Gazete Vatan Logo

750 milyon TL’ye Serdivan’a cadde

YU Group Gayrimenkul Yatırım ile Turkmall Gayrimenkul Yatırım ortaklığında Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 750 milyon TL yatırımla inşa edilecek ‘Cadde 54’ projesinde satışlar başladı.

750 milyon TL’ye Serdivan’a cadde

YU Group Gayrimenkul Yatırım ile Turkmall Gayrimenkul Yatırım ortaklığında Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 750 milyon TL yatırımla inşa edilecek ‘Cadde 54’ projesinde satışlar başladı. 25 yılda 80’den fazla AVM geliştirdiklerini, 50’den fazla AVM tamamladıklarını belirten Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, Serdivan bölgesinin önemi ile ilgili “Sakarya’nın avantajı, İstanbul’a ve birçok merkeze çok yakın olması. Ciddi anlamda yabancının gayrimenkul yatırımı yaptığı bir bölge. Sakarya’da her iki kişiden biri Serdivan’a taşınıyor. 90 bin nüfuslu üniversite öğrencisinin bulunduğu bir bölge. Yeni üniversite çalışması var. Fabrika yatırımları da devam ediyor. Proje ile Serdivan’a ticari, ekonomik ve sosyal anlamda önemli bir hizmetin daha kazandırılacağına inanıyoruz. Projede geleneksel ve modern mimari bir arada yer alacak” dedi.

Projenin bir “Şehir merkezi şekillendirme projesi” olduğunu belirten Levent Eyüboğlu, Cadde 54 ile ilgili şu bilgileri verdi:

300 metre cadde

“52 dönümlük arazi üzerine yapılan projede, 4 katlı bloklarda toplam 470 ofis ve rezidans, 450 adet stüdyo rezidans, 1.500 araçlık otopark var. Ana caddenin uzunluğu 300 metre. Cadde üzerinde 79, çarşı içerisinde de 78 mağaza var. Aranılan her şey mevcut. Özel stüdyo rezidanslarımızın metrekaresi 3 bin 800 TL’den, ofislerin 6 bin TL’den başlıyor.”

Haberin Devamı

2 bin 500 kişiye istihdam

Projenin henüz şantiye döneminde 1.000 kişiye, açılışı ile de 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağının altını çizen YU Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Mekki Özkan da “Temelleri attık. Şimdiden projenin etrafındaki arsalar ve konutlar yüzde 50 değer kazandı” dedi. Cadde 54’te ilk yıl 12 milyon ziyaretçi beklediklerini söyleyen Özkan, teslimatların 2019 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşeceğini açıkladı. Lansmana özel yüzde 10 indirim uygulanacak projede, şirket bünyesinde 36 ay taksitle yüzde 0 faiz imkanı var.