Gazete Vatan Logo

8 ayda tesisi kurarız

Opel’i satın alan Fransız Peugeot’nun CEO’su Imparato, Türkiye’de yatırım fırsatlarına baktıklarını belirterek, “Karar verelim, 8 ayda fabrika kuracak güce sahibiz” diye konuştu

8 ayda tesisi kurarız

Türkiye’yi uzun süredir yatırım radarında tutan Fransız PSA (Peugeot-Citroen) Grubu, ülkemize yeniden yeşil ışık yaktı. Alman Opel’i satın alarak otomotiv dünyasında gündeme oturan PSA, Türkiye’ye yatırım için her zaman hazır olduklarını, ihtiyaç halinde 8 ay içinde fabrika kurabileceklerini açıkladı. Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato, markanın Türkiye’yi yakından takip ettiğini belirterek, “Bölge direktörlerimiz Türkiye’de yatırım fırsatlarına bakıyor. En tepeden yani PSA Grubu CEO’su Carlos Tavares’ten onay geldiği anda yatırım yapmaya hazırız. Peugeot şu an 8 ay içinde montaj fabrikası kuracak kabiliyete sahip. En son Vietnam’da 8 ayda tesis açtık”dedi.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda sorularımızı yanıtlayan Imparato, Peugeot’nun yılda 2 milyon adet araç satmayı hedeflediğini belirterek, bu sayının yarısından fazlasının Avrupa dışındaki ülkelerde gerçekleşmesini öngördüklerini kaydetti. Bu hedef doğrultusunda Türkiye’nin öne çıktığını söyleyen Imparato, yatırım konusunun her zaman masada olduğunu aktardı. Imparato, Tofaş’ın Bursa fabrikasında 3 marka için ürettiği Minicargo (Fiat Fiorino-Peugeot Bipper-Citroen Nemo) projesinden çekildiklerini ancak önümüzdeki dönemde yeni sürprizlerinin olacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

Peugeot ve Opel savaşacak

JEAN-Philippe Imparato, PSA Grubu’nun satın aldığı Opel’in marka kimliğini devam ettireceğini belirterek, “Şu noktanın altını çizmek istiyorum. Bu tamamen bir satın alma, birleşme değil. O yüzden her marka bağımsız olarak kendi yoluna devam edecek, savaşacaklar” dedi. Tüm dünyada Peugeot, Citroen ile Opel’in rekabet edeceğini söyleyen Imparato, “Rekabet olmalı yoksa markalar yaşayamazlar. Marka stratejilerinde fiyat politikalarında bir değişiklik olmayacak” dedi.

Drone’la uç, trafiğe takılma

ITALDESIGN, fuarda iki farklı konseptle adından söz ettirdi. Bunların ilki 1.5 milyon euroluk fiyata sahip süper spor otomobildi. Markanın ikinci yeniliği Airbus’un da imzasını taşıyan fütüristik konsept oldu. Aracın kabini, büyük drone’lar ile taşınabilecek. Böylece trafik derdi son bulacak.

Haberin Devamı

Vahşi orkide

CENEVRE’NİN ilgi çeken modellerinden biri Singapurlu Vanda Electric’in tasarladığı Dendrobium oldu. F1 deneyimi bulunan İngiliz Williams’ın yardımıyla geliştirilen ve orkide isminin verildiği spor otomobil yüzde 100 elektrikli. 0’dan 100 km/s hıza 2 saniyede ulaşıyor.

Sportif Bursalı

TOFAŞ’IN 1 milyar dolarlık bebeği Egea’nın özel versiyonu ilk kez görücüye çıktı. Şirket sadece ihracat pazarlarına üretilen sportif ‘S Design’ı tanıttı. Hatchback Tipo (Egea) S Design, siyah alaşımlı jantlar, kapı kolları ve ızgara gibi dış unsurların yanı sıra özel koltuk döşemesi ve iç mekânda siyah parlak detaylarıyla dikkati çekiyor.

1 tane gelecek

FerrarI’nin yeni modeli 812 Superfast, Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösterdi. Ferrari tarihinin en güçlü ve en hızlı otomobili olan 812 Superfast’in Haziran ayında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. Modelden ülkemize yalnızca 1 tane gelecek.

3 milyon $’lık oyuncak

ASTON Martin, Red Bull Racing işbirliği ile üretilen AM-RB 001’yi ilk kez vitrine çıkarttı. Sınırlı sayıda üretilecek otomobilin fiyatı 3 milyon dolar. Teslimatının 2018’in ilk yarısında başlanacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Sürücüsüz taksi

DİZEL skandalının izlerini silmeye çalışan Volkswagen, yarattığı yeni teknolojileri paylaştı. Sürücüsüz taksi konsepti bunların başında geldi. Tamamen elektrikli olan ‘Sedric’ bir düğmeyle çağırılan yere gidebiliyor.

TÜBİTAK destekli

İSVİÇRELİ Rinspeed fuarda Oasis’le gövde gösterisi yaptı. Oasis’e Blackberry’den ZF’e, Bekra’dan Siemens’e kadar birçok şirket destek vermiş. Oasis’te TÜBİTAK’ın da katkısı var. Tamamen elektrikli olan Oasis, otonom sürüş özelliğine sahip.