 8 dalda yarışacak. Sezen Aksu’nun Şahane Misafir için özel olarak bestelediği, sözlerini Yıldırım Türker’in yazdığı 'Gitmem Daha', ilk kez yabancı bir şarkı olarak ‘En İyi Şarkı’ kategorisinde David di Donatello’ya aday gösterildi.

Şahane Misafir’de gerilim, komedi ve dramı bir arada işleyen Ferzan Özpetek, 4 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek ödül töreninde Taviani Kardeşler olarak bilinen Paolo ve Vittorio Taviani, Nanni Moretti ve Paolo Sorrentino gibi önemli isimlerle yarışacak. Şahane Misafir, 21 kategorinin yer aldığı David Di Donatello ödüllerine şu dallarda aday gösterildi: “En İyi Film”, Ferzan Özpetek ile “En İyi Yönetmen”, Elio Germano ile “En İyi Erkek Oyuncu”, Pasquale Catalano ile “En İyi Müzik”, Andrea Crisanti ile “En İyi Sanat Yönetmeni”, Alessandro Lai ile “En İyi Kostüm”, Francesca de Simone ile “En İyi Saç” ve Ermanno Spera ile “En İyi Makyaj.”

KARŞI PENCERE’YE 5 ÖDÜL

David Di Donatello Sinema Ödülleri, daha önce de İtalya’da yaşayan Yönetmen Ferzan Özpetek’i 5 ödülle onurlandırmıştı. 2003 yılında 7 dalda aday olan Karşı Pencere filmi, “En İyi Film” dahil olmak üzere 5 dalda Donatella ödülü kazanmıştı. David Di Donatello Ödülü adını, 1386-1466 yılları arasında Floransa’da yaşamış Rönesans çağı ressam ve heykeltraşı Donatello’nun ünlü bronz Davut heykelinden (David Di Donatello-Donatello’nun Davut’u) alıyor.

Haberin Devamı