Gazete Vatan Logo

8 bin öğrenci YGS için yollarda

Şırnak’ta güvenlik nedeniyle Siirt, Gaziantep ve Batman’da YGS sınavına girecek 7 bin 927 öğrenci, sınav merkezlerine gitmek üzere yola çıktı.

8 bin öğrenci YGS için yollarda

Şırnak Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile öğrencilere 1 milyon 182 bin lira ulaşım ve konaklama ücreti yardımı yaparken, Şırnak Belediyesi de öğrencilere 9 otobüs tahsis etti. SYDV, Gaziantep’e giden öğrencilere 270, Batman ve Siirt’e gidenlere 150 lira yol ve konaklama ücreti veriyor. SYDV’ye başvuran öğrencilerin yol ve konaklama ücretleri banka hesaplarına yatırıldı. Banka hesaplarına yatırılan paraları almak için öğrenciler ve aileleri banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan, Şırnak Belediyesi sınava gidecek öğrenciler için araç kaldırdı. Sabahın erken saatlerinde Şırnak Belediyesi önüne aileleri ile gelen birçok öğrenci otobüsler ile sınav merkezlerine gönderildi. Şırnak Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail İke, öğrencilerin sınav merkezlerine ulaşması için 9 otobüs tahsis ettiklerini belirterek, “9 otobüs sadece Gaziantep’e, o da 320’ye yakın öğrenci, Batman’ 70, Siirt’e 80 öğrenciyi ücretsiz olarak biz gönderdik. Bunları ücretsiz götürüp ve getireceğiz. Bütün öğrencilere başarılar dileriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Adana ve İstanbul’da ulaşım ücretsiz

İstanbul’da yarın gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrencilerle görevli öğretmenler toplu ulaşım araçlarından saat 11.00’e kadar ücretsiz yararlanabilecek. İETT’den yapılan açıklamaya göre öğrencilerin sınava giriş belgelerini, öğretmenlerin ise sınavda görev aldıklarını gösteren kağıtları ibraz etmeleri yeterli olacak. İETT otobüsleri, metrobüs araçları, tünel, nostaljik tramvay, Şehir Hatları vapurları, tramvay, hafif tramvay, metro ve füniküler araçları sınav saatine kadar öğrenci ve görevli öğretmenlere ücretsiz hizmet verecek.

Sınava girecek öğrencilere ve öğretmenlere kolaylık sağlamak amacıyla 83 hatta 88 ilave araç ile sefer sayısı 536’ya çıkarıldı.

Adanha’da da Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrencilere belediye otobüsleri ve metro ücretsiz hizmet verecek.