Gazete Vatan Logo

77 kişinin katilinden popstar kaprisi!

77 kişiyi acımasızca katleden Norveçli Nazi Breivik, duruşmada “Hücremdeki Playstation 2 yetmez, PS3 isterim” diyerek açlık grevi tehdidinde bulundu.

2011 yılında Norveç Başbakanlık Sarayı önünde düzenlediği bombalı araç saldırısı ve Ütoya Adası’ndaki silahlı saldırı ile 77 kişiyi öldüren, 242 kişiyi de yaralayan aşırı sağcı Anders Breivik, 2012 yılında 21 yıl hapis cezası almıştı. Üç yıldır cezaevinde tutuklu bulunan 35 yaşındaki katil, hapishane şartlarından şikayetçi oldu. Fransız haber ajansı AFP’ye gönderdiği mektupta, Oslo’daki Ila ve güneydoğudaki Skien’de kaldığı hapishanedeki şartların ‘işkence’ gibi olduğunu öne süren Breivik, şartlarının iyileştirilmesi talebinde bulundu ve “AB standartlarında bir hücre istiyorum” dedi.

Çocuk oyunu istemem’

Hücresinde daha rahat yürüme imkanı isteyen, dış dünyayla daha iyi iletişim şartları talep eden cani, ayrıca gardiyanların kendisine kaba davrandığını, bu yüzden rahatsız olduğunu da ekledi. Eğer talepleri yerine getirilmezse ‘Açlık grevi yaparım‘ tehdidinde bulundu. Breivik, kendisine verilen Playstation 2 oyun konsolunun daha yeni olan PS3 versiyonuyla değiştirilmesini ve istediği yetişkin oyunlarına erişim talep etti. Ayrıca ‘acı verici’ sandalye yerine bir koltuk ya da kanepe temin edilmesini de belirtti. Breivik, posta masraflarını karşılayabilmek için 300 kronluk haftalık harçlığının da iki katına çıkarılmasını istedi.

İkinci kez şikayet etti

İnsan hakları endekslerinde en yüksek oranlara sahip olan Norveç’te müebbet hapis cezası kanunlarda bulunmadığı için, Breivik ‘katliam yapmaktan’ yalnızca 21 yıl hapis cezası almıştı. Şu anki hücresinde bilgisayar ve televizyon bulunan, kişiye özel banyo ve tuvaleti olan, mahkumlara eğitim hizmeti de sunan Skien Cezaevi, ülkenin en rahat hapishanesi. Geçen sene üst düzey kurumlara 27 sayfalık bir şikayet mektubu yazdığı bilinen Breivik’in, mektubunda hücresinden çok rahatsız olduğu, hiç manzarasının olmadığını belirtmişti. Günün 23 saatini de yalnız geçirdiği için, ‘bir çeşit işkenceye maruz kaldığını’ ifade eden azılı katil, cilt nemlendiricisi kullanmasına izin verilmediği için de şikayette bulunmuştu.

Öldürdüğü masum insanlar arasında 1 de Türk kızı bulunan Anders Breivik, son duruşmada yaptığı Nazi hareketiyle büyük tepki toplamıştı.

Haberin Devamı