Gazete Vatan Logo

72 ay sıfır faizle ‘bal’ gibi satacak

Dap Yapı, farklı mimarideki projelerine bal peteğini ekledi. Taksim’de yer alan Petek Residence projesini hemen teslim olarak satışa çıkaran şirket, kendi bünyesinde 72 ay sıfır faizle taksit yapacak.

72 ay sıfır faizle ‘bal’ gibi satacak

VAZO, Tango, Burgu ve insan formlu Adam Kule gibi farklı mimariye sahip projeler hayata geçiren Dap Yapı, bu geleneğini yeni projesinde de devam ettirdi. Dap Yapı, İstanbul Taksim’de bal peteğinden esinlenerek tasarladığı 450 milyon lira büyüklüğe sahip Taksim Petek Residence’yi satışa çıkardı. 132 bağımsız bölümden oluşan Petek Residence’nin inşaatı tamamlanırken, teslime hazır daireler 700 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Taksim Petek Residence projelerinde sat-yap yerine yap-sat modelini uyguladıklarını söyleyen Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Henüz lansman yapmadan portföyümüzdeki müşterilerimize projenin yüzde 58’ini sattık. Taksim’in göbeğinde hemen teslim bir projeyi ayda 2 bin 500 dolar taksitle, kendi bünyemizde 72 ay sıfır faizle satışa sunuyoruz. Bizans döneminde bile böyle vade yoktur. Bitmiş bir ürünü alıp kira öder gibi oturacaklar. Hiçbir şirket bitmiş ürünü 72 ay vade ile satışa sunmaz” diye konuştu.

Dönüşümden petek çıktı

Yılmaz, projeyi Taksim’de 4 parseli birleştirerek, bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdiklerini söyledi. Taksim’de yükseklik sınırı bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, “Yatay mimaride bir proje düşünürken aklımıza bal peteği geldi” dedi. Yılmaz, Taksim, Maslak, Mecidiyeköy ve Levent’te yeni projeler için arayışlarının sürdüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Kaderini değiştiriyoruz

DAP Yapı olarak gittikleri her bölgeye değer kattıklarını anlatan Ziya Yılmaz, “Birçok bölgenin kaderini değiştirecek noktaya getiriyoruz. O bölgenin 5 yılda yapacağı primi 2 yılda yapmasını sağşıyoruz. Petek Residence de böyle olacak” dedi.

Azerbaycan’dan yatırımcı geldi

112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağazadan oluşan Taksim Petek Residence’de rezidansların tamamı balkonlu olarak tasarlanırken, üst katlarda yer alan dairelerde teras alanları bulunuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneklerine sahip rezidans dairelerin büyüklüğü 103 ile 239 metrekare arasında değişiyor. Ofislerin büyüklüğü 92-142 metrekare arasında bulunurken ticari ünitelerin büyüklükleri 183 metrekareden başlıyor. Projede metrekare fiyatları 7 bin dolardan başlangıç gösteriyor. Projenin Taksim’de olması nedeniyle yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini söyleyen Yılmaz, ağırlıklı olarak Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler’den talep aldıklarını kaydetti.

Haberin Devamı