Gazete Vatan Logo

799 TL’ye yerli ve hızlı

Vestel ve Turkcell, akıllı cep telefonundaki işbirliklerini yeni modelle geliştirdi. Vestel’in Venus 5000 modeli sadece Turkcell mağazalarında satılacak. Yeni telefon aylık 28 TL’den başlayan taksitlerle veya 799 TL’ye alınabilecek. Hedef bu yıl 150 bin adet Venus 5000 satmak

799 TL’ye yerli ve hızlı

Vestel ve Turkcell, akıllı cep telefonu konusunda geçen yıl başlattıkları işbirliklerine yeni bir model ekledi. Vestel’in giriş segmentindeki Venus 5000 modeli sadece Turkcell mağazalarında satılacak. 5 inç HD ekranı, 4 çekirdekli işlemcisi, 8 MP arka, 5 MP ön kamerası olan telefon aylık 28 TL’den başlayan taksitlerle veya 799 TL peşin fiyata alınabilecek. Turkcell’in BiP, fizy, lifebox, TV+, Hesabım ve Akademi gibi popüler servislerinin yüklü olarak geldiği akıllı telefonu alanlar fizy ve TV+ servislerinden de 2 ay boyunca ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Hedef, bu yıl en as 150 bin adet Venus 5000 satmak.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’de satılan her 5 telefondan birinin yerli olduğunu, satılan her 3 yerli telefonun da 2’sinin Turkcell mağazalarında satıldığını vurguladı. Terzioğlu, “Vestel’in geçen yıl sattığı Venus 5020’nin yüzde 88’ini biz sattık. Bu yeni ürünle de ortak bir başarı hikayesi yazacağımıza inanıyoruz” dedi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Turkcell ile geçen yıl çıkardığımız Venus 5020’den 150 bin adet sattık. Venus 5000’de de bu sayıyı yakalamak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İhracat hedefi çok yüksek

TURAN Erdoğan, “Venus 5000, giriş segmentinde erişilebilir fiyatlı bir ürün. Kendi kategorisinde oldukça iddialı olan Venus 5000 performansı ve tasarımı ile kullanıcısını etkileyecek, uygun fiyatı ile teknolojiye herkesin erişimini sağlayacak” diye konuştu. İhracat konusunda da planları olduğunu ve Turkcell’in faaliyette bulunduğu ülkelere numune gönderdiklerini kaydeden Turan Erdoğan, “Vestel olarak televizyon ve beyaz eşyada üretimimizin yüzde 70-75’ini ihraç ediyoruz. Akıllı telefonda da aynı hedefimiz var” değerlendirmesini yaptı.

Hedef kendi teknolojimizi üretmek

Türkiye’de 4.5G’ye geçişin üstünden yaklaşık 1 yıl geçtiğini belirten Kaan Terzioğlu, şu an nüfusun yüzde 82.5’inin 4.5G hizmetlerinden yararlandığını dile getirdi. Terzioğlu, şunları kaydetti: “İnsanlarımızın eline yeni cihazları, bilgiye ulaşma platformlarını getirmemiz lazım. Getirirken de bir yandan yerlileşmeye önem vermemiz lazım. Hedefimiz kendi teknolojisini üreten Türkiye olabilmek.”

Haberin Devamı