Gazete Vatan Logo

71 milyon doları paylaştılar

Yahoo'nun eski yöneticisi Decker, beş yıl süren boşanma davasının ardından eski kocasıyla anlaştı

Yahoo yönetim kurulunun eski başkanı Susan Decker'in yılan hikâyesine dönen boşanması nihayet sonuçlanıyor. 52 yaşındaki kocası Michael Dovey'den ayrılmak için beş yıldır süren mahkeme prosedürünü bekleyen Decker, servet paylaşımı konusundaki son öneriyi kabul etti.

Çiftin 71 milyon dolara ulaşan toplam serveti göz kamaştırıyor. Mahkeme kayıtlarından elde edilen bilgilere göre, San Francisco yakınlarındaki tatil kenti Belvedere'de beş milyon dolarlık bir yazlık, Orange Country'de altı milyon dolarlık başka bir gayrimenkul, iki milyon dolar değerinde iki kayak evi, şarap üretim bölgesi Napa Vadisi'nde bir milyon dolarlık arsa ve iki adet yelkenli yat, uzun süredir paylaşılamayan servetin unsurları arasında yer alıyor.

HER ŞEY İKİYE BÖLÜNECEK

Daha önce birbirine aldatma, uyuşturucu kullanma gibi suçlamalar getiren çift, imzalanan anlaşma gereği Belvedere ve Orange Country'deki evlerin satılıp gelirinin ikiye bölünmesi konusunda uzlaştı. Ayrıca yine çifte ait, Shady Canyon Golf Kulübü için 260 bin dolar değerindeki üyelik satılacak, bunun da geliri eşit olarak paylaşılacak. Çifin üç çocuğu içinse, yine boşanma anlaşması uyarınca iki milyon dolarlık yed-i emin fonu açılacak.
49 yaşındaki Susan Decker, boşanma davasının açıldığı 2007 yılında internet ve teknoloji devi Yahoo'da yönetim kurulu başkanı olmuş, 2009 yılında görevinden ayrılmıştı.

Dünyanın en pahalı boşanma davaları:
Bernie Ecclestone - Slavica Ecclestone (1.2 milyar dolar)
Adnan Kaşıkçı - Süreyya Kaşıkçı (874 milyon dolar)
Craig McCaw - Wendy McCaw (460 milyon dolar)
Mel Gibson - Robyn Gibson (425 milyon dolar)
Michael Jordan - Juanita Jordan (260 milyon dolar)
(Hürriyet)

Haberin Devamı